Στέλιος Καζαντζίδης, ο μύθος. Του πήγαιναν τα δις με τις βαλίτσες για να ξανατραγουδήσει, τους τα πέταγε στη μούρη και πήγαινε για ψάρεμα!

Κοινοποίηση:
kazantzidis2

…Ο Στέλιος είναι πια 66 χρόνων και η φωνή του εξακολουθεί να συναρπάζει, φωνή μεγαλόπρεπη που μελωδεί υπέροχα, στις επανεκτελέσεις παλιών καλών τραγουδιών που απολαμβάνουν τους τελευταίους μήνες οι θαυμαστές του, η ερμηνεία του ξεπερνάει ακόμη και τα μνημειώδη πρότυπα. Ο Στέλιος Καζαντζίδης ξεδιπλώνει το σπάνιο σε ηχόχρωμα, όγκο και έκταση μέταλλό του και εντυπωσιάζει.

Η νέα δουλειά του ανυπέρβλητου ερμηνευτή γίνεται ανάρπαστη και ο Πάνος Γεραμάνης εξηγεί το φαινόμενο, τα τραγούδια του μπορεί να μην έχουν πολιτικές ανησυχίες και οραματισμούς έχουν όμως τους άμεσους προβληματισμούς. Τα τραγούδια του είναι ταξικά στο περιεχόμενο, ακριβώς γιατί θίγουν θέματα άμεσα τον εργαζόμενο λαό. Οι συνεργάτες του αισθάνονται τυχεροί που τους τραγουδάει, και πώς να μην αισθάνονται που ξέρουν πως ότι ερμηνεύει, περνάει στη σφαίρα του μοναδικού κι αποτελεί μια πολύτιμη σελίδα της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς. Μια πολυσήμαντη σελίδα ενός κοινωνικού ευαγγελίου με χρώματα ελληνικά και μια μοίρα άγρυπνη.

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό τραγούδι γνωρίζει μια πρωτοφανή παρακμή, οτιδήποτε ελληνικό και γνήσιο, αφανίζεται, και η μετριότητα έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού.

Βάσω- Ταξιδεύαμε πάρα πολύ με το Στέλιο, μιλάμε για ταξίδια μεγάλα, χιλιόμετρα και δεν άκουγε πουθενά! πουθενά! να παίζεται Καζαντζίδης. Άντε για τα περασμένα χρόνια ας πούμε, έκανε πρόσφατα μία καινούρια δισκογραφική δουλειά, και δεν ακουγότανε πουθενά, ενώ πουλούσε, τον έπαιρνε ο κόσμος και τον άκουγε στα σπίτια του. Γι αυτό είπε ο Στέλιος, εμένα μ ακούει ο λαός, ανήκω εκεί στους φτωχούς, στους ταπεινούς αυτοί μ αγοράζουν, αυτοί διασκεδάζουν με Καζαντζίδη. Δεν ακουγότανε πουθενά, τον πίκραινε, ήτανε έτοιμος πριν φύγει απ τη ζωή, να μπει να κάνει ένα δίσκο, είχαμε κάνει επιλογή τραγουδιών, και κάποια στιγμή λέει, να βγω να τραγουδήσω να το κάνω τι; Να το ακούσω εγώ; Να το πάρει ο κόσμος στα σπίτια του;

Αυτό το πράγμα πιστεύω δεν ξανάχει γίνει για άλλο καλλιτέχνη, είναι κομμένος από παντού, δεν ακούγομαι από πουθενά, έτσι πήρε την απόφαση και δεν ξανατραγούδησε.

Είπε το έρχονται χρόνια δύσκολα και δεν ξανατραγούδησε.

Δ- ήταν εξαιρετικά προφητικό τραγούδι.

Ο Στέλιος δεν κουράζεται να προειδοποιεί, και τα τραγούδια του μοσχοβολούν στις γειτονιές και στις καρδιές των απλών ανθρώπων

Δ-  23 χρόνια Στέλιος παύλα τι θα έβαζες; Τραγουδιστής; Άνθρωπος; Καλλιτέχνης; Όλα;

Β- θα έλεγα άνθρωπος και ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, θεμελιωτής του λαϊκού τραγουδιού.

Δ- ο Καζαντζίδης υπηρέτησε αξίες, δίδαξε ήθος, δημιούργησε δίκαιο

(Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ, καθημερινά αφιερώνει αποσπάσματα από βιβλία και εκπομπές στους αναγνώστες μας, μια ενέργεια που μας χαροποίησε ότι βρήκε μιμητές ακόμα και στις τάξεις εκείνων που τον πολέμησαν λυσσαλέα. Τώρα κατάλαβαν το μέγεθος του τραγουδιστή;)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: