Σε σοβαρή κατάσταση η 42χρονη που πάσχει από μηνιγγίτιδα – Έκανε τρεις φορές εξετάσεις μέχρι την σωστή διάγνωση!

Κοινοποίηση:
κξηγκξη

Σοβαρή είναι η κατάσταση της 42χρονης από την Αμαλιάδα η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς διαγνώστηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, η γυναίκα έχει καταγωγή από την Ινδία, ζει πολλά χρόνια στην κοινότητα Χάβαρι του δήμου Ήλιδας, εργάζεται σε συσκευαστήριο και έχει ανήλικα παιδιά.

Το βράδυ της Τρίτης ένιωσε έντονους πόνους στην κοιλιά και έσπευσε στη νοσηλευτική μονάδα της Αμαλιάδας. Εκεί υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και παρέμεινε μέχρι το πρωί της Τετάρτης οπότε πήρε εξιτήριο. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε με την κατάσταση της υγείας της να έχει επιδεινωθεί καθώς έκανε εμετούς και είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό.

Έγινε δεύτερη σειρά εξετάσεων και κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά της στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με ασθενοφόρο. Εκεί, της έγιναν πάλι εξετάσεις καθώς και παρακέντηση και διαγνώσθηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

«Ήρθε στη Μονάδα μας μια γυναίκα από την Αμαλιάδα με διάρροια και πόνο στην κοιλιά, στην οποία είχε δοθεί αγωγή γαστρεντερίτιδας. Είχε μάλιστα φύγει το πρωί και είχε επιστρέψει λόγω βαρύτερης κατάστασης. Μας τη διακόμισαν και διαγνώσαμε κατευθείαν τη μηνιγγίτιδα, μιας και είχε θετικά μηνιγγικά. Της κάναμε την παρακέντηση, ξεκινήσαμε την ειδική αγωγή της και κάναμε τα πάντα. Φαίνεται πως είχε μάλλον μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία με εξάνθημα και από εκεί και πέρα διακομίσθηκε σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου», ανέφερε η παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Μαρία Καλαπόδη, που βρίσκεται συχνά στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Οι 27 συνάδελφοι της 42χρονης ενημερώθηκαν ώστε τόσο εκείνοι όσο και οι συγγενείς τους ώστε να σπεύσουν στην Αμαλιάδα για να λάβουν αντιβίωση ώστε να έχουν χημειοπροφύλαξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: