Σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η χώρα – Τα επικίνδυνα νησιά

Κοινοποίηση:
mykonose-630x400

Σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας για τον κορωνοϊό χωρίζεται η χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Star, που επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο χαρακτηρίζει πολλά νησιά ως «υψηλού κινδύνου»!

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, σε έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού χαρακτηρίζονται «χαμηλής επικινδυνότητας» η ηπειρωτική Ελλάδα, η Κρήτη και όσα νησιά απέχουν από την Αθήνα μέχρι δύο ώρες, είτε με πλοίο είτε μέσω πρόσβασης με αυτοκίνητο (π.χ. Εύβοια, νησιά Αργοσαρωνικού).

«Μεσαίας επικινδυνότητας» είναι οι προορισμοί Σαντορίνη, Κάλυμνος, Νάξος, Πάρος, Κως, Ρόδος και Σύρος.

«Υψηλής επικινδυνότητας» είναι όλοι οι υπόλοιποι νησιωτικοί προορισμοί είτε του Αιγαίου είτε του Ιονίου.

Να σημειωθεί ότι στους υψηλής επικινδυνότητας προορισμούς περιλαμβάνεται και η Μύκονος!

Όπως τόνισε η Κ. Μακρή πάντως και μόνο η πληροφορία ότι υπάρχει αυτό το έγγραφο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ προσπαθούν να επωφεληθούν από τον θόρυβο οι tour operators και να ρίξουν τις… τιμές στα μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας νησιά, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται προσπάθεια από το Υπουργείο Τουρισμού να ανακληθεί το έγγραφο!

Crash test όμως θα αποτελέσει η επόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να γίνουν 160 πτήσεις προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: