Σάλος στη Γαλλία: Τηλεοπτικός παραγωγός κατηγορείται πως «ενθάρρυνε» τον βιασμό του ανιψιού του

Κοινοποίηση:
FF

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η καταγγελία κατά του τηλεοπτικού παραγωγού Ζεράρ Λουβέν από τον ανιψιό του ότι «ενθάρρυνε» τον σύζυγό του να τον βιάζει όταν ήταν ακόμη παιδί.
Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου βλέπει το φως της δημοσιότητας στη Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός Ζεράρ Λουβέν κατηγορείται από τον ανιψιό του ότι «ενθάρρυνε» τον σύζυγό του να τον βιάζει όταν ήταν ανήλικος.

Ο ανιψιός του παραγωγού, Ολιβιέ Α. που πλέον είναι 48 ετών κατέθεσε αγωγή στις αρχές Ιανουαρίου σε βάρος τόσο του συζύγου του θείου του, Ντανιέλ Μουάν, για «βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών από συγγενικό πρόσωπο» όσο και του Ζεράρ Λουβέν για «συνέργεια» στο αδίκημα.

Σύμφωνα με την Le Monde στην οποία μίλησε ο 48χρονος Ολιβιέ, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Μουάν τη δεκαετία του 1980, όταν ήταν μεταξύ 10 και 14 ετών.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι των Λουβέν και Μουάν από την πλευρά τους έκαναν λόγο για «ψευδείς κατηγορίες», τονίζοντας ότι έχουν αποδείξεις πως ο Ολιβιέ  «χειραγωγήθηκε» και ότι στόχος του είναι να τους αποσπάσει χρήματα.

Το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες στη Γαλλία για σεξουαλική κακοποίηση και αιμομιξία πολλαπλασιάστηκαν αφού κυκλοφόρησε το βιβλίο της Καμίγ Κουσνέρ, της κόρης του ιδρυτή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Μπερνάρ Κουσνέρ, στο οποίο κατηγορεί τον πατριό της, τον γνωστό πολιτικό επιστήμονα Ολιβιέ Ντυαμέλ ότι κακοποιούσε τον δίδυμο αδελφό της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: