Σαρώνει η κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αλυσίδες, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κοινοποίηση:
22071652

Ισχυρές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας και της βόρειας και βορειοδυτικής Αττικής έφερε το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ζηνοβία», ενώ παράλληλα πνέουν και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι. Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι σημαντικά, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας η Τροχαία να ζητήσει τη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας από το ύψος των διοδίων των Αφιδνών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των κατά τόπους αστυνομικών Διευθύνσεων, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού έχει κλείσει η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ.

Στην Αττική είναι κλειστή και η Αθηνών-Θήβας στην περιοχή της Μάνδρας, η Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και η Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το γήπεδο του Διονύσου. Επίσης, κλειστή είναι η Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων.

Στην Αρκαδία έχει κλείσει η επαρχιακή οδός που οδηγεί στο χιονοδρομικό του Μαινάλου και στην Αχαΐα η επαρχιακή οδός Περιστέρας-χιονοδρομικό.

Αλυσίδες και διακοπές κυκλοφορίας

Αλυσίδες χρειάζονται σε επαρχιακές οδούς σε: Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Καστοριά, Φλώρινα, Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Εύβοια, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Κορινθία, Αρκαδία και Κρήτη.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων ή και λόγω καθιζήσεων κλείσει ισόπεδες διαβάσεις ιρλανδικού τύπουστη Ροδόπη, τμήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πόλη της Καβάλας, η επαρχιακή οδός Κερασιάς – χιονοδρομικό Βόρα, Κορυφής-Λιανοβεργίου στην Ημαθία και Πολυγύρου-Ιερισσού από το Πλατανόρεμα στη Χαλκιδική.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων υπάρχουν και σε επαρχιακές οδούς της Ηλείας, στην Αμπελώνα-Δελερίων στη Λάριδα, στην Κω στην Πυλίου-Καρδάμαινας, στην Κορινθία στην Τρικάλων-Καρυάς και στη Χίο στην παραλιακή Κώμης-Βουνού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: