ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Κρούσμα κορωνοϊού στην παλιά δομή προσφύγων της Μαλακάσας

Κοινοποίηση:
diamarturia-prosfugon-sti-malakasa

Ζούσε στη δομή με την οικογένειά του
Συναγερμός χτύπησε την Κυριακή στην παλιά δομή προσφύγων της Μαλακάσας καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού. Το κέντρο τέθηκε από το πρωί της Κυριακής σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, θετικός διαγνώσθηκε ένας 53χρονος , αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένειά του. «Έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα (σ.σ. Σάββατο) προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19. Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από τον ιό COVID 19» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο 53χρονος βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση, ενώ η οικογένειά του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου. Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών, με στόχο τον εντοπισμό άλλων κρουσμάτων εντός της δομής φιλοξενίας.

Όπως και στη Ριτσώνα, για 14 ημέρες, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛΑΣ έχει ήδη ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στέφανε, παρε υλικό για ρεπορτάζ γιατι είσαι ο μόνος που τα λεεί χύμα
    Επειδή λένε για καραντινες και @@ μεντολες.

    Αυτη που λένε παλιά δομη, είναι η κυρίως δομή με 1500-2000 άτομα. Κάνεις δεν ξέρει με ακρίβεια τον αριθμό. Είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Περίφραξη καμία. Από όπου θέλουν μπαινοβγαίνουν. Δίπλα φτιάξανε ένα κοτέτσι και καλά γι αυτούς που μπήκαν από πρώτη Μάρτιου που και καλά δεν θα έπαιρναν άσυλο. Αλλα εν τέλει και αυτοί θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν με το που ανοίξει η υπηρεσία ασύλου. Είναι πολλά τα λεφτά και οι γαλαζαίοι διψάνε για χρήμα. Όσα αρπάξουν.

    Το σχέδιο είναι και η κλειστή δομή (νέα δομή) θα γίνει αυτομάτως ανοικτή. Και θα ενωθεί με την δίπλα. Και ο ΔΟΜ θα κάνει επέκταση και θα κάνει μια δομή τύπου Ριτσώνας, αν όχι μεγαλύτερη (3000ατομα). Χωρις να το πάρουν χαμπάρι οι ντόπιοι

    Εκτός από τον καφετζή παραδίπλα, που έχει χεστεί στο τάλιρο, όλη η περιοχή έχει στενάξει. Κάθε μέρα από τα μεγάφωνα που έχουν στο τζαμί (χωρίς άδεια) ακούγετε ο Ιμάμης για χιλιόμετρα. Εκεί έχουν όλο Αφγανούς καμία σχέση με Συρία και τέτοια. Μεσα δεν υπάρχουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Ότι θέλουν κάνουν και λογαριασμό δεν θα δώσουν.

  2. Άρχισαν, να δούμε που θα τους βάλετε όλους αυτούς.. μακακες..

Comments are closed.