ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ: Μαύρα μαντάτα για τον Ερντογάν – Χάνει τις εκλογές

Κοινοποίηση:
erdogan-imamoglu

Παρόλο που η κυβέρνηση επιμένει ότι οι πρόωρες εκλογές δεν βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές το 2023, αναλυτές στην Τουρκία επισημαίνουν ότι λόγω της κλιμακούμενης οικονομικής ύφεσης, αυξάνεται η πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ούτως ή άλλως, τα τουρκικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τοποθετηθεί υπέρ των πρόωρων εκλογών. Η εταιρεία Eurasia Research παρουσίασε  αποτελέσματα μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε  προτείνοντας διαφορετικά σενάρια στους συμμετέχοντες στην έρευνα και ρωτώντας τους πώς θα ψήφιζαν σε κάθε ένα από αυτά.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύει το odatv4.com.

Πρόκειται για κυλιόμενες έρευνες που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο Κεμάλ Όζκιραζ, πρόεδρος της ερευνητικής εταιρίας Eurasia Research, υποστήριξε ότι αν γίνονταν εκλογές τον Αύγουστο ο πρόεδρος Ερντογάν θα τις έχανε, εάν απέναντί του είχε τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ή τον δήμαρχο Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, θα μπορούσαν να ξεπεράσουν σε ψήφους τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στην έρευνα, ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης Eκρέμ Ιμάμογλου θα έπαιρνε 43,7% σε περίπτωση που ήταν υποψήφιος για την Προεδρία, ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν θα έπαιρνε 40,8%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ήταν στο 15,5%.

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Άγκυρας, Mανσούρ Γιαβάς, έλαβε το 41,1% των προτιμήσεων στο σενάριο αν κατέβαινε τώρα απέναντι στον Ερντογάν, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έλαβε το 40,4% των προτιμήσεων,  με 18,5% να δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ταγίπ Ερντογάν εάν γίνονταν σήμερα οι εκλογές, θα έπαιρναν:

Αμπτουλάχ Γκιούλ. :33,2%
Αχμέτ Νταβουτογλου :32,1%
Αλί Μπαμπατζιάν :35,2%
Μεράλ Άκσενερ :40,1%
Ιλχάν Μπιτζάκ :39,4%
Κεμάλ Κιλιτσνταρογλου :40,6%
Μουχαράμ Ιντζέ :35,9%
Αμπτουλατίφ Σενέρ :39,1%

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Συμφωνα με τις προφητιες οταν πεσει ο Εντοργκαν ειτε απο την εξουσια ειτε με θανατο
    θα αρχισουν τα γεγονοτα
    Ας ετοιμαζομαστε για τον τριτο παγκοσμιο πολεμο

  2. Με το καλό, εξοντωτικό εμφύλιο να ευχηθούμε…

  3. Και τι εχει κανεis την εντυπωση οτι οι αλλοι θα ειναι καλυτεροι!;;

    1. Σκατά δηλωμένα είναι, αν και μικρότερης εμβέλειας στο μηχανισμό μάλλον, για την ώρα τουλάχιστον απ’ ό,τι φαίνεται…

Comments are closed.