«Σαρώνει» η γρίπη στα παιδιά – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις απουσίες από το σχολείο

Κοινοποίηση:
μασκα-σχολειο

Προβλήματα στη μαθητική κοινότητα δημιουργεί η έξαρση της γρίπης στα παιδιά καθώς η ευρεία διασπορά αναγκάζει αρκετούς γονείς να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν απουσίες από το σχολείο.

Αρκετοί γονείς που έχουν παιδιά που πηγαίνουν σχολείο προβληματίζονται για το τι συμβαίνει με τις απουσίες που κάνουν οι μαθητές λόγω γρίπης. Αν δηλαδή μπορούν ή όχι να τις δικαιολογήσουν.

Την ίδια ώρα η αυξητική τάση αποτυπώνεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι το πρόβλημα των απουσιών είναι σημαντικό. Πολλοί είναι οι γονείς που σπεύδουν σε γιατρούς με τα παιδιά τους που εμφανίζουν συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό ή πονοκέφαλο ή μυαλγίες ή πονόλαιμο με βήχα, ή συνδυαστικά μεταξύ τους.

Δεν δικαιολογούνται με χαρτί γιατρού οι απουσίες
Η πλέον συχνή διάγνωση είναι «γριπώδης συνδρομή», που μπορεί να οφείλεται στον ιό της γρίπης, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλοι ιοί που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαιολόγηση απουσιών των παιδιών λόγω ίωσης και γρίπης, δεν είναι δυνατή με χαρτί γιατρού. Αυτό είναι εφικτό μονάχα στην περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο και μόνο για τις ημέρες που θα παραμείνουν σε αυτό, με βεβαίωση του νοσοκομείου και όχι γιατρού.

Σημειώνεται πως συνολικά οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 117 ωριαίες απουσίες στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς είναι πως ακόμα και αν δεν δικαιολογούνται απουσίες μα χαρτί γιατρού οι γονείς πρέπει να το ζητούν και να το κρατάνε αφού στο παρελθόν το υπουργείο Παιδείας επέτρεψε την μη προσμέτρηση ή δικαιολόγηση απουσιών εκ των υστέρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: