ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΥΚΟΝΙΑΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΙΜΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ – ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΥΓΕΡΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Κοινοποίηση:
1

Χθες το πρωί στην Καλλιθέα


Συνέλαβαν στην Καλλιθέα τον 41χρονο Πολωνό δολοφόνο και ληστή του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη.

Η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε χθες το πρωί μετά τον εντοπισμό του από τη ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που είχε αναλάβει να τον βρει και να του περάσει χειροπέδες καθώς θεωρείται πολύ επικίνδυνο άτομο.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή της Καλλιθέας, έχοντας μαζί του έναν 40χρονο ομοεθνή του. Οι κινήσεις των αστυνομικών ήταν αστραπιαίες και τον μπλόκαραν πριν προλάβει αν αντιδράσει.

Ο συγκεκριμένος άντρας είχε συλληφθεί για τη δολοφονία Ζουγανέλη στις 5 Οκτωβρίου του 2010 στη Μύκονο, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια και οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού. Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009 πήρε άδεια και εξαφανίστηκε. Λόγω της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου κακοποιού, η Ασφάλεια έστησε ειδική ομάδα προκειμένου να τον συλλάβει.

Το χρονικό της δολοφονίας του Μίμη Ζουγανέλη
Ηταν 8 Οκτωβρίου του 2010 όταν ο Μίμης Ζουγανέλης, επιχειρηματίας μπον βιβέρ της Μυκόνου και προσωπικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού του στο Γλυφάδι Μυκόνου. Γυναίκα-δηλητήριο και δούρειος ίππος της ληστείας που κατέληξε στην δολοφονία του ήταν η 28χρονη Πολωνή χορεύτρια Μαργαρίτα. Ο 73χρονος διατηρούσε σχέση μαζί της. Εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας είχε μεταφέρει αρκετά μετρητά στο χρηματοκιβώτιο που είχε κρυμμένο στο σπίτι, περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ.
Αρκετές ημέρες πριν, η 28χρονη σύντροφος του Μίμη Ζουγανέλη είχε ταξιδέψει στην πατρίδα της, όπου εκεί φέρεται να συνομίλησε με τον Πολωνό εραστή της Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο και τον φίλο του Ματέους Ζουλέφκσι και να τους αποκάλυψε τα χρήματα που είχε ο Μίμης Ζουγανέλης στο χρηματοκιβώτιο του.

Εστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του Μίμη Ζουγανέλη
Το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2010 οι δράστες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία. Μόλις εκείνος επέστρεψε από το σούπερ μάρκετ που είχε πάει, οι δράστες του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Οταν ο ηλικιωμένος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, τον έβαλαν μέσα στο σπίτι προκειμένου να τους αποκαλύψει που βρίσκονταν το τεράστιο χρηματικό ποσό.

Εφυγαν από το νησί μετά τη δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη
Μόλις ο 73χρονος μετά από σκληρά βασανιστήρια τους υπέδειξε το σημείο, τότε τον αποτελείωσαν χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία και τον εγκατέλειψαν νεκρό στο μπάνιο. Πήραν μαζί τους το σύστημα του κλειστού κυκλώματος, έκλεψαν τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο, κλείδωσαν την εξώπορτα και εξαφανίστηκαν. Τον Μίμη Ζουγανέλη εντόπισε λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα που καθάριζε το σπίτι.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ αναζήτησαν υλικό από κάμερες διπλανών κατοικιών και μαρτυρίες από το περιβάλλον του θύματος. Η σχέση του με την 28χρονη Πολωνή Μαργαρίτα Πιάτεκ, που εργαζόταν παλαιότερα ως χορεύτρια ήταν γνωστή. Ωστόσο η νεαρή γυναίκα είχε να εμφανιστεί από τις Αρχές του καλοκαιριού στη Μύκονο, όταν την είδαν για τελευταία φορά με τον 73χρονο επιχειρηματία.

Το χρηματοκιβώτιο βρέθηκε στα Σκόπια
Μάλιστα, λιμενικός σε κατάθεσή του υποστήριξε ότι είδε την πανύψηλη χορεύτρια να φεύγει από το νησί με προορισμό τον Πειραιά μαζί με δύο άνδρες. Την ίδια ώρα, το ΙΧ με το οποίο εγκατέλειψαν το νησί καταγράφηκε από κάμερες της εθνικής οδού και σταθμών διοδίων με πορεία προς τα βόρεια σύνορα. Λίγο αργότερα στα Σκόπια βρέθηκε και το άδειο χρηματοκιβώτιο, το οποίο οι δύο Πολωνοί δολοφόνοι είχαν ανοίγει με τρυπάνι.
Αμεσα, η Ασφάλεια των Κυκλάδων ήρθε σε επικοινωνία με τις πολωνικές αρχές, οι οποίες λίγες ημέρες αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη της Μαργαρίτα Πιάτεκ. Η ίδια συνελήφθη και έριξε την ευθύνη στον εραστή της, Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο 31 χρόνων και τον 27χρονο φίλο του Ματέους Ζουλέφκσι

«Πίστευα ότι θα γινόταν μόνο ληστεία, γι’ αυτό τους ακολούθησα στη Μύκονο. Απειλούσαν να με σκοτώσουν εάν δεν τους αποκάλυπτα λεπτομέρειες για τα χρήματα και το σπίτι. Ο Ζουγανέλης με είχε βοηθήσει οικονομικά και με έπαιρνε συχνά μαζί του σε διάφορα ταξίδια», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολούθως εκδόθηκε στην Ελλάδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2011. Ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι πολωνικές αρχές, είχαν «επενδύσει» τα χρήματα που άρπαξαν από τον 73χρονο, αγοράζοντας δύο σπίτια και μια επιχείρηση στη πατρίδα τους. Πάντως η Μαργαρίτα ισχυρίστηκε ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν μόνο 78.000 ευρώ.

Το 2012 οι τρεις κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου. «Οι κατηγορούμενοι επί σχεδόν μία ώρα παρακολουθούσαν από ένα ύψωμα το σπίτι του επιχειρηματία. Η 28χρονη Πολωνή τον πήρε τηλέφωνο από μια συσκευή με πολωνικό αριθμό για να θολώσει τα νερά. Όταν της είπε ότι επέστρεφε στο σπίτι του, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο», κατέθεσε ο διοικητής της Ασφάλειας Κυκλάδων.

Οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τη ληστεία, αλλά όχι και τη δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη. Μετά από τριήμερη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο καταδίκασε την Πιάτεκ και τον εραστή της σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών και τον 27χρονο σε κάθειρξη 14 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου επικύρωσε τις πρωτόδικες ποινές ακριβώς δύο χρόνια μετά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Δεν ήταν επιχειρηματίας, ο πατέρας του είχε πολλά λεφτά, και τα κληρονόμησαν τα παιδιά το. Ο ένας έκανε μαγαζί μπαρ και ο άλλος γραφείο ταξιδίων. Ουδείς από αυτούς έψαξε να βρει πότε τους εργασία και ουδείς εργάστηκε υπάλληλος, και οι δυο ήταν καλοπερασάκιδες. Ο δολοφονηθείς συντηρούσε και ζούσε την αλλοδαπή δήθεν χορεύτρια-υπάλληλο μπαρ, έναντι προσφερόμενων υπηρεσιών, στο νησί αυτό το λένε “σχέση”.
    Ο ίδιος του σπατάλαγε αφειδώς τα λεφτά, πηγαίνοντας και ζώντας για 6 μήνες συνεχόμενους στη Ταϊλάνδη και κάνοντας δήθεν “τουρισμό”, καθημερινά, κ-α-θ-η-μ-ε-ρ-ι-ν-α, με μισθωμένες γυναίκες πάροχους τέτοιων υπηρεσιών. Όταν αυτούς που επέλεξε ο ίδιος του, τον έστησαν καρτέρι σπίτι του, αυτός αρνήθηκε να δείξει/δώσει το κλειδί από το χρηματοκιβώτιο, νομίζοντας ότι θα τον λυπηθούν. Προσέδιδε μεγαλύτερη αξία στα λεφτά από ότι στη ζωή του, λεφτά που τα προόρισε για “τέτοιες υπηρεσίες γυναικών”, για ανέσεις και καλοζωία. Φυσικά οι λέξεις, φιλανθρωπία, αρετή, ευαγές ευεργεσία και βοήθεια στο συνάνθρωπο είναι ένα ερωτηματικό. Είχε την κατάληξη που ο ίδιους του συν-αποφάσισε.

    Δεν ξέρω κάποιον να τον λυπήθηκε ή να στεναχωρήθηκε για αυτόν, παρά μόνο ο αδελφός του ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή είπε “δεν είχαμε σχέσεις, πολύ τυπικές ήταν … είχε μια αλλοδαπή καθαρίστρια και τον καθάριζε το σπίτι”. Γιατί η 1.000.000 άνεργοι Έλληνες με ικανότητες, αξία, και άλλα προσόντα δεν ήταν της προτίμησης του εύπορου εξ κληρονομιάς και έπρεπε να μπορέσει από παντού το 1.000.000 ευρώ να γίνει 1.000.015 ευρω. “Σπουδαίος επιχειρηματίας… να μην προσληφθεί Έλληνας ικανότατος αλλά κάποιος άλλος γιατί θέλουν κάποιοι να εκμεταλλευτούν αν είναι δυνατόν και το γαλαξία του σύμπαντος. Ζωή σε εσάς, αλλά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κυκλοφορεί ελεύθερος όπως και ο Κυριάκος Παπαχρόνης, όπως και ο … επειδη καταδικάστηκαν ισόβια στη Ελλάδα. Καταδικάστηκε ισόβια και ο σ-καταδικάστηκε ισόβια.

  2. Βλεπετε οι ανοητοι οι Ευρωπαιοι, που ειχαν αποικιες, οπως οι Γαλλοι, οι Αγγλοι, οι Βελγοι κλπ και καταπιεζαν και βασανιζαν και εκτελουσαν ανθρωπους στις χωρες που εξουσιαζαν, εγιναν ξαφνικα……φιλεσπλαχνοι και κατηργησαν την θανατικη ποινη, δηλαδη σκεφτηκαν να πεφτει στα μαλακα ο θυτης και οσο για το θυμα του καθε εγκληματια, δεν βαριεσαι, Κυριε ελεησον, Κυριε ελεησον παρε και δυο μετρα γη και ουτε γατα ουτε ζημια!!!!!!!! Παρτε και αδειες παλιοτομαρα και γινετε αφαντοι να ψαχνουμε να σας βρουμε!!!!!!! Αντε να χαθητε πολιτικαντηδες, Κε Μητσοτακη που ειναι οι φυλακες υψιστης ασφαλειας που εταζες προεκλογικα;;;;;;; Ποτε θα καταργησεις τον αθλιο νομο του Κατσαπλια Παρασκευοπουλου;;;;;;;;; Ποτε τα ισοβια θα γινουν πραγματικα ισοβια;;;;;;; κλπ , κλπ!!!!! Ο χρονος τρεχει……….!!!!!

  3. Έχουμε μπουρδέλο σύστημα. Φυλακισμένος και παίρνει άδεια 5 ημέρες? Δική μου άποψη. Δεν πρέπει να μπαίνουν φυλακή , αυτοι που σκοτώνουν, αυτοι που βιάζουν.. Να τους έχουν αλυσοδεμένους και να δουλεύουν, διχως χρήματα, δίχως άδεια. Μέχρι να ψωφίσουν στην δουλειά. Σκοτώνουν, βιάζουν τους βάζουν φυλακή και πληρώνουμε εμείς τον ύπνο τους το φαγητό τους, και την εκπαίδευσή τους. Διότι μεσα στην φυλακή έχουν πολύ χρόνο να εκπαιδευτούν οταν θα πάρουν άδεια ή απολυθούν απο την φυλακή να ξανά κάνουν πάλι τα ίδια, ίσως, και χειρότερα..

  4. θΑΛΑΜΟ αεριων η ηλεκτρικη καρεκλα.Κανενας οικτος για παιδοφιλους ,βιαστες ,ανωμαλους που θανατωνουν ζωα και κτηνη που σκοτωνουν αλλους.Τους βιαστες της τοπαλουδη να τους περασουν σουβλακι παλι !Να του κανουν τη σουφρα σουρωτηρι.Βαλτε παλι μεσα στη φυλακη και τον ανωμαλαρα σειραγακη .

  5. Μάλλον αυτοί που τις δίνουν (τις άδειες),φοβούνται για την ζωή τους ,οπότε τις δίνουν για να γλυτώσουν τη ζωή τους αφού και στις φυλακές από την πολλή 《δημοκρατία》κάνουν ό,τι τους καπνίσει οι φυλακισμένοι.

  6. ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΔΙΝΕΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ?
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ(ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ) ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΑΔΕΙΑ,ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
    ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ,ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ.
    ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΑΙ,ΜΕ ΞΑΠΛΑ,ΠΡΕΖΑ,ΚΟΛΟ,ΤΑΒΛΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΔΕΙΑ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ .
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ.
    ΛΕΥΚΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΡΑ.

Comments are closed.