Σταϊκούρας: “Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ”

Κοινοποίηση:
Σταϊκούρας

Την αισιοδοξία του πως η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει και ένα τρίτο κύμα της πανδημίας εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «το κράτος βγαίνει στις αγορές με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να εξασφαλίσει χρήματα» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα «πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία».

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 8% σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Όπως είπε η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν αναμένεται να οδηγήσει σε επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ, εκτός από τις περιπτώσεις εκείνες και τις γεωγραφικές περιοχές όπου θα πρέπει να υπάρξει αύξηση.

«Υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές της χώρας που μπορεί και πρέπει να υπάρχει υψηλότερη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος ούτως ώστε να κάνουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, όπως είχαμε δεσμευτεί, κατά 8%. Αυτό έχει στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ωστόσο ο κ. Σταίκούρας επανέλαβε σε σχέση με την κρίση ότι «οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες» τονίζοντας πάντως ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Εξειδικεύοντας, ανέφερε ότι την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο», ενώ ξεκαθάρισε πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Να πάτε να καταθέσετε 1.000.000 πινακίδες και να ζητήσετε ελαφρύνσεις στα πάντα, καύσιμα,τέλη κυκλοφορίας,κλπ.
    Αν τα αιτήματα δεν ικανοποιηθούν πινακίδες δεν τις παίρνετε πίσω.
    Μάθατε να δέχεστε τα πάντα όλα, αν δεν πείτε εσείς οι πολίτες κανα ΟΧΙ και κανετε αγωνα ποιος θα το πει και ποιος θα το κάνει;
    Και στο ηλεκτρικό ρεύμα μια από τα ίδια,μας έχουν πατήσει στο σβέρκο και δεν μιλάμε .Ότι σκ@τ@ θέλουν μας χρεώνουν.

  2. Και τα τέλη κυκλοφορίας να μειώσετε απατεώνες που ενώ τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα για μήνες λόγω καραντίνας, μας ζητάτε τα τέλη στο ακέραιο.

  3. Και εκεί που το 2010 το 146% ποσοστό χρέος προς ΑΕΠ ήταν καταστροφικό,τώρα είμαστε στο 200% + και δεν τρέχει τίποτα. Και συνεχώς αυξάνει. Μας τρέχουν σε χρεοκοπία.

Comments are closed.