Σπύρος Μπιμπίλας: Από βοηθός τελετάρχη στο γραφείο κηδειών της γιαγιάς του, “Ζορό” στους αδικημένους και φτωχούς ηθοποιούς. Τίποτα τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται…

Κοινοποίηση:
mpimpilas3

Διαβάζουμε από μία “προσωπογραφία” του διαδικτύου, το προφίλ ενός… ακάματου εργάτη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο οποίος βρέθηκε να διαχειρίζεται τον τεράστιο φάκελο, με τη βία και τις παρενοχλήσεις στο χώρο του Ελληνικού Χόλυγουντ. Κάποιοι τον κατηγορούν ότι εκδικείται τη φύση των αντρών που πήραν τον αέρα της φαλλοκρατίας και καταδυναστεύουν τις γυναίκες ηθοποιούς. Κάποιοι ότι είναι νεοταξίτης που αθόρυβα επέβαλε την “εκδίκηση” ως μέσο επικράτησης της θηλυκής φύσης του φεμινιστικού κινήματος  του Μεσοπολέμου που εκμεταλλεύτηκε πολιτικά στην Ελλάδα, η Μαργαρίτα Τσαντ, πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου. Και κάποιοι τρίτοι ότι μέσω ελιγμών κατάφερε να κάνει αυτό που πάντα πίστευε: Να επιβάλλει κανόνες δικαίου και απονομής ισότητος

Διαβάζουμε για τον Σπύρο Μπιμπίλα: 

«Με βλέπεις τραλαλά αλλά είμαι πολύ σοβαρός άνθρωπος», θα πει, «νιώθω πολύ χρήσιμος, τρέχω για τους άλλους, αλλά όχι φορώντας πάντα τα ίδια ρούχα». Ο Μπιμπίλας σε ανύποπτο χρόνο σε έχει εκθέσει γιʼ αυτό που νομίζεις, γιʼ αυτό που ο ίδιος διάβασε στο βλέμμα σου, πριν καλά-καλά προλάβεις να το υπονοήσεις. Ναι, είναι ο άνθρωπος που θα πάει σε πολλούς γάμους, σε όλες τις κηδείες και φυσικά σε όλες σχεδόν τις θεατρικές πρεμιέρες φορώντας έντονα χρώματα. Μόνο στις κηδείες θα εμφανιστεί με τα ίδια ρούχα. Ακόμη κι αυτό θα το αιτιολογήσει κάνοντας αναγωγή στην απλότητα του γεγονότος που επιβάλλει μια μορφή σεβασμού, το οποίο συνειδητοποιεί απόλυτα. Είναι μέγας επικηδειολόγος. Από μικρός εκπαιδευμένος, καθώς η γιαγιά του είχε γραφείο τελετών και το κρυφτό παιζόταν ακόμη και σε δύσκολα σημεία του γραφείου. Εχει δηλώσει πως έχει ήδη γράψει τον επικήδειό του, ο οποίος είναι φυσικά γεμάτος χαρά.

Κοιμάται ελάχιστα, από τις 3 έως τις 7 το πολύ 8 το πρωί και γιʼ αυτό έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του, προκειμένου να είναι παρών σε όλες τις εκδηλώσεις που πρέπει να πάει. Οχι μόνο ως πρόεδρος του ΣΕΗ ή εκπρόσωπος ενός από τους πολλούς φορείς στους οποίους ηγείται, αλλά ως ένας απλός άνθρωπος ο οποίος πιστεύει βαθιά στο τρίπτυχο αγάπη, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός. Δεν κακιώνει, δεν θυμώνει. Προσφέρει συμβουλές, αγάπη και χρήματα.

Ο Μπιμπίλας δεν είναι από πλούσια οικογένεια, αλλά είναι δεινός διαχειριστής και κατάφερε να κάνει το απαραίτητο κομπόδεμα για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στον εαυτό του και τα εισιτήρια για τη μεγάλη αγάπη του: τα ταξίδια. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Θα δώσει πολλά χρήματα για να βοηθήσει τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη, θα δανείσει, θα μπει εγγυητής σε δάνεια. Σε διαδικασία κόντρας δεν μπαίνει. Εχει συμβεί ελάχιστες φορές και τις έχει προσπεράσει. Ενας μεγάλος καβγάς με τον μακαρίτη θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιβαδά, μια δικαστική διαμάχη για οικονομικές διαφορές με τον Τζώνη Θεοδωρίδη, με τον οποίο η σχέση έχει πλήρως αποκατασταθεί, και ένα πιο πρόσφατο επεισόδιο με τον Γιώργο Λιάγκα, από τον οποίο, λόγω μιας ραδιοφωνικής φάρσας που τον προσέβαλε, κέρδισε δικαστικά ένα χρηματικό ποσό το οποίο δώρισε σε ίδρυμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η δικαίωση αργεί, όμως έρχεται. Καιρό τώρα, δείχνει έναν επαγγελματισμό στις ανακοινώσεις αποβίωσης ηθοποιών. Τόσα πειστικός ρήτορας εξοδίων ακολουθιών ώστε πηγαία ονόμασα ως πορθμέα της Αχερουσίας Λίμνης. Μελανένδυτος Χάρων.

Comments are closed.