27/04/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Σαν σήμερα η κουτουλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι – Το τέλος που δεν άξιζε στον μύθο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Zinedine-Zidane2-1

Πριν από 13 χρόνια ο Ζινεντίν Ζιντάν έδινε την τελευταία του παράσταση, με τέλος που κανείς δεν φανταζόταν και δεν άξιζε…

Ήταν 9 Ιουλίου του 2006. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου έχει φορέσει τα γιορτινά του προκειμένου να υποδεχτεί τις δυο φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γαλλία και Ιταλία με την πορεία τους στο τουρνουά έχουν αφήσει υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό τελικό.

Φυσικά τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον απόλυτα σταρ εκείνης της εποχής, τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο εμβληματικός Γάλλος μέσος έχει κάνει γνωστό πριν το Μουντιάλ του 2006, πως οι αγώνες στη Γερμανία θα είναι οι τελευταίοι στην καριέρα του, με τον «Ζιζού» να αποθεώνεται σε κάθε του επαφή και τον ίδιο να παίρνει από το χεράκι τους «τρικολόρ» και να τους οδηγεί μέχρι τον τελικό, αναφέρει το onsports.gr.

 Ο τελικός ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς τόσο για τον Ζιντάν, όσο και για τη Γαλλία, με τον μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να ανοίγει το σκορ με πέναλτι αλά Πανένκα μόλις στο 7’. Η απάντηση της Ιταλίας δεν άργησε και στο 19’ ο Ματεράτσι με όμορφη κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

GettyImages 71402457

Ο αγώνας κυλούσε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ και όλα έδειχναν πως οι ομάδες θα οδηγηθούν χωρίς απώλειες στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Ώσπου φτάσαμε στο 110’…

Εκεί έμελλε να γραφτεί ο επίλογος ενός μύθου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με την πιο «μαύρη» στιγμή του στα γήπεδα. Μετά από μια στημένη φάση, η άμυνα της Ιταλίας απομάκρυνε τη μπάλα. Ο Ματεράτσι που μάρκαρε τον Ζιντάν άρχισε να μιλάει στον Γάλλο. Οι δυο τους περπατούσαν και συνομιλούσαν μέχρι τη στιγμή που ο Γάλλος γυρίζει και ρίχνει μια κουτουλιά (!) στο στήθος του Ιταλού στόπερ, ο οποίος σωριάζεται στο χορτάρι!

1467994779 310595 1467994920 noticia normal

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Οράσιο Ελιζόντο είδε τη φάση και φυσικά έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ζινεντίν Ζιντάν που έφυγε για τα αποδυτήρια περίλυπος στον τελευταίο αγώνα της μυθικής του καριέρας. Μετά το ματς έγινε γνωστό πως ο Ιταλός αμυντικός έβρισε χυδαία την αδελφή του Ζιντάν και αυτό έφερε το ξέσπασμά του.

zid

Η κίνηση αυτή έβαλε ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα όνειρα της Γαλλίας για την κατάκτηση της κούπας, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να επικρατεί στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και να κατακτά το 4ο Μουντιάλ της ιστορίας της.

Όμως, η μέρα εκείνη έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων, ως η μέρα που το ποδόσφαιρο αποχαιρέτησε έναν πραγματικό μύθο του. Τον Ζινεντίν Ζιντάν…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: