ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός: “Γονείς ξυπνήστε, μαγαρίζουν τα παιδιά σας”

Κοινοποίηση:
maxresdefault-16-940x450

«Το ζήτημα δεν είναι σε τι κόσμο θ’ αφήσουμε τα παιδιά μας, αλλά τι παιδιά θα αφήσουμε σ’ αυτόν τον κόσμο»

Δίδασκα τις προάλλες, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία. Κάποια στιγμή, εν τη ρύμη του λόγου, ανέφερα μια φράση που περιείχε την λέξη «τρανός». Το μάθημα ήταν Ιστορία Στ’ δημοτικού, το κεφάλαιο για την Κύπρο. Ομιλούσα για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, τον «αητό του Μαχαιρά», ο οποίος είχε υπηρετήσει, ως έφεδρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού,  στα σύνορα του Κιλκίς με τα Σκόπια, στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Η φράση ήταν : «Ο άνθρωπος αυτός ήταν ήρωας, σπουδαίος, τρανός». Αφύπνιση, θόρυβος και αναταραχή στην αίθουσα. Κάποιοι μαθητές ξέσπασαν και σε χειροκροτήματα. Αν και τέλος της σχολικής χρονιάς, παιδιά έκτης δημοτικού, ζέστη και προσμονή των θερινών διακοπών, ξαφνιάστηκα με την περίεργα ενθουσιώδη αντίδραση. Χάρηκα. Κρυφοκαμάρωσα. Πέτυχε η παράδοση. Προσγειώθηκα, όταν με ρώτησε ένας μαθητής:

-Ξέρετε και τον Τρανό, κύριε;

-Και ποιος είναι αυτός, χρυσό μου παιδί;

-Ο καλύτερος  τράπερ της Ελλάδας.

-Και τι θα πει τράπερ;

=Είναι η μουσική που ακούμε.

Ελεγχόμενος για την άγνοιά μου, έψαξα να βρω. Η «τραπ» είναι μουσικό υποείδος, άνθισε στις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε μέρη όπου γινόταν διακίνηση ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά, τα όπλα, τα πανάκριβα και γρήγορα αυτοκίνητα, η προκλητική επίδειξη πλούτου, η πρόστυχη και χυδαία αντιμετώπιση των γυναικών, είναι η πρώτη ύλη για τα ρεκάσματα των τράπερ. (Είπαμε αν θέλεις να δεις την Ελλάδα του μέλλοντος επισκέψου την σημερινή Αμερική). Το υποείδος κάνει θραύση στην Ελλάδα. Σχεδόν όλα τα παιδιά του δημοτικού, στις μεγαλύτερες τάξεις, με τέτοια τοξικά δηλητήρια… τρανεύουν. (Στο γυμνάσιο και λύκειο το μοναδικό). Δεν τολμώ να παραθέσω στίχους, γιατί παρελαύνει όλο το υβρεολόγιο της γλώσσας. Παιδιά 8 και 9 ετών ανυπεράσπιστα, στις πιο κρίσιμες, εξοπλιστικές ηλικίες, βομβαρδίζονται, αποσαθρώνονται, εξαχρειώνονται απ’ όλη την σαπίλα και τις αναθυμιάσεις των κοινωνικών υπόνομων. Άτομα ανισόρροπα, ψυχανώμαλα, αγράμματα και απελέκητα, διψασμένα για εύκολο για άκοπο πλουτισμό, εκφυλισμένοι ηδονοθήρες, ανέλαβαν πλέον την «ανατροφή» των παιδιών μας.

Ζητώ συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν βρήκα πιο επιεικείς. Αν κάποιος διαβάσει στίχους τους, φρίττει. Ό,τι ράβουν γονείς και δάσκαλοι, ξηλώνεται από τους έξαλλους «πορνοβοσκούς», που ονομάζονται και μουσικοί.

Για να απαλύνω το κείμενο παραπέμπω στον Αθηναίο αγωνιστή του Εικοσιένα Γ. Ψύλλα. «Ένας Θεσσαλός προεστός, εντελώς αναλφάβητος, χρησιμοποιεί τον δάσκαλο του χωριού και ως γραμματικό του. Επειδή όμως ο δάσκαλος δεν ήταν σε όλα υπάκουος, ο προεστός προτείνει στη γενική συνέλευση των κατοίκων την απόλυσή του. Γιατί; Ρωτάει εκείνος εμβρόντητος. Γιατί δεν ξέρεις γράμματα! Και ποιος το λέει αυτό; Εγώ! Απαντά ο προεστός. Γράψε τη λέξη βόδι να δούμε αν ξέρεις. Ο δάσκαλος έγραψε σε ένα χαρτί βόδι. Τότε ο προεστός ζωγραφίζει σε άλλο χαρτί ένα βόδι, το δείχνει στους χωριανούς – το ίδιο αναλφάβητους – και ρωτάει. Πέστε μου, ποιό χαρτί γράφει βόδι; Το δικό σου! Απαντούν όλοι. Και έδιωξαν τον δάσκαλο». (Απομνημονεύματα του βίου μου, Αθήνα 1974, σελ. 286-187).

Κάτι παρόμοιο ισχύει με την δυναμική σήμερα του σχολείου. Χάνουμε κατά κράτος από τους ποικιλώνυμους «προεστούς», την παρδαλή επωνυμία που νυχθημερόν «παιδαγωγεί» στην ευτέλεια και την χυδαιότητα.

Εδώ όμως απαιτείται μια αναφορά στην μεγαλοφυία του Πλάτωνα. Η μουσική, έγραφε, πρέπει να αποτελεί το κυριότερο μέλημα της πολιτείας. (Και εννοούσε όλες τις τέχνες που προστατεύουν οι Μούσες, δηλαδή τον πολιτισμό).  Και χρειάζεται εγρήγορση και περιφρούρηση των πολιτιστικών αγαθών, γιατί χάνοντάς τα, χάνουμε τα πάντα –«ευλαβητέον ως εν όλω κινδυνεύοντα». Γιατί μέσω της «μουσικής» διεισδύει εύκολα, αθέατη η διαφθορά στην κοινωνία – «ραδίως αύτη λανθάνει παραδυομένη». Και μάλιστα «παίζοντας», με άκακο φαινομενικά τρόπο, διαμέσου της ψυχαγωγίας  – «ως εν παιδιαίς γε μέρει και ως κακόν ουδέν εργαζομένη». Αφού διεισδύσει η διαφθορά στην κοινωνία και κυρίως στην πιο ευπαθή και μιμητική ομάδα της, τους νέους, μέσω των τραγουδιών των τράπερ στην προκειμένη περίπτωση, «αφού εγκατασταθεί για καλά, αρχίζει να εισχωρεί από κάτω σαν το νερό και να διαποτίζει τα ήθη και τις ενασχολήσεις των νέων. (Πολιτών). Και αφού δυναμώσει εισβάλλει στις ανθρώπινες σχέσεις και ύστερα ρίχνεται, Σωκράτη, πάνω στους νόμους και τους δημοκρατικούς θεσμούς, ώσπου να αναποδογυρίσει τα πάντα, και το δημόσιο και το ιδιωτικό». (Πολιτεία, 424, d–e).

Μήπως, ερωτώ, μήπως η έξαρση της εγκληματικότητας από συμμορίες ανηλίκων, οι κλοπές, οι βιαιοπραγίες, οι συμπλοκές με δολοφονικά εργαλεία, η παντελής ανυπαρξία αναστολών και μεταμέλειας, οφείλονται, εκτός από την περιρρέουσα ατιμωρησία και στο υπόγειο, δυσώδες ποτάμι, που διαβρώνει εξ απαλών ονύχων τα παιδιά; Και αναφέρομαι στην μουσική τράπερ που προτρέπει απροκάλυπτα σε ανήθικο, άνομο και εγκληματικό βίο;

Τρεις παράγοντες μπορούν να σταματήσουν το αναποδογύρισμα των πάντων.

Πρώτον, η πολιτεία. Κατά το Σύνταγμα, άρθρο 21, «Η οικογένεια…. και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους». Το Σύνταγμα κατάντησε, «σύντριμμα», όπως έλεγε και ο Κολοκοτρώνης, οπότε ματαιοπονούμε. Και εξάλλου ποιος ενδιαφέρεται; Τα βλαστάρια των πολιτικών φοιτούν στα καλύτερα κολέγια, εισέρχονται κατόπιν στα πανάκριβα πανεπιστήμια της αλλοδαπής και επιστρέφουν για να γίνουν υψηλόβαθμα και υψηλόμισθα στελέχη του δημοσίου, της Ε.Ε. ή και δήμαρχοι.

Δεύτερον, το σχολείο. Αν ρωτήσουμε το υπουργείο παιδείας, θα μας ταράξει στις «δεξιότητες» και στις «δράσεις». Κάποτε η παιδεία μας περιφρουρούσε τις τιμαλφείς αξίες του έθνους, τώρα είναι προαγωγός της ασυδοσίας. Ένας λόγος που αγρίεψαν τα παιδιά, είναι και η «εκπαίδευση της αμάθειας».

Τρίτον, η οικογένεια, η έσχατη γραμμή άμυνας για την επιβίωση του Ελληνισμού. Η σύγχρονη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Όπως θα έλεγε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «Ανίσως ήτο δυνατόν να ανεβούμε εις τον ουρανόν και να φωνάξουμε μίαν φωνήν μεγάλην «γονείς ξυπνήστε, μαγαρίζουν τα παιδιά σας». Όποια οικογένεια ορθώνει τείχη αδιαπέραστα και προφυλάσσει τα παιδιά της από την «λέπρα» που τρώει τα σωθικά της κοινωνίας, θα καμαρώνει μεθαύριο για τον καλόν της αγώνα. Όποια οικογένεια, αντί για τα αναποτελεσματικά «πρέπει», μεγαλώνει και ανατρέφει τα παιδιά της με το «πρέπον», το παράδειγμα, θα σωθεί.

Δημήτρης Νατσιός

δάσκαλος-Κιλκίς

triklopodia.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Πρώτον, η πολιτεία. Κατά το Σύνταγμα, άρθρο 21, «Η οικογένεια…. και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους». Το Σύνταγμα κατάντησε, «σύντριμμα», όπως έλεγε και ο Κολοκοτρώνης, οπότε ματαιοπονούμε. Και εξάλλου ποιος ενδιαφέρεται; Τα βλαστάρια των πολιτικών φοιτούν στα καλύτερα κολέγια, εισέρχονται κατόπιν στα πανάκριβα πανεπιστήμια της αλλοδαπής και επιστρέφουν για να γίνουν υψηλόβαθμα και υψηλόμισθα στελέχη του δημοσίου, της Ε.Ε. ή και δήμαρχοι.

    Αυτό και μόνο δειχνει την καταντια της κοινωνιας μας και εχουμε μεριδιο ευθηνης σε αυτό! Επιτρεπουμε να μας το κανουν αυτο και τρεχουμε να ψηφισουμε το καθε σκουπιδι περιμενοντας το ξεροκόμματο που θα μας πεταξουν σαν σκυλια ετοιμα να φαγωθουμε οταν περασουν οι εκλογες.

    Το πηγαδι δεν εχει πατο και πρωτα απο ολα φταιμε εμεις και μονο εμεις!
    Καντε την αυτοκριτικη σας και ξεσηκωθειτε Ελληνες!! Ο εχθρός ειναι προ των πύλων και μεσα και εξω!

    Στειλτε στο διαολο ολα τα κομματα και γινεται αυτό που ειστε γαμωτο μου! Ειμαστε ολοι αδερφια. Δεν ειμαστε ουτε ΝεοΔημοκρατες, ουτε συριζαιοι ουττε πασοκοι ουτε χρυσαυγίτες ουτε του σωρα ουτε κανενος!
    Ειμαστε Αδερφια και Ελληνες..
    Μπραβο στο δασκαλο!

  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΙΣΑΙ ΗΡΩΑΣ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΑΛΟΥΧΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ (ΑΝΩΜΑΛΩΝ), ΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΒΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΗΘΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΤΥΧΩΝ ΙΔΕΩΝ.

  3. ΈΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ¨” ΕΥΧΆΡΙΣΤΩ” ΣΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΔΆΣΚΑΛΟ , ΤΟΝ ΚΎΡΙΟ ΝΑΤΣΙΟ!!!!!
    ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ-ΔΙΑΒΆΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΩΝΕΙΣ.

  4. Εγώ απορούσα και απορώ, πολύ καιρό τώρα, πως και ποιοι επιτρέπουν να βγαίνουν και να ακούγονται αυτά τα αίσχη! Γιατί τραγούδια δεν τα λες με τίποτα. Και πόσο ξεφτίλας πρέπει να είσαι για να λες αυτά τα αίσχη…!!!???

  5. Οι σημερινοί γονείς ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους ; Τους αγοράζουν κανένα εξωσχολικό βιβλίο, τους πάνε θέατρο ή κινηματογράφο ή σε κάποια εικαστική έκθεση ;Πάνε εκδρομές μαζί τους ;Μιλάνε ; Ή τα ἐχουν πεταμένα μπροστά σε μια οθόνη και μετά φταίνε όλοι οι άλλοι ; Τα παιδιά τις βάσεις τις παίρνουν από το σπίτι . Αν οι γονείς είναι τσιφτετέλι και τατιάνα, τι θα βγουν τα παιδιά τους ;

  6. Σαν πρώτο βήμα, κλείστε και απαγορεψτε τα social media, τικ τοκ και Instagram και όλα δια μαγείας θα εξαφανιστούν.

    Ψώνια, βίζιτες, wannabe εμποροι ναρκωτικών, τραγουδιστές, γύφτοι παντός είδους κυριολεκτικά και μεταφορικά, τρέφονται απο αυτα τα κανάλια επικοινωνίας.

  7. Συμφωνώ απόλυτα.Ημουν και εγω δασκαλος .Ευτυχως που υπαρχουν ακομη δασκαλοι σαν και εσας .

  8. Ένα έχω να πω. Οι μπαμπάδες των παιδιών ακούνε αυτά τα σκουπίδια. Τι θέλατε να ακούνε τα παιδιά?
    Οι γονείς είναι σάπιοι τα παιδιά θα είναι φρέσκα??

    Άρα η νεολέρα στο ελλαδιστάν έχει βρεί τη “μουσική” που της αξίζει.

    Επίσης αυτό το κείμενο παραλήρημα άλλων δεκαετιών περιμένετε να έχει ανταπόκριση στην ανέραστη τραμπούκικη και αμόρφωτη νεολέρα???

    Ξυπνάτε…..

  9. Έχουμε εστιαστεί στην κακιά άκρα δεξιά και έχουμε αφήσει ανεξέλεγκτα 1002 άλλα κακά

  10. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΜΕΓΙΣΤΟΣ, ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΤΣΙΟΣ !!!
    Είθε να αξιωνόταν η Ελληνική Κοινωνία να είχε τον Κύριο Νατσιό, ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, για να μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα που διέπει τον ίδιον (΄Ηθους, Ηθικών Αξιών, Ιδανικών και όλων των λοιπών Αρετών), στα παιδιά μας που αποτελούν ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ … Μόνον ένας ΝΑΤΣΙΟΣ είναι ΑΞΙΟΣ να οδηγήσει την νεολαία μας στον δρόμο της Αρετής …
    ΧΑΙΡΕ, ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΝΑΤΣΙΕ !!! Ο Θεός να σε έχει ΠΑΝΤΑ καλά !!!

  11. Γιατι αραγε διδασκαλοι σαν τον κ. Νατσιο δεν βρισκονται σε ηγετικες θεσεις στο Υπουργειο Παιδειας?
    Ποιος αραγε εμποδιζει αξιους εκπαιδευτικους να εχουν λογο και επιρροη στο τι διδασκεται στα παιδια μας?

  12. Γιατί να μη μαγαρίσουν τα παιδιά τους; Σήμερα αυτοί που γεννοβολάνε είναι οι βολεμένοι που διορίστηκαν με κάποιο βύσμα και ποιός ξέρει πόσους έχουν ρουφιανέψει για να βολευτούν οι ίδιοι. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να παρκάρουν κάπου τα παιδιά τους στο κεφάλι κάποιου άλλου. Σκοτιστήκαμε για τα παιδιά τους.

    1. Φίλε μου με κάλυψες απολύτως πραγματικά αυτό ήθελα να γράψω.

  13. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟ.ΑΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΜΕΣΟ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟ.ΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟ Η ΛΕΦΤΑ ΠΕΘΑΝΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟ.ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑΦΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΓΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ!ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΡ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΝΑ ΠΙΟ ΒΑΡΥ. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΩΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ!

  14. Παρακολουθώ το Δημήτρη Νατσιό και τα γραφόμενά του εδώ και χρόνια. Εξαιρετικός συγγραφέας. Χαρασματικός, ευλογημένος από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. Αλήθειες ρέουν από τα λεγόμενά του που στάζουν πανικό. Μία μέρα ελπίζω να βρεθεί στο επιτελείο του Βασιλιά Ιωάννη ως σύμβουλος η υπεύθυνος για την Ορθόδοξη Χριστιανική Παιδεία.

  15. truperware… ολο το αληταριο της Αθηνας επιασε μικροφωνο και το παιζει τραγουδιστης.

    1. Δυστυχώς το ελληνικό κράτος τέτοιους παιδαγωγούς δεν τους προωθεί και τους αφήνει μέσα με τον αχταρμά.Αυτος ο προικισμένος δάσκαλος αμείβεται μετά από 30 χρόνια προσφοράς με 1100-1200 ευρώ το πολύ!

  16. ευγε στο makeleio.gr που αναπαραγαγε αυτο το εξαιρετικο και με τοσες αληθειες κειμενο. Επιτελους κατι καλο….

  17. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Ο ΔΗΘΕΝ CSIης

  18. πόσο σωστά, λυπάσαι με αυτά που ακούς και βλέπεις, γενιά άχρηστη, χωρίς ήθος, χωρίς πιστεύω… δόλια πατρίδα

  19. Γίνανε κι τα βαποράκια καλλιτέχνες , Τράπερ λέει. Γονείς όλης της Ελλάδας ξυπνήστε επιτέλους!

Comments are closed.