Σάλος με τις διακοπές του Βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
AP_20199382210243

Στους 6.811 ανέρχονται οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ολλανδία, ενώ τα κρούσματα έχουν σκαρφαλώσει στις 234.000. Με την κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική στη χώρα με την πανδημία, οι Ολλανδοί καλούνται να αποφεύγουν τα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό της χώρας, πολύ περισσότερο στο εξωτερικό.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν γίνει έξαλλοι με το βασιλικό ζεύγος που παραθέριζε στην Ελλάδα. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους στη βίλα που διαθέτουν στο Κρανίδι, στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και να επιστρέψουν υπό το βάρος της κατακραυγής στα Μέσα.
Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι «κίτρινη» και όποιος την επισκέπτεται δεν χρειάζεται να μένει σε καραντίνα, οι Ολλανδοί τα έβαλαν με το βασιλικό ζεύγος.
«Σταματάμε τις διακοπές μας. Είδαμε τις αντιδράσεις στα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι έντονες και μας έχουν επηρεάσει. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε αβεβαιότητα: για να περιορίσουμε τον κορονοϊό είναι απαραίτητο να ακολουθούμε τις οδηγίες. Και η όλη συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση» ανέφεραν στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, όπως αναφέρει ο Guardian, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι γνώριζε για το ταξίδι, έπρεπε να το είχε αποτρέψει και ανέλαβε την ευθύνη για την επιλογή του Γουλιέλμου και της Μάξιμα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: