Σε καταστροφή εκτυλίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών, τρόμος στους Αμερικανούς που βλέπουν ήττα

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σε πανωλεθρία εκτυλίσσεται η αντεπίθεση των Ουκρανών αφού στο νότιο μέτωπο και ειδικά στην περιοχή Zaporizhia αφού οι επιθετικές επιχειρήσεις των Ουκρανών καταλήγουν σε καταστροφή…
Από τις 4 Ιουνίου που ξεκίνησαν οι πρώτες αντεπιθέσεις έως και τις 9 Ιουνίου υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 5.600 Ουκρανοί…και καταστραφεί σχεδόν 1.000 οπλικά συστήματα όλων των τύπων…

Ήδη το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών έχει καταρρεύσει, υπάρχουν αντιδράσεις στο στράτευμα και ορισμένοι στρατιώτες βλέποντας ότι είναι τροφή για κανόνια… αρνούνται να πολεμήσουν…
Οι ΗΠΑ έχουν τρομοκρατηθεί βλέπουν ότι η Ουκρανία την οποία συντονίζουν πλήρ4ως στρατιωτικά αποτυγχάνει… και σπεύδουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς αλλά τις δικαιολογούν επειδή είναι επιτιθέμενοι…
Ταυτόχρονα άλλες πηγές αμερικανικής προέλευσης αναγνωρίζουν ότι η άμυνα της Ρωσίας είναι… καταπληκτική.
Χρησιμοποιώντας μαζικά και κατά κύματα συνδυασμένα όπλα επιφέρει δραματικές απώλειες στους Ουκρανούς…
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει σχεδόν 1.000 οπλικά συστήματα παντός τύπου μέσα σε 5 ημέρες ενώ τα Leopard 2A4 καταλήγουν παλιοσίδερα…
Πρώτη φορά που τα Leopard 2A4 αποτυγχάνουν να επιτελέσουν έστω και στο ελάχιστο τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα… οι απώλειες σε Leopard 2A4 είναι δραματικές…

Απέτυχε η μεγάλη αντεπίθεση στην Zaporizhia

Έως και 1.500 Ουκρανοί στρατιώτες συμμετείχαν στην τελευταία επίθεση στην περιοχή Zaporozhye, η οποία απωθήθηκε από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε στις 8 Ιουνίου ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Στρατηγός Sergey Shoigu.
Η επίθεση έγινε κοντά στο χωριό Orekhov.
Το γερμανικής κατασκευής Leopard 2A4 ηγήθηκε της δύσμοιρης επίθεσης, σύμφωνα με φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης.
«Στη 1:30 π.μ. ο Ουκρανικός στρατός έκανε μια προσπάθεια με έως και 1.500 στρατιώτες και 150 τεθωρακισμένα και άλλα τεθωρακισμένα από την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία να σπάσει την άμυνά μας», είπε ο Sergey Shoigu.

Η ρωσική αναγνώριση εντόπισε έγκαιρα τους Ουκρανούς και πυροβολικό, αεροσκάφη και αντιαρματικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προληπτικό χτύπημα στα ουκρανικά στρατεύματα.
«Ο Ουκρανικός στρατός σταμάτησε και στις τέσσερις κατευθύνσεις και υποχώρησε με βαριές απώλειες».
Σύμφωνα με τον υπουργό Sergey Shoigu, οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 30 άρματα μάχης, 11 οχήματα μάχης πεζικού και έως και 350 στρατιώτες ενώ προσπαθούσαν να προχωρήσουν στο μέτωπο της Zaporizhia.
«Οι ειδικά εκπαιδευμένες εφεδρείες του ουκρανικού στρατού απέτυχαν να επιτύχουν τον στόχο της διάρρηξης των ρωσικών γραμμών στην περιοχή Zaporozhye», τόνισε ο Shoigu.

Ο υπουργός συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 945 στρατιώτες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Krab και άλλο εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της 7ης Ιουνίου.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής Τύπου της Ρωσικής Ομάδας Δυνάμεων ανέφερε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στις πόλεις Spornoye, Vesyoloye και Kurdyumovka.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής Τύπου, η ομάδα κατέστρεψε δύο οβιδοβόλα των δυνάμεων του Κιέβου σε θέσεις βολής κοντά στις πόλεις Zvanovka και Serebryanka, ένα τρίτο οβιδοβόλο και έναν όλμο κοντά στην πόλη Belaya Gora και ένα τέταρτο οβιδοβόλο στην πόλη Krasnogorovka.
Προπύργια των δυνάμεων της 24ης Χωρισμένης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του Κιέβου κοντά στις πόλεις Kirovo και Druzhba στοχοποιήθηκαν επίσης με θερμοβαρικούς πυραύλους.

Δύο ουκρανικής κατασκευής αναγνωριστικά drones Leleka-100 καταρρίφθηκαν επίσης από ένα σύστημα αεράμυνας 9K33 Osa της ομάδας.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες από την έναρξη της αντεπίθεσής τους στις 4 Ιουνίου.
Ωστόσο, πιθανότατα θα συνεχίσουν τα στρατιωτικά τους σχέδια. Περισσότερες επιθέσεις θα εξαπολυθούν τις επόμενες ημέρες.
Οι επιθετικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν για εβδομάδες ή και μήνες.

Οι δραματικές απώλειες σε Leopard 2A4

Νωρίς στις 8 Ιουνίου, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε άλλη μια μεγάλη χερσαία επίθεση από τις δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Zaporozhye.
Η αποτυχημένη επίθεση, που έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Orekhov, ηγήθηκε από γερμανικής κατασκευής κύρια άρματα μάχης Leopard 2A4.
Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο μετά την επίθεση δείχνουν ότι πολλά Leopard είτε καταστράφηκαν είτε υπέστησαν ζημιές ακριβώς στην πρώτη γραμμή μαζί με μια σειρά από αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113.

Οι αντιαρματικές νάρκες ξηράς και τα αντιαρματικά εμπόδια τύπου δόντια του δράκου επιβράδυναν την Ουκρανική επίθεση.
Αργότερα, οι επιτιθέμενοι επιχείρησαν με πυρά πεζικού, τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων να επιτεθούν αλλά είχαν μεγάλες απώλειες.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Zapad, που δραστηριοποιείται στον τομέα του νότιου Donetsk, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις πρόσφατες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Ομάδα Δυνάμεων Zapad αποκάλυψε την κίνηση στρατιωτικού υλικού των δυνάμεων του Κιέβου κοντά στην πόλη Kupyansk και κατέστρεψε ένα όχημα μάχης πεζικού με πυρά πυροβολικού.
Επιπλέον, δύο απόπειρες των δυνάμεων της Ουκρανίας να περιστρέψουν μονάδες σε μπροστινές θέσεις διακόπηκαν και μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης και δύο εκτοξευτές όλμων καταστράφηκαν στην αμυντική περιοχή των 6ων Συνδυασμένων Όπλων και 1ης Στρατιάς Αρμάτων.
Οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν τη λεγόμενη εαρινή τους αντεπίθεση στις 4 Ιουνίου.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να σημειώσουν ουσιαστικά κέρδη στο Zaporozhye ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή.
Παρά τις μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και προσωπικό, η πολιτική πίεση πιθανότατα θα αναγκάσει τον Ουκρανικό στρατό να ξεκινήσει περισσότερες επιθέσεις τις επόμενες ημέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Παραμύθια της Χαλιμάς είναι όλα αυτά. Μέγιστη φαντασία.

Comments are closed.