Σανγκάη: Τραπεζίτες και υπάλληλοι 24ώρες στην δουλειά – Κοιμούνται στα γραφεία

Κοινοποίηση:
china

Τραπεζίτες, έμποροι και άλλοι υπάλληλοι στην Κινεζική Wall Street διαπιστώνουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διανυκτερεύουν στο γραφείο, καθώς η διοίκηση απαιτεί από τους εργαζόμενους να μην επιστρέφουν στα σπίτια τους, ούτε για ύπνο.

Σύμφωνα με το Reuters, «περισσότεροι από 20.000 τραπεζίτες, έμποροι και άλλοι εργαζόμενοι στριμώχνονται σε πύργους γραφείων στην περιοχή Λουγιαζούι της Σαγκάης προσπαθώντας να κρατήσουν όρθιο τον γιγαντιαίο οικονομικό κόμβο της Κίνας» κατά τον πρώτο γύρο του κλιμακωτού lockdown της πόλης.

Καθώς το τμήμα της Σαγκάης ανατολικά του ποταμού Χουάνγκπου κλείνει για πέντε ημέρες, οι χρηματοοικονομικοί υπάλληλοι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εννεαήμερης διακοπής λειτουργίας (η οποία θα μπορούσε να παραταθεί εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει στάσιμος). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες ακολουθούν 12ωρες βάρδιες σε ένα οικονομικό κέντρο που πέρυσι διαχειριζόταν περισσότερα από 2.500 τρισεκατομμύρια γιουάν (292 τρισεκατομμύρια δολάρια) οικονομικών συναλλαγών.

Μερικές τοπικές εταιρείες έχουν επιβεβαιώσει τη στρατηγική, σύμφωνα με το Reuters:

Η Amundi BOC Wealth Management είπε ότι τα ανώτερα στελέχη της, καθώς και το βασικό επενδυτικό, εμπορικό και το προσωπικό διαχείρισης κινδύνων εργάζονται και κοιμούνται στα γραφεία τους. Και δεν είναι οι μοναδικοί.

Η Haitong Securities είπε ότι ο πρόεδρος Ζου Γιε κανόνισε έκτακτες επιτόπιες βάρδιες στις θυγατρικές της στην Πούντονγκ το βράδυ της Κυριακής. Η χρηματιστηριακή εταιρεία έχει επίσης υιοθετήσει μια στρατηγική συνεχών εναλλαγών δύο ομάδων μεταξύ των δύο γραφείων της, ανακοίνωσε.

Η HFT Investment Management, η κοινοπραξία κινεζικών ταμείων της BNP Paribas, έχει 52 εργαζόμενους που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο.

Η Sinolink Securities εξέδωσε ειδοποίηση το βράδυ της Κυριακής καλώντας το προσωπικό να επιστρέψει βιαστικά στα κεντρικά της γραφεία στην Πουντόνγκ πριν από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να «διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του συστήματος και των συναλλαγών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: