ΣΥΡΙΖΑ – Παππάς: «Ευχής έργον που έγινε η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας»

Κοινοποίηση:
nikos-pappas-1

Διαψεύδοντας πως προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε πως πράγματι υπήρξαν συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τις προηγούμενες ημέρες.

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως «είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μία συστηματική προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα.

Καμία από αυτές δεν είχε τους πενήντα βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει τέσσερις κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς.

«Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και μεμπτό»
«Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το Άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα. Προς τι η έκπληξη; Σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να απολογηθεί η Νέα Δημοκρατία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: