Σπαρακτικό βίντεο: Σκύλος επέστρεψε στο καταφύγιο 10 χρόνια μετά την υιοθεσία του

Κοινοποίηση:
ΦΔ

Ένας σκύλος, δέκα χρόνια μετά την υιοθεσία του από το Seattle Humane, επέστρεψε εκεί σε μεγάλη ηλικία, περιμένοντας και πάλι κάποιον να τον πάρει στην οικογένεια του.

Ο Toby είναι ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ που αρχικά μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Σιάτλ ως κουτάβι από την Κεντρική Ουάσινγκτον μέσω του προγράμματος μεταφοράς Lifesaver Rescue. Όμως ο Toby δεν άργησε να βρει σπίτι. Υιοθετήθηκε μέσα σε μόλις έξι ημέρες.

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Toby ζούσε τη ζωή του στο έπακρο. Όμως ο 83χρονος ιδιοκτήτης του, δυσκολευόταν να τον φροντίσει, γι’ αυτό και ήρθε η σπαρακτική μέρα για την επιστροφή του Toby στο καταφύγιο. Παραδόθηκε στο Seattle Humane στις 31 Μαΐου και μέχρι στιγμής δεν έχει υιοθετηθεί.

«Ο Toby έχει πολλούς φίλους. Το προσωπικό και οι εθελοντές εδώ τον υποστηρίζουν» δήλωσε ο ειδικός δημοσίων σχέσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το Seattle Humane, Brandon Macz.

Ο Toby συνήθως δένεται γρήγορα με τους ανθρώπους, κάτι που είναι το αντίθετο από αυτό που συνήθως βλέπει το προσωπικό στο Seattle Humane. Απολαμβάνει τις βόλτες με τα λούτρινα ζωάκια συναισθηματικής υποστήριξης, καθώς και το να ξαπλώνει δίπλα σε ανθρώπους.

Έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον για τον Toby, αλλά δεν έχει προχωρήσει. Ο λόγος γι’ αυτό μπορεί να είναι η ηλικία του. Ο Macz δήλωσε ότι ο Toby είναι ένας μεγάλος ηλικιωμένος σκύλος με κάποια προβλήματα που είναι κοινά για τα μεγαλύτερα σκυλιά και ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη.

«Οι άνθρωποι που έχουν εμπειρία με ηλικιωμένα κατοικίδια γνωρίζουν ότι είναι πολύ στοργικά, πιο ήρεμα, έχουν εκπαίδευση και σταθερά εδραιωμένες προσωπικότητες που είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, σε αντίθεση με τα νεότερα κατοικίδια» δήλωσε ο Macz.

@seattlehumane Toby has been waiting so long. #adoptme #shelterdog #seniordog #theoffice #dog #seattle #cuddles #animalshelter #adoptdontshop #wholesome #fyp #viral #lumpy ♬ Autumn Leaves – Timothy Cole

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: