Σεισμός αποκαλύψεων! «Άφησαν Μάνη και Κύθηρα να καούν για να με αποστρατεύσουν. Ο Τόσκας τα ήξερε όλα!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΜΑΝΙ

Σε νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις προέβη ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ.Βασιλειάδης όχι μόνο επιβεβαίωσε τα όσα λέχθηκαν στην περιβόητη συνομιλία του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, και του εμπειρογνώμονα, Δημήτρη Λιότσιου, για το Μάτι αλλά τοποθετεί στο «κάδρο» και τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, για το παρασκήνιο πίσω από τις πυρκαγιές σε Μάνη και Κύθηρα το 2017!

«Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές. Δεν υπήρχε άλλη φωτιά εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα. Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη».
Και συνέχισε αναφερόμενος και στον Νίκο Τόσκα που ,κατά τον ίδιο, ήξερε τα πάντα:

«Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές. Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Ηθική δικαίωση, επιτέλους.

Εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ζητούσα περισσότερα εναέρια μέσα και τα εναέρια μέσα δεν υπήρχαν. Και το σημαντικότερο είναι ότι στην περίοδο εκείνη δεν υπήρχε άλλο μείζον συμβάν πυρκαγιάς».

Από την πλευρά του ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Καπέλιος σημείωσε:

 

«Είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα; Ολόκληρος αρχηγός δηλαδή να κάνω τέτοιο πράμα για να ξεφορτωθώ και να αποστρατεύσω τον υπαρχηγό του Σώματος; Μπορώ να τα αποδείξω αυτά που έκανα και λέω. Υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα είχα στη διάθεσή μου μόνο τρία βαρέως τύπου αεροσκάφη που μπορούσα να στείλω γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά.

Αυτά που ακούγονται, είναι απίστευτα. Να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη; Να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες για μια προσωπική κόντρα; Αν είναι δυνατόν! Αυτά είναι ανυπόστατα! Είναι τερατώδη! Τα είπε ο Ματθαιόπουλος για να πείσει τον Λιότσο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: