Σοκάρει η μαρτυρία της κοπέλας στην Νέα Σμύρνη για τον 22χρονο επιδειξία που της επιτέθηκε

Κοινοποίηση:
επιδειξιας

Η κοπέλα που δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον 22χρονο στη Νέα Σμύρνη μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις τραγικές στιγμές που έζησε.

«Περπατούσα παράλληλα με το τραμ. Ήταν στον απέναντι δρόμο. Δεν μου μίλησε καθόλου, Απλά με ακολούθησε. Δεν επιτάχυνα, πήγαινα κανονικά και απλά κοιτούσα πίσω μου για να δω άμα είναι από πίσω μου ακόμα. Σε κάποια φάση τον έχασα και απλά μπήκα στην πολυκατοικία μου και τον αισθάνθηκα πίσω μου για αυτό κιόλας έκανα αυτές τις κινήσεις που έκανα. Το έχει κάνει και σε άλλες κοπέλες. Όταν πήγα να κάνω εγώ καταγγελία έγιναν και άλλες. Μου στείλανε μηνύματα και είδα και στο αστυνομικό τμήμα ότι πήγαν και άλλες κοπέλες να καταθέσουν».

Τέσσερις ακόμη καταγγελίες γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, σαν και αυτή της Ν. Σμύρνης, ερευνάται αν προέρχονται από τον ίδιο δράστη.

Ο 22χρονος επιδειξίας που συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, κατηγορούμενος για το σοκαριστικό περιστατικό παρενόχλησης με θύμα νεαρή σοπράνο τα ξημερώματα της Τετάρτης, εξετάζεται αν έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις.

Το βίντεο που ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το θύμα και καταγράφει το πρόσωπο του άνδρα προκάλεσε τη σύλληψή του, αλλά και σειρά καταγγελιών από γυναίκες που υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματά του. Αν και ο 22χρονος τα αρνήθηκε όλα στους αστυνομικούς, τα ρούχα που φαίνεται να φοράει στο βίντεο βρέθηκαν έπειτα από έρευνα στο σπίτι του. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριό του καθώς έρχεται προς εμένα. Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Αν τον αναγνωρίσει κάποιος, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Εχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης». Με αυτή την ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook, συνοδευόμενη από βίντεο που έχει καταγράψει κάμερα στην είσοδο του σπιτιού της, η νεαρή σοπράνο είχε περιγράψει την παρενόχληση που δέχτηκε από τον νεαρό άνδρα αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Οπως φαίνεται στο βίντεο περίπου 10 δευτερολέπτων, αφού η κοπέλα μπαίνει στην πολυκατοικία όπου διαμένει, ο άνδρας, ο οποίος φοράει βερμούδα, πλησιάζει την είσοδο, κοιτάει μέσα από την τζαμαρία, και όταν διαπιστώνει ότι η πόρτα είναι κλειστή αποχωρεί. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η νεαρή σοπράνο στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, αντιλήφθηκε ότι ο επιδειξίας την ακολουθούσε ενώ περπατούσε στην οδό Ελ. Βενιζέλου. Δεν της μίλησε σε κανένα σημείο της διαδρομής προς το σπίτι της, ενώ η ίδια αντιλήφθηκε πως ο άνδρας κυκλοφορούσε έχοντας το μόριό του σε κοινή θέα, αργότερα, βλέποντας το βίντεο από την κάμερα στην είσοδο της πολυκατοικίας. Αμέσως μετά την ανάρτησή της, η σοπράνο δέχτηκε καταιγισμό μηνυμάτων, με αρκετές γυναίκες να αναγνωρίζουν τον άνδρα, υποστηρίζοντας πως και οι ίδιες έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης από εκείνον. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, τοποθετούν την αρρωστημένη δράση του στην περιοχή του Αιγάλεω.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών προχώρησαν αμέσως σε έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού, το πρόσωπο του οποίου είχε καταγραφεί καθαρά από την κάμερα. Παράλληλα, οι Αρχές πήραν αποτυπώματα και από την είσοδο της πολυκατοικίας. Το απόγευμα της Πέμπτης η καταγγέλλουσα κλήθηκε στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης για να αναγνωρίσει τον άνδρα που είχε προσαχθεί από τους αστυνομικούς. Αφού επιβεβαίωσε ότι ο 22χρονος ήταν το πρόσωπο που την ακολουθούσε, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του.

Η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη καταγγελία για παρενόχληση που έχει γίνει στις Αρχές τις τελευταίες ημέρες. Τα ξημερώματα της Τρίτης μια 20χρονη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από οδηγό ταξί στην καρδιά της Αθήνας. Σε ανάρτησή της στο facebook περιγράφει: «Πήγα να πάρω ταξί από την πλατεία Εξαρχείων, όπου ένας ταξιτζής με είδε και με ακολούθησε ως τη Στουρνάρη, όπου και μπήκα. Στα μισά της διαδρομής άρχισε να μου λέει διάφορα για την εμφάνισή μου και με πίεζε να τον ακολουθήσω μαζί του, να πάμε βόλτα κ.λπ. Ενώ του είχα πει να με αφήσει επί της Πατησίων στις φοιτητικές εστίες, εκείνος έστριψε σε ένα στενό σχετικά έρημο, κλείδωσε το αυτοκίνητο και μου επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά προσπαθώντας να με βιάσει». Η 20χρονη έβαλε τις φωνές και κατάφερε, τελικά, να γλιτώσει. «Εγώ φώναζα και τον παρακάλαγα να με αφήσει, ώσπου πέρασε μια παρέα ανθρώπων και κοίταξαν προς το μέρος μου, με αποτέλεσμα ο ταξιτζής να ξεκλειδώσει και να φύγω τρέχοντας. Μπαίνοντας στην πολυκατοικία τον είδα σταματημένο μπροστά στην πόρτα».

Η νεαρή κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, που ξεκίνησαν αμέσως τις αναζητήσεις, συγκεντρώνοντας βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες που υπήρχαν στα σημεία από τα οποία πέρασε το ταξί. Σύμφωνα με τις περιγραφές της 20χρονης, ο άνδρας ήταν «όχι πολύ ψηλός, ανοιχτόχρωμος, μιλούσε σπαστά ελληνικά, είχε κοντά μαλλιά, στρογγυλό πρόσωπο, φορούσε μπλε υφασμάτινη μάσκα και η ηλικία του ήταν γύρω στα 40+».

Σε καταγγελίες για παρενόχληση προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες και τρία νεαρά κορίτσια στη Βούλα. Οπως περιέγραψαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, ο μελαμψός δράστης που φορούσε τζόκεϊ τους επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, δήθεν ζητώντας βοήθεια για να πάει στο Ελληνικό. Οι Αρχές, που εξετάζουν τις καταγγελίες, εκτιμούν πως πρόκειται για απόπειρες κλοπής και όχι για σεξουαλική παρενόχληση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: