Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς (3-0), «πέταξε» στους 16 του Ρολάν Γκαρός

Κοινοποίηση:
tsitsipas-2

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς το παιχνίδι με τον Μίκαελ Ιμερ για τον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, με τον Ελληνα τενίστα να επικρατεί εύκολα με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-1) και να παίρνει την πρόκριση για τους «16» του γαλλικού όπεν.

Ο συμπατριώτης μας ήταν επιβλητικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σουηδό, που υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος πέρασε με επιβλητικό τρόπο στην επόμενη φάση και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του.

Ο 23χρονος στους «16» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του παιχνιδιού Χόλγκερ Ρουν – Ούγκο Γκαστόν, με τον Ελληνα τενίστα να είναι το φαβορί, όποιος και αν βρεθεί στον δρόμο του.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε κατά κράτος στο κορτ και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, με 3 άσους και μόλις ένα διπλό λάθος, ενώ επίσης είχε 24 winners και 15 αβίαστα λάθη.

Από την άλλη πλευρά, ο Μίκαελ Ιμερ είχε 13 winners και 26 αβίαστα λάθη, όπως επίσης και 1 διπλό λάθος, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς άσο!

Ο Ελληνας τενίστας μπήκε στο κορτ αποφασισμένος να φτάσει σε μια άνετη νίκη και έδειξε από τα πρώτα games τις… άγριες διαθέσεις του. Στο 5ο game έσπασε το σερβίς του Ιμερ και προηγήθηκε με 3-2, ενώ στο 7ο game έκανε νέο μπρέικ και βρέθηκε στο 5-2. Στη συνέχεια σέρβιρε και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα έκανε το 1-0 και μαζί το πρώτο βήμα για τη νίκη – πρόκριση στους «16» του Ρολάν Γκαρός.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 2-2. Στο 5ο game ο Στέφανος έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2 και στο 7ο game έσπασε ξανά το σερβίς του Σουηδού για το 5-2. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον συμπατριώτη μας, που έφτασες στο 6-2 και έκανε το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο 23χρονος έκανε μπρέικ με το… καλημέρα και προηγήθηκε 1-0, ενώ στο τρίτο game έκανε νέο μπρέικ για το 3-0. Με… μαθηματική ακρίβεια έφτασε στο 5-1 και με νέο μπρέικ στο 7ο game έκανε το 6-1, σφραγίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: