Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 34χρονος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης -Πάνω από 75.000 ευρώ το κέρδος του

Κοινοποίηση:
xas

Πάνω από 75.000 ευρώ κόστιζε η ποσότητα ηρωίνης που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του 34χρονου Κ.Ι., και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και λαθρεμπορίου του τμήματος ασφαλείας Χαλκίδας.

Ο 34χρονος φέρεται να μετέφερε μεγάλες ποσότητες -κυρίως- κοκαΐνης και ηρωίνης, σε όλη την ελληνική επικράτεια, με το αυτοκίνητο του.

Η σύλληψη του, όπως αποκαλύπτεται και από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, έγινε έπειτα από παρακολούθηση του αυτοκίνητού του που εντοπίστηκε να διέρχεται από τα διόδια των Αφιδνών.

Η ανώνυμη καταγγελία

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν στους αστυνομικούς έφτασαν πληροφορίες, για την δράση του 34χρονου.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη δικογραφία, οι πληροφορίες αυτές ανέφεραν μεταξύ άλλων πως:

«Ενας άντρας, Έλληνας, που διαμένει στην περιοχή του Μενιδίου, ηλικίας περίπου 35 ετών, χρησιμοποιώντας το υπ’αριθ. Υ…-1… ΙΧΕ όχημα, μάρκας Peugeot, χρώματος ασημί , μεταβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας, μεταξύ των οποίων συχνά και στο Νομό Ευβοίας, όπου και για λογαριασμό αγνώστων ατόμων, μεταφέρει έναντι αντιτίμου μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κατά κύριο λόγο ηρωίνης και κοκαΐνης».

Η κατάθεση αστυνομικού

Στην κατάθεση του ένας εκ των αστυνομικών που υπηρετεί στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου του τμήματος ασφαλείας Χαλκίδας, και συμμετείχε στις έρευνες, περιέγραψε πώς κατάφεραν να οδηγηθούν στη σύλληψη του.

«Καθότι η πληροφορία κρίθηκε αξιόπιστη, λόγω των αρκετών λεπτομερειών που εμπεριείχε, αποφασίστηκε από την Ομάδα μου η διερεύνηση της.

Αρχικά προέκυψε ότι ιδιοκτήτης του εν θεματι οχήματος τυγχάνει ο Κ.Ι. του Γ. και της Α. γεν. την 03/08/1988 στην Αθήνα, κάτοικος Αχαρνών επί της οδού …. 57, κάτοχος του υπ’αριθ, ….. ΔΑΤ, εκδοθέντος την 23/07/2019 από το Τ.Α. Αχαρνών με ΑΦΜ …. , ο οποίος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει για κλοπές , απάτες, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατόπιν τούτων, θεωρήθηκε βέβαιο ότι η πληροφορίες αναφέρονταν στο συγκεκριμένο άτομο ,με αποτέλεσμα αστυνομικοί της Ομάδας μου να ενεδρεύουν επί ημέρες στα διόδια Αφιδνών , προκειμένου να εντοπίσουν το εν λόγω όχημα.

Σήμερα 19/01/2022, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε να διέρχεται τα διόδια στων Αφιδνών, περί ώρα 15.10 , οπότε και αποφασίστηκε από την Υπηρεσία μου να ακινητοποιηθεί στο προσφορότερο σημείο και να ελεγχθεί. Σε περίπτωση που ερχόταν προς το Νομό Ευβοίας, το όχημα θα ελεγχόταν στην είσοδο της πόλης της Χαλκίδας, ενώ σε περίπτωση που συνέχιζε την πορεία του στην Εθνική Οδό, θα πραγματοποιούνταν έλεγχος στα πρώτα διόδια , ήτοι αυτά της Θήβας.

Το όχημα, περί ώρα 15.40 διήλθε την έξοδο προς Χαλκίδα και συνέχισε προς Λαμία. Έτσι αστυνομικοί της Υπηρεσίας μου ενέδρευαν στα διόδια της Θήβας, αναμένοντας το όχημα. Περί ώρα 16.00, το όχημα εισήλθε στα πλαϊνά διόδια Θηβών , οπότε και ακινητοποιήθηκε. Οδηγός του οχήματος διαπιστώθηκε να είναι ο ιδιοκτήτης αυτού, Κ.Ι.. Κατόπιν αυτών, τόσο ο οδηγός, όσο και το όχημα , μεταφέρθηκαν στην έδρα της Υπηρεσίας μας, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για την διαπίστωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο 34χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς μία χάρτινη συσκευασία που είχε μέσα στο αυτοκίνητο και περιείχε 0,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης .

Ωστόσο κατά την διάρκεια του εξονυχιστικού ελέγχου που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του, με την συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών , βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στα πίσω αριστερά πλαϊνά τοιχώματα του αυτοκινήτου, σε ειδική κρύπτη, τρεις νάιλον συσκευασίες, με 5 κιλά και 36 γραμμάρια ηρωίνη σε δέκα διαφορετικές σχεδόν ισοβαρείς πλάκες.

Η συγκεκριμένη ποσότητα κοστολογείται πάνω από 75.000 ευρώ , με τιμή πώλησης τις 15.000 ευρώ ανά κιλό.

Οι αντιφάσεις

Κατά την προφορική του εξέταση ο 34χρονος τήρησε αρνητική στάση , έπεφτε σε αντιφάσεις δηλώνοντας άγνοια για το πώς βρέθηκε η ηρωίνη στο αυτοκίνητο του.

Ερ: Κατηγορήθηκες άλλη φορά και αν ναι, για ποια αιτία;

Απ: Ναι, για ναρκωτικά και απάτες.

Και πρόσθεσε:

«Αρνούμαι τις σε βάρος μου κατηγορίες και ότι επιπλέον έχω να πω θα το πω ενώπιον του εισαγγελέα παρουσία του δικηγόρου μου. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω».

Η ταυτοποίηση του προέκυψε δακτυλοσκοπικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου διαπιστώθηκε ότι είναι σεσημασμένος.

Αναλυτικά είχε απασχολήσει τις αρχές από το 2009 , για κλοπές, απάτες και ναρκωτικά:

ΑΤ Αχαρνών 7/3/2009
ΤΑ Αχαρνών 15/9/2010
ΤΑ Ζεφυρίου 21/5/1012
ΑΤ Αχαρνών 22/02/2014
ΤΑ Φυλής 4/5/2018
ΑΤ Αχαρνών 26/5/2018
ΑΤ Αχαρνών 11/2/2018

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ

Comments are closed.