Σήριαλ έχει καταντήσει το εκλογοδικείο για τον “μαϊμού” Φραγκούλη, ευρωβουλευτή του Βελόπουλου – Δικαστές πάνε κι έρχονται…

Κοινοποίηση:
eurovouli-27032020-ape

Οι 3 επικεφαλής των 3 κορυφαίων δικαστηρίων της χώρας ΣΥΝ 3 αντιπρόεδροι του  Αρείου Πάγου στην δίκη  για τον ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ανάλογο δεν υπήρξε ούτε στη …δίκη της χούντας ή στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα !!- Οι μισοί δικαστές της σύνθεσης άλλαξαν ιδιότητα σε 20 μόλις μέρες.

Η ένσταση για το ευρωβουλευτή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και οι αλυσιδωτές εξελίξεις που επέφερε η αντιφατική εισήγηση του  κ. Χοϊμέ  στον Αρειο Πάγο έχει συγκεντρώσει τους κορυφαίους δικαστές της χώρας , κάτι που δεν ξανάγινε τα 46 χρόνια της μεταπολίτευσης για καμία δίκη ,συμπεριλαμβανομένης της δίκης των πρωταιτίων  της χούντας και εκείνης με τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα κλπ ! Μιλάμε για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Μανώλη Φράγκο του κόμματος του Κ. Βελόπουλου που  εμφανίστηκε με το προσδιορισμό «ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ» στο ευρωψηφοδέλτιο προκειμένου να υπάρξει σύγχυση με τον γνωστό στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο. Ο α’ επιλαχών ευρωβουλευτής Σάββας Γεωργιάδης Γεωργιάδης έκανε αμέσως Ένσταση , η οποία ήδη συμπληρώνει 14 μήνες χωρίς να υπάρχει απόφαση, ενώ  η όλη υπόθεση πήρε νέα παράταση στον Αρειο Πάγο λόγω της  αντιφατικής εισήγησης  του κ. Χοϊμέ ο οποίος διαπιστώνει μεν  σύγχυση (ως και παραπλάνηση) ψηφοφόρων αλλά δηλώνει ότι δεν ξέρει την «έκτασή» της και έτσι αφήνει την έδρα στον Μανώλη Φράγκο.

Πριν λίγες μέρες ο καθηγητής -συνταγματολόγος και τ. ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγονος ζήτησε εγγράφως από το Εκλογοδικείο την επανασυζήτηση της υπόθεσης «λόγω αδυναμίας εκδόσεως Αποφάσεως (άρθρο 307 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας)», όπως σημειώνει προσθέτοντας ότι  «ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Τσαλαγανίδης, ο οποίος διηύθυνε τη συζήτηση στις 3.6.2020, δεν είναι πλέον τοποθετημένος στο Δικαστήριό Σας (ούτε και σε κανένα άλλο δικαστήριο), λόγω της αφυπηρετήσεώς του, ενώ ο μόνος ο οποίος θα ήταν αρμόδιος να υπογράψει αντί αυτού, κατά την έννοια της ως άνω παρ. 2 του άρθρου 306 ΚΠολΔ, ερμηνευόμενης υπό το φως του άρθρου 100 παρ. 2 Συντ., είναι ο μετάσχων της συζητήσεως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Ράντος, ο οποίος ομοίως έχει αποχωρήσει της υπηρεσίας»

Ο κ. Χρυσόγονος προσθέτει επίσης ότι « ο αρεοπαγίτης κ. Χοϊμές έχει προαχθεί σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κατ’ άρθρο 90 παρ. 5 του Συντάγματος, κατόπιν σχετικής αποφάσεως του υπουργικού συμβουλίου την 30η.6.2020. Επομένως, οι ανωτέρω τρεις δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη στερηθεί την ιδιότητα με βάση την οποία μετείχαν στη συγκρότηση και σύνθεση του Δικαστηρίου Σας κατά τη δικάσιμο της 3ης.6.2020. Τούτο καθιστά πλέον αδύνατη την έκδοση απόφασης του Δικαστηρίου Σας, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 306 παρ. 2 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (που εφαρμόζεται εν προκειμένω δυνάμει του άρθρου 23 του ν. 345/1976) και του άρθρου 100 παρ. 2 του Συντάγματος»

Εκτός ,όμως των παραπάνω δικαστών,άλλοι 2 ( οι αρεοπαγίτες κυρία  Παναγιώτου και κυρία Νικολακέα) επίσης άλλαξαν ιδιότητα και είναι πλέον και αυτές αντιπρόεδροι, άρα έχουμε  συνολικά 3 αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, ΣΥΝ τους 3 επικεφαλής των μεγαλύτερων δικαστηρίων της χώρας,ΣΥΝ τους υπόλοιπους κορυφαίους αρεοπαγίτες που μετέχουν σε μια υπόθεση όπου η παραπλάνηση ψηφοφόρων είναι πασιφανής και την παραδέχεται άλλωστε και στην εισήγησή του ο κ. Χοϊμές. Υπάρχει ,δε, αδυναμία λήψεως αποφάσεως ,  η Διάσκεψη που αναμενόταν να γίνει ως τα  30 Ιουνίου δεν έγινε ποτέ, ήδη υπάρχει αίτηση εξαίρεσης του κ. Χοϊμε εκ μέρους του συνταγματολόγου και δικηγόρου του Σάββα Γεωργιάδη , του κ. Χρυσόγονου, ενώ η συγκέντρωση τόσων γνωστών και διαπρεπών δικαστών δεν έγινε ποτέ ως ώρα  ούτε καν στα πιο πολύκροτα δικαστήρια της Μεταπολίτευσης!

 Έγκυροι νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η αλλαγή ιδιότητας σχεδόν των μισών δικαστών ( 5 στους 11) της σύνθεσης για την Ένσταση ,όπως και το ότι ο εισηγητής κ.Χοϊμές έγινε  πλέον αντιπρόεδρος ,καθιστά αδύνατη την λήψη απόφασης, ενώ προσθέτουν και ότι ο  κ. Χοϊμές είναι πλέον και υπεύθυνος επιθεώρησης δικαστών, κάτι που δημιουργεί πρόσθετο κώλυμα,όπως υποστηρίζουν .

 Παρακολουθούμε την υπόθεση, ενώ μαθαίνουμε ότι στις    Βρυξέλλες επικρατεί απορία για το πότε θα τελειώσει στην Ελλάδα η  υπόθεση με τον ευρωβουλευτή  το ψευδώνυμο κοκ   και ποιος δικαιούται , εν τέλει, την έδρα .

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: