Σας εκνευρίζει η αυτόματη φωτεινότητα του iPhone; Εδώ είναι μερικά κόλπα που πρέπει να δοκιμάσετε

Κοινοποίηση:
kilian-seiler-JTLR-tc3_eo-unsplash-1200x800

Αν είστε χρήστης του iPhone, πιθανότατα να γνωρίζετε ότι η φωτεινότητα της οθόνης του τηλεφώνου σας προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με την ποσότητα φωτός που ανιχνεύει το τηλέφωνό σας στο περιβάλλον σας. Ενώ αυτό μπορεί να είναι μια αρκετά χρήσιμη λειτουργία που βοηθά στην καταπολέμηση της καταπόνησης των ματιών και κάνει την οθόνη σας λίγο πιο ευδιάκριτη, η αυτόματη φωτεινότητα δεν είναι πάντα τόσο χρήσιμη όσο θα μπορούσε.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι η οθόνη σας σκοτεινιάζει αυτόματα ακόμα και όταν βρίσκεστε στον ήλιο. Εάν βρίσκεστε μερικώς στη σκιά, το τηλέφωνό σας μπορεί να “εξαπατηθεί” και να μειώσει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης σας, ακόμα κι αν δεν χρειάζεται.

Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την προβολή του περιεχομένου της οθόνης σας. Εάν αυξήσετε χειροκίνητα τη φωτεινότητα, θα μειωθεί ξανά λόγω της αυτόματης φωτεινότητας. Η επίλυση αυτού του ζητήματος δεν είναι πάντα τόσο εύκολη όσο η απενεργοποίηση των απαραίτητων ρυθμίσεων, αλλά είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε.

Δύο ρυθμίσεις για την αυτόματη φωτεινότητα του iPhone

Υπάρχουν δύο ρυθμίσεις που πρέπει να απενεργοποιήσετε για να αποτρέψετε την αυτόματη μείωση της φωτεινότητας του iPhone σας. Λάβετε υπόψη ότι το iPhone σας ενδέχεται να εξακολουθεί να προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητά του ακόμα και όταν αυτές οι δύο ρυθμίσεις είναι απενεργοποιημένες.

Aπενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα

Ναι, μπορεί να φαίνεται λίγο προφανές, αλλά το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει την αυτόματη φωτεινότητα στις ρυθμίσεις σας. Η λειτουργία είναι αρκετά ξεκάθαρη – προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης σας ανάλογα με το φως του περιβάλλοντός σας. Εάν θέλετε να αποτρέψετε την οθόνη σας να προσπαθεί πάντα να προσαρμόζεται, πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Nelson Aguilar/CNET

Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην Προσβασιμότητα > Οθόνη και μέγεθος κειμένου και απενεργοποιήστε την Αυτόματη φωτεινότητα στο κάτω μέρος της σελίδας. Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η ρύθμιση θα υπήρχε στην Οθόνη και φωτεινότητα, επομένως δεν είναι ασυνήθιστο η αυτόματη φωτεινότητα να είναι ενεργοποιημένη χωρίς να το γνωρίζετε, καθώς είναι κρυμμένη στην Προσβασιμότητα.

Εάν η φωτεινότητά σας συνεχίζει να προσαρμόζεται αυτόματα, υπάρχει μια άλλη ρύθμιση που πρέπει να απενεργοποιήσετε.

Aπενεργοποιήσετε το True Tone

Εάν έχετε iPhone SE (2ης γενιάς) ή νεότερο μοντέλο, η λειτουργία True Tone μετρά τη θερμοκρασία χρώματος και τη φωτεινότητα του περιβάλλοντός σας και στη συνέχεια προσαρμόζει την οθόνη για να ταιριάζει. Το True Tone είναι χρήσιμο όταν το θέλετε – όχι μόνο βοηθά στην εμφάνιση πιο ακριβών χρωμάτων σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, αλλά είναι επίσης πιο άνετο για τα μάτια, κάτι που είναι απαραίτητο εάν διαβάζετε συνεχώς στο τηλέφωνό σας.

Και πάλι, εάν δεν σας ενδιαφέρει η λειτουργία, δεν τη χρησιμοποιείτε ή απλά ενοχλείστε που η φωτεινότητά σας εξακολουθεί να προσαρμόζεται αυτόματα, πρέπει να την απενεργοποιήσετε. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην Οθόνη και φωτεινότητα και απενεργοποιήστε το True Tone κάτω από την επικεφαλίδα Φωτεινότητα. Εφόσον είναι απενεργοποιημένη και η αυτόματη φωτεινότητα, η απενεργοποίηση του True Tone θα πρέπει να εμποδίσει το iPhone σας να προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης σας.

Nelson Aguilar/CNET

Μία εξαίρεση ισχύει.

Μην αφήνετε το iPhone σας να υπερθερμανθεί

Το iPhone σας διαθέτει διάφορους τρόπους για να προστατεύσει τα εσωτερικά του εξαρτήματα, και αυτό περιλαμβάνει την αυτόματη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης. Ακόμα και αν έχετε απενεργοποιήσει τόσο την αυτόματη φωτεινότητα όσο και το True Tone, εάν το iPhone σας υπερθερμαίνεται, θα προσαρμόσει αυτόματα την ένταση της οθόνης.

Σύμφωνα με την Apple, για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το iPhone σας σε θερμοκρασίες μεταξύ 0 και 35 βαθμών Κελσίου και να το αποθηκεύετε σε θερμοκρασίες μεταξύ -20 και 45 βαθμών Κελσίου. Εάν αφήσετε το iPhone σας στο αυτοκίνητο ή στο πεζοδρόμιο μια ζεστή μέρα, ή ακόμα και αν προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία μια ζεστή μέρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπερθερμανθεί και να μειώσει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης σας.

Η υπερθέρμανση δεν συμβαίνει μόνο λόγω μιας ηλιόλουστης μέρας. Μια ελαττωματική μπαταρία μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερθέρμανση στο iPhone σας: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία μπαταρίας και ελέγξτε εάν η μπαταρία σας χρειάζεται αντικατάσταση.

Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι ένα πρόγραμμα γεμάτο σφάλματα: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα στην πιο πρόσφατη ενημέρωση για να αντιμετωπίσετε τυχόν σφάλματα και προβλήματα λογισμικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: