Σκοποβολή Κούρδων εναντίον Τούρκων στρατιωτών – Οι ΗΠΑ ενισχύουν και επιταχύνουν την εκπαίδευση τους! Έτοιμοι να στείλουν τα μεμέτια για πιλάφι… [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
κατάλογος

Σε φιάσκο για το αξιόμαχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτυλίχτηκε η χτεσινή ημέρα στην Συρία. Δεν είναι μόνο τα πλήγματα που δέχτηκαν εντός και εκτός τουρκικής βάσης αλλά και το μπαράζ επιθέσεων που δέχτηκαν με πυρά πυροβολικού.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα για τους Τούρκους.

Οι Κούρδοι έδωσαν στην δημοσιότητα το πρώτο βίντεο από την χτεσινή επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων.

Πήγαν στον… Αλλάχ Τούρκοι στρατιώτες και Kirpi MRAP

Οι “Δυνάμεις Απελευθέρωσης της Αφρίν” (ALF) ανατίναξαν το “καμάρι” του Ερντογάν, το τουρκικής κατασκευής BMC Kirpi MRAP , με αντιαρματικό πύραυλο. Οι Κούρδοι είχαν στήσει ενέδρα σε δρόμο βορειοανατολικά της κατεχόμενης από τους Τούρκους Al-Bab.

To βίντεο είναι ενδεικτικό της τραγικής εκπαίδευσης των Τούρκων στρατιωτών. Από το πλήγμα βρίσκουν ακαριαίο θάνατο δύο Τούρκοι στρατιωτικοί ενώ αρκετοί ακόμη τραυματίζονται. Καταφέρνουν να βγουν από το όχημα και… περιφέρονται ζαλισμένοι δίχως κάλυψη.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν πως οι χτεσινές επιθέσεις που δέχτηκαν ήταν το επιστέγασμα της συνεργασίας συριακού Στρατού και Κούρδων. Στην περιοχή Tal Rifat, Κούρδοι και συριακός Στρατός ξεκίνησαν να συνεργάζονται.

Δείτε το βίντεο

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τους Κούρδους στην ΒΑ Συρία

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επεκτείνουν την στρατιωτική τους βάση κοντά στην πόλη al-Shaddadi στο νότιο προάστια της al-Hasakah στην ΒΑ Συρία όπως δείχνει ο χάρτης παρακάτω.

Σύμφωνα με συριακές πηγές, οι Αμερικανικές δυνάμεις θα κατασκευάσουν ένα ακόμη στρατόπεδο εκπαίδευσης των Κούρδων και των δυνάμεων SDF.

Ταυτόχρονα, στρατιωτική φάλαγγα λογιστικής υποστήριξης εισήλθε στην περιοχή προς ενίσχυση των Κούρδων από το Ιράκ. Αποτελούνταν από 75 φορτηγά που μετέφεραν τεθωρακισμένα, όπλα, εξοπλισμό και κατασκευαστικό υλικό.

Την ίδια ημέρα, δύο αμερικανικά ελικόπτερα φορτωμένα με προμήθειες και εξοπλισμό προσγειώθηκαν στην βάση al-Shaddadi.

Συριακές πηγές αναφέρουν πως παρά τις διαψεύσεις, οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην ΒΑ Συρία χωρίς να δίνουν καμία εξήγηση για την κίνηση αυτή.
Νωρίτερα αυτό το έτος, οι Αμερικανοί κατασκεύασαν αεροδιάδρομο κοντά στην πετρελαιοπηγή al-Omar στην ΝΑ περιοχή της Deir Ezzor. Μια μεγάλη βάση κατασκευάστηκε στην ΒΑ al-Hasakah κοντά στα σύνορα με Ιράκ και Τουρκία με ταυτόχρονη μεταφορά αντιαεροπορικών συστημάτων.

Δείτε τον χάρτη

map-hasaka

Μάχες Τούρκων-Κούρδων

Αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν χτες οι τουρκικές δυνάμεις, το πυροβολικό ξεκίνησε μπαράζ επιθέσεων στις περιοχές Maranaz, Shawarighat al Arz, Qalaat Shawarigha, Irashidah, Kafr Antoine, Tatmarash, Baylouniyah, Ayn Daqnah Tel Rifaat, Sheikh ‘Issa.

Παρά τις μαζικές τουρκικές επιθέσεις και την χρήση drone, η επιχείρηση εξουδετέρωσης των Κούρδων απέτυχε.

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες και χρήση πυροβολικού εναντίον των τουρκόφιλων και τουρκικών δυνάμεων στην Αφρίν στην ΒΑ περιοχή του Χαλεπίου.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μεγάλες καταστροφές εντός της Αφρίν. Τα γνωστά “Λευκά Κράνη” ανέφεραν πως οι Κούρδοι επιτέθηκαν από μια περιοχή νότια της Αφρίν όπου βρίσκονται και δυνάμεις του συριακού Στρατού…

Δείτε βίντεο και εικόνες

E7IlWsjWYAMiGpV E7IlXYFWUAAdDzj

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: