Σοβαρό πρόβλημα προκαλούν οι Τούρκοι, ψεκάζοντας με ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ φυτοφάρμακα – Καταστρέφουν καλλιέργειες στον Πέπλο

Κοινοποίηση:
ebros_farmaka

Πολύ σοβαρό πρόβλημα προκαλούν και φέτος οι Τούρκοι στην περιοχή του Πετάλου Πέπλου, αφού ψεκάζουν με αεροπλάνα τις καλλιέργειες ρυζιού που έχουν στην απέναντι πλευρά του Έβρου, αλλά τα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν, καταστρέψουν τις καλλιέργειες των αγροτών της περιοχής στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καλλιεργητών του Πέπλου που έφτασαν στο Evros-news.gr, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην περιοχή κυρίως του Πέπλου, οι Τούρκοι συνάδερφοι τους χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην χώρα μας και την Ε.Ε, για να καταστρέψουν τα πλατύφυλλα ζιζάνια μέσα στους ορυζώνες τους. Τα φάρμακα αυτά όμως όταν φυσάει, φτάνουν ως το ελληνικό έδαφος και προκαλούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες των Ελλήνων αγροτών με πλατύφυλλα είδη.

Το κολοκύθια ξεραίνονται, το ίδιο και τα βαμβάκια που έχουν από μηδενική έως ελάχιστη σοδειά το στρέμμα. Σοβαρά προβλήματα έχουν και τα πεπόνια, τα φημισμένα “Χρυσή Κεφαλή”, το τριφύλλι και κάθε άλλο πλατύφυλλο είδος που καλλιεργούν στο Πέταλο.

Το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο φέτος, γιατί κόπηκαν λόγω της κατασκευής του αποτρεπτικού Φράχτη στην περιοχή, πολλά από τα πανύψηλα δέντρα τα οποία υπήρχαν στην περιοχή και αποτελούν μια μορφή “ασπίδας” για να συγκρατούν τα τουρκικά φυτοφάρμακα. Έτσι κάθε φορά που φυσάει και οι αγρότες του Πέπλου βλέπουν στην τουρκική πλευρά αεροπλάνα και ψεκάζουν… τρέμουν ότι καταστράφηκαν και φέτος οι καλλιέργειες τους. Φυσικά υπάρχει κίνδυνος και για την υγεία όσων κινούνται στη περιοχή και αναγκαστικά αναπνέουν αυτά τα επικίνδυνα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα στην Ελλάδα και γενικότερα την Ε.Ε.

Ήδη γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και του ζητήθηκε να στείλει κατεπείγον έγγραφο στην αντίστοιχη Νομαρχία της απέναντι τουρκικής πλευράς, με την οποία να επισημαίνει το σοβαρό αυτό ζήτημα και να ζητάει να μην γίνονται αεροψεκασμοί όταν υπάρχουν άνεμοι στην περιοχή. Γι’ αυτό τον λόγο θα υπάρξει έγγραφο με ανάλυση του προβλήματος από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης που εκπροσωπεί τους αγρότες και του Πέπλου, το οποίο μέσω της Αντιπεριφέρειας Έβρου θα προωθηθεί στην τουρκική πλευρά.

ΠΗΓΗ: evrosnews

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στη δική τους πλευρά είναι, ό,τι θέλουν θα κάνουν.
    Δεν ήξερα ότι πρέπει να μας ρωτήσουν κι’ όλας…

  2. Και? Θα αλλάξει κάτι? Θα πάει ο Κούλης να κάνει ντα ντα τους τουρκαλαδες? Η θα στείλει τους αξιωματικούς που τους παίρνουν τα όπλα οι τουρκαλαδες? Μπορεί καμία διμοιρία μπατσακια να βγάζουν φωτογραφίες, και εμείς ειμασταν εκεί, να γεμίσουν τα μπατσοσαιτ με της βλακείες.

Comments are closed.