Σαντορίνη: 42χρονος έκανε kitesurf & παρασύρθηκε από ισχυρούς ανέμους

Κοινοποίηση:
Kite-Surf-2048x1366

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 42χρονου στη Σαντορίνη, που ενώ έκανε kitesurf παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και βρέθηκε σε βραχονησίδα μεταξύ Θήρας και Ανάφης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 42χρονος δεν υπολόγισε σωστά τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να χαθεί στη θάλασσα.

Όταν μετά από αρκετές ώρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, οι οικείοι του ενημέρωσαν τις Αρχές και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του από το Λιμενικό, με τη συνδρομή και ιδιωτικών σκαφών.

Τελικά ο 42χρονος εντοπίστηκε σώος, ωστόσο του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, διότι αγνόησε τις κακές καιρικές συνθήκες και έκανε θαλάσσια σπορ με τους ανέμους να πνέουν με ένταση  έως και 7 μποφόρ, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ύπαρξη αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (kite-surf), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Ανάφης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από Ι/Φ σκάφος, στη νησίδα Άνυδρο.

Ο εν λόγω χειριστής δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: