Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας

Κοινοποίηση:
ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει στην Αθήνα, στις 19 Νοεμβρίου 2021, Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Γαλλίας.

Ειδικότερα, στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean – Yves Le Drian.

Η Συνάντηση έπεται των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με τη Γαλλία στο πλαίσιο του σχήματος «3 + 1». Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα διαδικτυακά με συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, τον Μάιο του 2020.

Κατά τη διάρκεια της ανωτέρω Συνάντησης αναμένεται να εξετασθούν οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Κόλπο, Σαχέλ, καθώς και το Κυπριακό.

Επίσης αναμένεται να συζητηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και διεθνείς προκλήσεις όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνάντησης προγραμματίζεται να λάβουν χώρα δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 15:30.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Από τώρα μεσίστια ή Σημαία ; Περιμένετε νά γίνει η Συναντηση !

Comments are closed.