ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΡΑ! ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ LOCKDOWN ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Κοινοποίηση:
koronoios-thessaloniki

Συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την ώρα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων – Χρήση μάσκας παντού στις κίτρινες περιοχές, απαγόρευση εξόδου από τις πορτοκαλί περιοχές τα μέτρα που εξετάζονται – Στο τραπέζι και η διεύρυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα


Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης μετά την καταγραφή των 1.547 νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα πραγματοποιούν οι λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, στην οποία καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα την Τετάρτη, καθώς και την ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είναι δύο στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν. Πρώτον, η μεγάλη έλλειψη τεστ και δεύτερον, ο μειωμένος αριθμός εξετάσεων λόγω της γιορτής του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, άμεσα, ίσως μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Θεσσαλονίκη αναμένεται να “κοκκινήσει”. Να περάσει δηλαδή από το “επίπεδο αυξημένης επιτήρησης” στο επίπεδο “Αυξημένου κινδύνου”.

Σύμφωνα με το thestival, αύριο η Θεσσαλονίκη θα απασχολήσει την συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων και το πιο πιθανό σενάριο θέλει την πόλη να αλλάζει επίπεδο κινδύνου και να περνά στο κόκκινο.

Σύμφωνα με το MEGA, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, υποψήφιες να περάσουν στο επίπεδο 4, στο “κόκκινο” δηλαδή,  είναι και η Λάρισα (που σήμερα είχε 61 νέα κρούσματα) αλλά και η Ροδόπη (που σήμερα είχε 57 “θετικούς”).

Πιθανότερη ημερομηνία για αυτή την αλλαγή, είναι η Παρασκευή

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) βρίσκονται ήδη οι περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς, ενώ από την Πέμπτη ξεκινά η εφαρμογή του lockdown τόσο στις Σέρρες, όσο και στα Ιωάννινα.

Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη το απόγευμα, ωστόσο μετά την καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων την Τετάρτη και τη ραγδαία αύξηση μέσα σε ένα 24ωρο, κρίθηκε σκόπιμο να επισπευστούν οι εκτιμήσεις και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για πιθανά νέα μέτρα.

Δείτε εδώ την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Για 384 κρούσματα στην Θεσσαλονίκη και 61 στην Λάρισα θα κλείσουν τον κόσμο μέσα; Τι ποσοστά είναι αυτά, για γέλια είναι. Και οι θάνατοι πόσοι είναι ως ποσοστό επί του πληθυσμού πάντα. Τι να πουν και οι άλλες χώρες; Αλλά 10 χρόνια τώρα τα γαμήσανε όλα σε άμυνα, παιδεία και υγεία και τώρα δεν έχουνε υποδομές. Και το λένε αυτό πανδημία; Πανδημία ήταν η πανούκλα και η ισπανική γρίπη που οι ζωντανοί δεν φτάνανε να θάψουν τους νεκρούς. Κούλη ετοιμάσου, θα καταντήσεις την ΝΔ με ποσοστά ΚΙΝΑΛ.

  2. Ψήνεται το lockdown. Αφού το κάνε ο Μακρόν κ η Μερκελ ο κουλης θα πει όχι. Σε 3-4μερες θα είμαστε όλοι μαντρωμενοι.

    1. μπορειτε να παραγγειλετε σουβλακι απο το τηλεφωνο και θα σας το φερει ο Πακιστανος ..γιατι εξω τι κανετε;;;; καπουτσινο και σουβλακι εκτος αμα εισαστε τιποτε επιχειρηματιες και θελετε να εποπτευσετε τους υπαλληλους σας
      καθηστε και δεστε πρωιναδικα και ΣΚΑΙ για ειδησεις και ξαναψηφισετε Κουλη

  3. δηλαδη να γινω και εγω Τσε Γκεβαρα και να μου ριχνουν προστιμα που πανε αυτοματα στο δημοσιο ταμειο και δεν σβηνουνε με τιποτε…μονο η μερκελ και οι Γερμανοι στην υπηρεσια εσοδων μπορουν να τα σβησουν
    Λεω αμα φαω προστιμο γιατι πιστευω αυτα που λενε οι περισσοτεροι εδω μεσα συνωμοσιες, ψεμματα και τα σχετικα, ολοι εσεις οι μαγκες θα κανετε ερανο να πληρωσω το προστιμο;;;
    Γιατι με λογια αστα να πανε
    οταν ξεκινησετε την επανασταση και βγειτε 1000000 στο Συνταγμα και εγω μεσα

    1. Γιατί σου είπε κανείς τι να κάνεις,ώστε να στο πληρώσει αν χρειαστεί;

    2. ΑΓΟΡΑΡΕ;

      ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΣΟΥ Κ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ;

      ΕΣΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ………………

  4. LOCKDOWN ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΝΟΥΔΟΥ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΥΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ.

    1. ΔΕΝ υπαρχει νου δου και δου νου φιλε ουτε πασοκ και τσυριζα..ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΣΣΩΝΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ οργανωση που κυβερναει χρονια ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και μας μισει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ..ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ξ Υ Π Ν Α Τ Ε ερχεται χρεοκωπεια σε ΛΙΓΟ.ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΕΒΡΟ σε λιγο..ΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?θα βαλουν τους ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ να μας παιρνουν τα ΚΕΦΑΛΙΑ..ουτε να κουνηθεις δεν θα μπορεις ..ΧΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΜΩΣ στο χαντακι που εσκαψαν ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΟΥΝ,,Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ ΜΕΣΑ..

  5. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ ΟΜΥΓΗΡΗ……………
    ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟΣ ΠΛΕΟΝ…… ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΕΣ,ΕΤΣΙ;
    ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ;………………….
    Ο ΙΟΣ Η’ ΟΙ ‘ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΙ’

  6. ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ.
    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ.
    ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ.

  7. Ο γουρλομάτης δεν θα ησυχάσει αν δεν καταστρέψει την οικονομία

  8. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ LOCKDOWN ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΝΤΠ.
    ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΟΥΛΗ.

  9. Απληρωτοι λογιαριασμοι σε ρευμα θερμανση νερο που φτανουν ανα σπιτι 1500 και πανω ευρω λογω καραντινας την ανοιξη απο τον κοσμο που εχασε τις δουλειες τους και κοβουν το ρευμα καθημερινα στην κοζανη σε δεκαδες σπιτια.τωρα πλεον εχουν απολυθει και οσοι μπορεσαν να κρατηθουν 3 μηνες.αν τα μνημονια ηταν τρομερα αυτο ειναι φρικη για εμας που χασαμε τις δουλειες μας πλεον.δεν ζωζεται τιποτα πλεον μεχρι και τον ιουνιο θα κλεισουν τα παντα με τοσα κρουσματα.

  10. Τα σουβλάκια και τα κοκορέτσια θα πηγαινουν σύννεφο στις συνεδριάσεις, για το κσλο του λαου πανω απ ολα

  11. τελικα ρε ανυπαρκτα, και αμορφωτα ανθρωπακια ακομα δεν καταλαβατε πως οδηγητε ενα λαο στον θανατο με την ανυπακοη…. χιλια εξακοσια κρουσματα…. καραγκιοζηδες έ καραγκιοζηδες του πληκτρολογιου….

    1. και εσυ ρε χατζιαβατη που τα ειδες τα κρουσματα επειδη το λενε αυτοι? σημαινει οτι ειναι και αληθεια ? αντε παρατα μας ρε

      1. Καλα θα κανουν, να μας κλείσουν παλι μεσα, αφου δεν καταλαβαινετε τιποτα και βλεπετε παντου συνωμοσίες
        και μετα θα σας φταιει παλι η κυβέρνηση και το 5G Κλπ κλπ
        αλλα αν ακουγατε και λιγο και βαζατε κωλο μεσα δεν θα φταναμε εδω
        και οσοι λετε οτι δεν βλεπετε κρουσματα γιαυτο δεν το πιστεύετε, ουτε τον θεο τον εχετε δει, αλλα τον πιστευετε
        γιατι αν δειτε κρούσματα θα ειναι και αργα για σας, γιατι θα γινετε και εσεις μετα ενα κρούσμα

        1. Ειστε αξιολυπητοι θ ξυπνησετε αργα αλλα τ κακο θ έχει γινει

    2. Ντροπιαστη της λεξης σπαρτιατης, το θρασος σου ειναι απυθμενο και οτι λες ισχυει για σενα και τους λοβοτομημενους ομοιους σου. Αντε δες την Διακήρυξη του Γκρέιτ Μπάρινγκτον με πολλες δεκαδες χιλιαδες ιατρικους επιστημονες στο ιντερνετ , και μην φερεσαι σαν μαριονετιστικη καρικατουρα.

    3. ΣΤΑ 70 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ;…….ΜΕ ΤΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ. ΕΛΑ ΠΕΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΑ……Κ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΦΥΣΣΑ…. ΤΟΝ ΤΑΚΗ….

Comments are closed.