Σε καραντίνα λ@θρομετανάστες που βγήκαν με βάρκα στη Λέσβο – Μεταφέρθηκαν σε παρεκκλήσι

Κοινοποίηση:
lesvos-thumb-large

Πλαστική βάρκα με 39 λαθρομετανάστες αφγανικής και αφρικανικής καταγωγής έφτασε σήμερα το πρωί σε παραθαλάσσια περιοχή της Κλειούς στη βόρεια Λέσβο, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης επτά μποφόρ.

Μεταφέρθηκαν σε ένα παρεκκλήσι έξω από το χωριό, όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον για 14 μέρες σε καραντίνα στο πλαίσιο των αποφάσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά την παρέλευση της περιόδου της απομόνωσης αναμένεται να μεταφερθούν σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα ενώ όπως είναι γνωστό δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι μετανάστες στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου παραμένουν σε απομόνωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στο λιμάνι της Πέτρας και στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου.

Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, ένας αριθμός λαθρομεταναστών διαμένουν και στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέσα σε παλιά λεωφορεία.

Στο σύνολο τους όλοι οι παραπάνω θα μεταφερθούν σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα, ενώ επειδή δεν έχουν δικαίωμα υποβολής ασύλου θα επαναπροωθηθούν στις χώρες καταγωγής τους.

Τον Μάρτιο συνολικά και σύμφωνα με στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 1280 λαθρομετανάστες. Από αυτούς 851 πέρασαν στη Λέσβο, 415 στη Χίο και 216 στη Σάμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, stonisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΜΕΣΑ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΚΟΥΛΗ ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΑΚΟΥ 1280 ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΛΑΘΡΟΚΑΤΣΑΡΙΔΩΝ ΑΔΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΚΩΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ !!!!! ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 74 ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΒΡΩΜΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ !!!!

  2. Ο Γουρλομάτης κάνει τήν δουλειά του τήν οποίαν τού έχουν αναθέσει τά μεγάλα αφεντικά τού ΕΕ,
    Μέρκελ,Σόρος τήν αλλαγή πληθυσμού (Umvolkung) στήν Ελλάδα.Ο Κουλάκος ανήκει στό ποιό
    διεφθαρμένο καί πωρωμένο σκατόσογο τής Ελλάδας τό Μητσοτέϊκο.Πατέρας πολιτικός απατεώ-
    νας καί αρχαικάπηλος,η αράπισα η ψιλογκαμήλα η Ντόρα τουρκολάγνα καί μισέλλην,ο γιός της
    ένας μωραχαβλιάς βλάχος νεοταξικό ζαγάρι.Τούτοι δώ πίνουν τήν προδοσία καί τό μίσος κατά τής Ελλάδας από μωρά.Αυτοί είναι οί γνήσιοι κορωνοϊοί.Απέλαση στήν χώρα τους τήν Τουρκία.
    Γιάννης Λάκων

  3. κατα τ’αλλα εχουμε κλειστα συνορα…προδοτη κουλη αρχισε η αντιστροφη μετρηση για σενα εδω και καιρο…μονο καποιοι σανοφαγοι εμειναν να σε πιστευουν ακομη, οταν καταλαβουν την μουφα με τον κορονοιο και ανοιξουν τα στραβα τους να δουν τι συμβαινει στα σοβαρα θεματα που απασχολουν τη χωρα θα σε παρουν με τις πετρες…..

  4. Το βιολι βιολακι, οι αφιξεις λαθροεποικων συνεχιζονται κανονικα στα νησια και οι αρμοδιοι αντι να γυρισουν τις βαρκες πισω στην Τουρκια, τις δεχονται και ο μηνας εχει εννια!!!!!!! Ρε ξευτιλισμενοι, που ειναι που θα κλεινατε τα συνορα;;;;;;;; Ποσους λαθρομουσουλμανους θα δεχθει επιτελους αυτη η χωρα;;;;;;; Απαγορεψατε προδοτες τις μετακινησεις των Ελληνων και δεχεσθε τα λεφουσια των λαθρο απο την Τουρκια, που ειναι γεματη απο τον Κορονοιο;;;;;;; Γ@μω τα μυαλα που κουβαλατε εχθροι της πατριδας!!!!!!!!!

  5. Μπήκαν 1280 το Μάρτιο. Κατά τα άλλα πήραν μέτρα και φυλάνε τα σύνορα πιο εντατικά. Ποιόν κοροιδεύετε προδοταράδες.

  6. ΣΕ παρεκκλησι??.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ που διεταξε την μετακινηση.το παρεκκλησι βρηκατε για λυση?

  7. ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ επιτέλους θα επαναπατρισθούν;

Comments are closed.