Σοβαρή καταγγελία από ανάπηρο πολέμου για τα ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

Κοινοποίηση:
περιπτερο

Καλησπέρα σας,

με το παρόν μήνυμά μου θέτω υπόψιν σας το θέμα των μειωμένων ενοικίων που αφορούν στα περίπτερα των αναπήρων πολέμου. Με την έναρξη της πανδημίας εφαρμόσθηκε η καταβολή του μειωμένου ενοικίου κατά 40% από τους μισθωτές των ακινήτων.  Κατά προτροπή των συνδικαλιστικών τους οργάνων ακολούθησαν την ίδια οδό και οι μισθωτές των περιπτέρων,  ενώ δεν υπάρχει πουθενά σαφής μνεία σχετικά με τον συγκεκριμένο κλάδο (των περιπτέρων) για τους μήνες  Απρίλιο 2020 -Μάιο 2020 και κάνουν τώρα το ίδιο για Δεκέμβριο 2020-Ιανουάριο 2021.

Δείχνοντας εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και ακολουθώντας τις οδηγίες που έδιναν για τις μισθώσεις, μαζί με τους ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα, κληθήκαμε και εμείς οι ανάπηροι πολέμου  να κάνουμε δήλωση covid19, δεδομένου ότι η μισθωτική σχέση είναι αναρτημένη στην πλατφόρμα taxisnet, προκειμένου να αποζημιωθούμε μαζί με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν σκέφτηκαν όμως πως οι ανάπηροι πολέμου έχουν δικαίωμα  εκμετάλλευσης περιπτέρου και δεν αντιστοιχεί σε ακίνητο το οποίο αναγράφεται στο Ε9, επομένως είναι προφανές ότι για άλλη μια φορά  καλούμαστε να βοηθήσουμε το κράτος ενώ αυτό μας έχει ξεχασμένους!!!!! Υποτίθεται ότι η πατρίδα μας τιμά για όσα βιώσαμε, παραχωρώντας μας  το δικαίωμα εκμετάλλευσης περιπτέρου δεδομένου πως η κατάσταση της υγείας μας είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να εργαστούμε όπως οι υπόλοιποι συμπολίτες μας και με κάθε ευκαιρία μας επιβάλει φόρους και μειώνει στο ελάχιστο τα εισοδήματα που έχουμε. Άλλωστε το ίδιο έγινε και με  τις διατάξεις των άρθρων 61, της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 62 και της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 64 του ΚΦΕ (ν. 4172/2013) όταν αποφασίστηκε πως το πρόσωπο που ασκεί την επιχειρηματική δραστηριότητα εκμετάλλευσης περιπτέρου, υποχρεούται κατά την πληρωμή του δικαιώματος να παρακρατεί φόρο είκοσι τοις εκατό (20%) από τον δικαιούχο του δικαιώματος και κάτοχο της άδειας λειτουργίας περιπτέρου.

Ζητώ λοιπόν το αυτονόητο, να γνωστοποιήσετε το θέμα των μειωμένων μισθωμάτων των περιπτέρων και να συμπεριληφθούμε και οι ανάπηροι πολέμου στις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Με εκτίμηση,

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Ανάπηρος Πολέμου της Κύπρου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: