“Σκοτώνονται” Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιοι είναι περισσότερο υποτακτικοί και εθελόδουλοι…

Κοινοποίηση:
syriza_nd

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Στέλιος Πέτσας μετά από την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική και τις αιχμές για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έχει άλλη άποψη» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συμπληρώνει:

«Ο πανικός του εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών αποκαλύψεων για τις παρακρακτικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας».

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας σημειώνει:

«Ματαιοπονούν, όμως, όσοι νομίζουν ότι κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός. Όσο για την “ενεργητική εξωτερική πολιτική” τους, οι Έλληνες προτιμούν να την ξεχάσουν».

«Με οκτώ μήνες καθυστέρηση η κυβέρνηση ζητά κυρώσεις από την Ε.Ε.»
Νωρίτερα την Κυριακή, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καλέσει την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί και να επανέλθει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική».

Έκανε δε, λόγο για «τραγική για τη χώρα» ολιγωρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποκάλυψε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, λέγοντας πως το θέμα της Τουρκίας θα συζητηθεί αύριο στις Βρυξέλλες.

«Εκεί η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας» είπε ο κ. Δένδιας, που μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη θα συναντηθεί και με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

«Οι κυρώσεις δεν θα αφορούν το θέμα της Αγίας Σοφίας. Πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία της Unesco και των Ηνωμένων Εθνών, όχι μόνο της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Και συνέχισε:

«Ο Ερντογάν υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Αναιρεί ακόμα και την παράδοση της ίδιας της χώρας του. Γυρίζει την πλάτη στη διεθνή κοινότητα και τους κανόνες της».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε παράλληλα πως η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικότατων ενεργειών κατά της Ελλάδας και των χωρών της περιοχής.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, το θέμα της Αγίας Σοφίας παγκόσμιο.

Το θέμα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία είχε σχολιάσει σε χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: