Σάλος στην Ισπανία – Ισπανός σερβιτόρος υποστηρίζει ότι είναι ο γιος του Χουάν Κάρλος

Κοινοποίηση:
Καταγραφή1

Ένας απλός… θνητός, ο σερβιτόρος Αλμπέρ Σολά Χιμένες από την ισπανική πόλη Λα Μπισμπάλ ντ’ Εμπόρντα ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος -άρα και νόμιμος διάδοχός του στο θρόνο.

«Είμαι ο γιος του βασιλιά», λέει ο 65χρονος Ισπανός μιλώντας στους New York Times, αφηγούμενος την ιστορία της ζωής του. Ο ορφανός Αλμπέρ μεγάλωσε σε μία φάρμα στο νησί Ιμπίθα, προτού μετακομίσει στη Βαρκελώνη όπου έμενε η οικογένεια που τον υιοθέτησε.

Ο Αλμπέρ αρχικά πίστευε και ο ίδιος ότι προέρχεται από ισχυρή οικογένεια όταν ένα ελικόπτερο έσπευσε να τον παραλάβει όταν υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία για να επισκεφθεί τον πατέρα του που τον υιοθέτησε.

Όλα άλλαξαν το 1982, όταν ο Αλμπέρ επισκέφτηκε τη Βαρκελώνη για να δει τα τοπικά αρχεία εγκατάλειψης νεογνών. Εκεί, ο διοικητής της υπηρεσίας του είπε ότι «αυτή ήταν η πιο πολύπλοκη εγκατάλειψη στην ιστορία της υπηρεσίας», ενώ λίγα χρόνια μετά, κάποιοι ισπανοί διπλωμάτες είπαν στον Αλμπέρ ότι πιστεύουν πως ανήκει σε μία «πολύ ισχυρή οικογένεια». Επιστρέφοντας στην Ισπανία ο σερβιτόρος έκανε προσφυγή στον δικαστή Χόρχε Μάσα για να ζητήσει τα έγγραφα εγκατάλειψης. Ο Αλμπέρ ισχυρίστηκε πώς ο δικαστής παραδέχθηκε όντως ότι είναι ο γιος του βασιλιά Χουάν Κάρλος, κάτι βέβαια που ο ίδιος ο Μάσα αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Μετά από αυτό ο Αλμπέρ άρχισε να στέλνει επιστολές προς τη βασιλική κατοικία, στο Παλάτι Θαρθουέλα, τη βασιλική κατοικία, στις οποίες μάλιστα απαιτούσε να συναντηθεί με τον «πατέρα» του, ωστόσο καμία από τις επιστολές που έστειλε δεν έχει απαντηθεί. Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Αλμπέρ μοιάζει όντως αρκετά στην εμφάνιση με τον πρώην μονάρχη και παρόλο που έχει ζητήσει να γίνει έλεγχος DNA, η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε κάτι τέτοιο.
Ο Αλμπέρ είχε γίνει πρωτοσέλιδο ξανά πριν από περίπου μια δεκαετία όταν είχε συναντηθεί με τη Βελγίδα Ίνγκριντ Σαρτιάου, η οποία επίσης ισχυρίστηκε ότι ο πρώην βασιλιάς είναι πατέρας της. Οι αρχικές εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν ο Αλμπέρ και η Ίνγκριντ έδειξαν ότι ήταν πιθανό κατά 91% να έχουν τον ίδιο πατέρα. «Δεν έχω καμία άλλη επιλογή από το να πιέσω τον Χουάν Κάρλος. Οποιοσδήποτε Ισπανός έχει το δικαίωμα να ξέρει από πού προέρχεται. Δεν θέλω να πληγώσω τον βασιλιά ή τη χώρα», καταλήγει ο Σολά Χιμένες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: