Σοβαρεύει του Πηλίδη! Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον κάλεσε άμεσα για εξηγήσεις!

Κοινοποίηση:
Πηλίδη-1-960x540

Το απόλυτο παιχνίδι επιβίωσης μας έδωσε μια μεγάλη βόμβα από Πηλίδη. Για στημένο αγώνα εκτός νησιού. Κάτι που ειπώθηκε πολύ στο χαλαρό έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Αρχικά στο Survivor από τονΣΚΑΙ σε ένα συμβούλιο του νησιού, πάνω στην συζήτηση περί στημένου αγώνα ο Γιώργος Λιανός ζήτησε να μάθει από τον παγκόσμιο πρωταθλητή αν ποτέ τον είχαν πλησιάσει για να στήσει αγώνα του.

«Βόμβα» Πιλίδη: Μου έχουν ζητήσει να “στήσω” τελικό Ευρωπαϊκού

Με αφορμή τα όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Κατσαούνης για την ομάδα του, ο Γιώργος Λιανός βρήκε την ευκαιρία να ρωτήσει τον Γιωρίκα Πιλίδη αν του έχει τύχει ποτέ κάτι παρόμοιο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής είπε ότι του έχει ζητηθεί να στήσει αγώνα και μάλιστα, τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον κάλεσε για εξηγήσεις

Ύστερα από την άμεση αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, της ΕΦΙΠΗΔ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, σειρά είχε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με έγγραφη επιστολή της προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία ζητά να εξεταστεί άμεσα το θέμα και εν συνεχεία να ενημερωθεί επίσημα για τα αποτελέσματα.

Η Ολυμπιακή επιτροπή δεν είναι και οποιαδήποτε εύκολη κατάσταση, και το να εξεταστεί άμεσα το θέμα προβληματίζει.

Αρχικά ζήτησε εξηγήσεις η Ομοσπονδία Πάλης

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης πήρε θέση για τα λεγόμενα του Πηλίδη, δηλώνοντας ΠΛΗΡΗ άγνοια για το περιστατικό. Θα καλέσει τον αθλητή, μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα, για εξηγήσεις, και παράλληλα, θα ενημερωθούν η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πηλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πηλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Αμα εισαι Χριστιανός Ορθόδοξος(αληθινά πιστός στον Χριστο) και αγαπάς την Ελλάδα τότε εισαι πραγματικός Έλληνας .

  2. Ποιος μπορεί να μας πει υπεύθυνα αν το τυπάκι αυτό είναι Έλλην ?
    Μοιάζει διασταύρωση Καζακστάν – Ουζμπεκιστάν με ολίγη Τατζικιστάν …. σε λίγο θα σας σερβίρουνε ότι είναι Σερραίος !!!!!!!!!

  3. KΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ

  4. Και προς τιμήν του, σαν περήφανος Ελληνας, δε ενέδωσε στο στήσιμο. Αλλά επειδή τους ξεμπροστιασε πάνε να τον φοβερισουν. Πέσανε από τα σύννεφα μερικοί.

  5. Δηλαδή τού είχαν ζητήσει να χάσει με αντάλλαγμα οικονομικό;

  6. Αυτή η φάτσα που βλέπουμε στην φώτο είναι ελληνική. Ρε , θα τρελαθούμε τελείως?

Comments are closed.