ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ – ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Συναγερμός σήμανε για τις Αρχές στον Έβρο το πρωί της Κυριακής, αφού εντοπίστηκε αδιευκρίνιστος αριθμός λαθρόμεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε αδιευκρίνιστος αριθμός λάθρομεταναστών. οι περισσότεροι από το Ιράκ, σε νησίδα του Έβρου.

Οι λάθρομετανάστες βρίσκονται σε χώρο λίγο πιο πέρα από την περιοχή της Βύσσας, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική.
Οι αρχές των δύο χωρών βρίσκονται σε επικοινωνία προκειμένου να διευκρινιστεί σε ποιο μέρος της νησίδας βρίσκονται οι μετανάστες, οπότε και να καθοριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά τους.

Προς το παρόν αναμένεται η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει φράχτης

Πρόκειται για περίπου 70-80 άτομα, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά.

Οι λάθρομετανάστες φωνάζουν και ζητάνε να τους μεταφέρουν, ενώ οι Έλληνες συνοριοφύλακες βρίσκονται στο σημείο σε επιφυλακή.

Την 1η Ιουνίου, τουρκική χωροφυλακή «έσπρωξε» σε ελληνικό έδαφος 138 μετανάστες.

Τα δεκάδες άτομα εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Νέα Βύσσα όταν οι Έλληνες συνοριοφύλακες είδαν το μεγάλο καραβάνι, το οποίο φαινόταν ότι επιχειρούσε να περάσει τον Έβρο, καθώς και τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες όχι μόνο να μη τους συλλαμβάνουν, αλλά να κάνουν και ότι μπορούν για να τους περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές οι μετανάστες εντοπίστηκαν, καταμετρήθηκαν και ανάμεσά τους βρίσκονται και παιδιά.

Για τις αρχές το περιστατικό είναι άκρως ανησυχητικό καθώς βρέθηκαν μπροστά σε ένα συμβάν που είχε καιρό να συμβεί σε μια εποχή που οι καιρικές συνθήκες έχουν καλυτερεύσει και οι εκλογές στην Τουρκία έχουν ολοκληρωθεί.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ…

ρεπορτάζ Κώστας Θεοχαρίδης,συνεργάτης ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Έβρος

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού
«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Και η ομαδική μήνυση που έχει φάει ο Μηταράκης και άλλοι για πλημμελή φύλαξη συνόρων φυσικά θάφτηκε σε κάποιο συρτάρι…

  2. Φτιάξανε τον φράκτη για να πάρουν τη μίζα όπως πήραν τη μίζα από τα εμβόλια. Και στη συνέχεια “καταμετρήθηκαν οι μετανάστες” στα ασφαλή σύνορα(για τους μετανάστες) των κουλοτσιπροανδρουλάκηδων! Ο Ηλίας που φωνάζει έχει μόνο την τηλεκάρτα και όλοι εμείς παρακολουθούμε τους σνθέλληνες να κάνουν αντικατάσταση πληθυσμού και να βγάζουν και μίζα από τον φράκτη! Και θα δώσουν και επιδόματα και σπίτια στους μετανάστες που δεν δίνουν στα Ελληνόπουλα! Ηλία, όταν αλλάξουν τα πράγματα, μην ξεχάσεις κανέναν!!! Και θα αλλάξουν γιατί ξυπνάει ευτυχώς η Ευρώπη όσο και αν οι μπολσεβίκοι του κούλη κσι του τσίπρα θέλουν τους μετανάστες και όχι τους Έλληνες !

  3. Όσο επιτρέπουμε τους ανθέλληνες του βρωμοβουλιου να παριστάνουν ότι κυβερνούν , κάθε μέρα που περνά και ένα καρφί στο φέρετρο μας .
    Όλα τα αλλά είναι για τον μπούτσο και για όσους νομίζουν ότι με εκλογές θα σωθεί ο τόπος .

    1. ριξε κι ενα ουγκ για να πεισεις, μπατριωτη της χουντας….

  4. Το φραχτη γιατί τον κανανε ομως;
    Για να φτιαξουνε μποστάνι

  5. Κατά τα άλλα, “τα σύνορα ασφαλίστηκαν. Δεν περνάει κουνούπι” (!!!) … ΄Ετσι δεν είναι “κύριοι” της εκάστοτε (διαχρονικά) “προοδευτικής” πολιτικής εξουσίας ;
    Δρούν ανεξέλεγκτα οι μκο και τα πρακτορικά κατακάθια ( εντός και εκτός των τειχών), που χρηματοδοτούνται και θησαυρίζουν προκειμένου να μετατρέψουν τις εθνικές χώρες σε πολυεθνικούς χώρους …
    Δυστυχώς, εάλω η Ευρώπη από τα απολίτιστα ισλαμικά στίφη και τα πολιτικά ανδρείκελα μιλάνε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών που ετοιμάζονται να την κατασφάξουν, παραβλέποντας -συνειδητά- τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών που επίκειται να θυσιαστούν στον βωμό της ντπ …
    Απλώς, φωτιά και τσεκούρι στους επικίνδυνους ηγετίσκους που δημιουργούν και διαιωνίζουν το πρόβλημα, επειδή γουστάρουν την πολυπολιτισμικότητα … Τό΄πιασες το υπονοούμενο, γιέ του δράκουλα ;;;

  6. Μοιραστε τους μπανανες πουχουνε και καλιο να ηρεμησουνε πρωτα! Μετα απογραφη και δρομο για…service στη “βαρια μας βιομηχανια” ! Επουδενι δεν πρεπει να δυσαρεστουμε τις ΜΚΟ που παραγουνε…φιλανθρωπικο εργο!

  7. Όσο δεν πέφτουν πυροβολισμοί στο ψαχνό δεν φτιάχνει τίποτα.

  8. Αυτό το αρχιδι σαν τι μιλάει…εκπρωσοπο και ασυνόδευτος ανηλικος το παίζει… κάνα παιδάκι και ή μάνα άντε νά περάσει τα άλλα απλυταρια που παν… άντε πακέτο και πίσω με τς κλοτσιες που κάνουν και δηλώσεις τα αρχιδια..
    .

  9. Όσο δεν κλείνουν… οι μκο και ρέει το δωρεάν χρήμα για ντόπιους αλήτες, αλλά και για λαθραίους ασίας, αφρικής και αλβανίας, η κατάσταση δεν θα αλλάξει

Comments are closed.