ΣΠΥΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΠΑΙΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΔΟΚΤΩΡ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΔ, ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ – ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΜΟΥ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο Σπύρος Πνευματικός τέθηκε σήμερα Παρασκευή (09.06.2023) εκτός εκλογικής μάχης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει και σχετική δήλωση από την Αιδηψό.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», είπε.

Ωστόσο εκεί στη ΝΔ προσπαθούν να μας πουν τι; Ότι έπεσαν από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή τους; Τα ίδια δεν πιστεύουν και οι ίδιοι; Γιατί διέλυσαν το ΕΣΥ; Γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα; Γιατί καθημερινά πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος στα δημόσια νοσοκομεία μας; Που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων; 

Τα πράγματα είναι απλά.. Έχεις λεφτά ζεις, δεν έχεις …τότε ψόφας μόνος σου .. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους μαφιόζους της κυβέρνησης…

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής προκάλεσε σάλο με όσα δήλωσε σχετικά με τους καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας για την ανάγκη να μειωθεί το κόστος στα νοσοκομεία και το ΕΣΥ, πρότεινε το λεγόμενο «triage», δηλαδή τη διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του  ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Εύβοια, καθηγητής Ιατρικής, Σπύρος Πνευματικός, είπε ότι «ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων» και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio.

Το βιογραφικό του Σπύρου Πνευματικού: 

Ο Σπύρος Πνευματικός (1964) είναι Έλληνας πολιτικός, ιατρός και πανεπιστημιακός. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Ευβοίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Η καταγωγή του είναι από τη Χαλκίδα. Ο παππούς του Σπύρος ήταν από τους Στρόπωνες και η γιαγιά του Αγγελική από τη Στενή.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έκανε την ειδικότητά του στην Ορθοπεδική στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον και εξειδικεύτηκε στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του πήρε τον τίτλο του Assistant Professor στο Baylor College of Medicine και του Αναπληρωτή Διευθυντή της Ορθοπεδικής σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα τραύματος της Αμερικής, το Ben Taub General Hospital.

Έζησε 14 χρόνια στις ΗΠΑ ακολουθώντας ακαδημαϊκή και κλινική σταδιοδρομία και το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ.

Σήμερα είναι Καθηγητής Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής στο νοσοκομείο ΚΑΤ.  Παράλληλα, είναι Καθηγητής Ορθοπεδικής στο Baylor College of Medicine στις ΗΠΑ.

Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας από το 2013 μέχρι το 2015.

Είναι μέλος διεθνών ιατρικών εταιριών όπως American Academy of Orthopedic Surgeons, North American Spine Society, European Spine Society, AO Trauma, AO  Spine. Έχει συμμετάσχει σε πολλαπλά επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα και έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε υψηλού επιστημονικού κύρους περιοδικά.

Είναι παντρεμένος με την επίσης ιατρό και Καθηγήτρια Σοφία Χατζηιωάννου και έχει δύο παιδιά, την Αγγελική και τον Γιώργο.

Οι πολύ καλές σπουδές ωστόσο αλλά και οι καλές οικονομικές απολαβές, δυστυχώς δεν σε κάνουν και ΑΝΘΡΩΠΟ..

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

37 Σχόλια

  1. Για εσας που το παιζετε πολυ ταξιδευμενοι και εχετε παει μονο μεχρι το Κιλκις,εκτος απο το αριθμητικο κοστος[μθηματικα Σκερτσου και Μαγιορκινη],δειτε και αλλους παραγοντες[αν μπορειτε]πχ το ποσοστο εισφορας[αν υπαρχει]το ποσο των κονδυλιων.Παντως αν νομιζετε οτι οι ιδιωικες εταιρειες με ανυπαρκτους κανονες,με αφαντο κρατικο ελεγχο θα σας κανουν τη χαρη,καλυτερα βρειτε μια ησυχη γωνια να ψοφησετε.Αν δεν θυμοσαστε[ή δεν ξερετε]τα περιφημα αμοιβαια κεφαλαια των ασφαλιστικων,που κατεστρεψαν αρκετους,τουλαχιστον καταλαβετε τα χαρατσια των ασυδοτων της ενεργειας τα οποια ειναι τελειως αδικαιολογητα.Οταν μια εταιρια[η CVC πχ]για εναν κωλομισθο που δινει στο κατ’επιφαση στελεχος,κορη του Μητσοτακη,¨αμειβεται”με δολοφονημενους,εκτος απο τα εκατομμυρια,σαν πατημενα σκουληκια θα παμε στον αλλο κοσμο.

  2. Στις προηγμένες χώρες γίνεται αυτό που είπε.
    Όποιος αποδεδειγμένα δεν πρόκειται να ζήσει, παίρνει δρόμο καθώς δεν έχει νόημα να τον περιθάλπτουν.
    Τη θέση του την παίρνει άλλος που έχει πιθανότητες να τα καταφέρει.
    Έτσι οι πόροι (χρήματα, ανθρωποώρες, εξοπλισμός κλπ) του συστήματος υγείας αξιοποιούνται πολύ καλύτερα.

    Δεν σας αρέσει να το ακούτε αλλά ορθολογιστικά ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
    Πολλοί τακτοποούν τις υποθέσεις τους και μετά κάνουν ευθανασία για να τελειώνουν εύκολα και αξιοπρεπώς.
    Εδώ θέλετε να τους νταντεύει το ΕΣΥ μέχρι να μπουν στο φέρετρο…

  3. Όλοι αυτοί οι απλησίαστοι καλοσπουδασμενοι ιατροί είναι σαν τον Χάρο Δεν καταλαβαίνουν τίποτα φυσικά δεν έχουν αισθήματα είναι σαν το ατσάλι ανεκφραστοι αγελαστοι Ποιος ξέρει πόσους άφησε να πεθάνουν που θα μπορούσαν να ζήσουν Ειδικά στην Ελλάδα γίνονται επιλογές εντατικής όπως τον πατέρα μου Ήταν 67 χρόνων είχε εγκεφαλικό και έβαλαν εντατική τον πατέρα ενός γιατρού 85 χρόνων χωρίς αιτίες από την Κέρκυρα του Γεωργοπούλου που είναι και υποψήφιος με την κωνσταντοπουλου

  4. Να τον διαγράψει και ο Ιατρικός Σύλλογος άμεσα!!! Τέτοιοι απάνθρωποι γιατροί δεν μας χρειάζονται. Εύχομαι να συμβεί στον ίδιο αυτή η αρρώστια και να τον πάνε οι συνάδελφοί του πριν την ώρα του!!! Έτσι του αξίζει!!!!! Τα διπλώματα κύριε δεν σε κάνουν άνθρωπο!!!!

  5. κάτι δεν κατάλαβες με το ΞΕΠΛΥΜΑ τύπου “σπουδαίος ιατρός” αυτό που εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος ουδεμία σχέση έχει με την ιατρική … να σοβαρευτείτε στο Μακελειό … η αποκωδικοποίηση: και έτσι αρχίζουν με ΔΟΛΟ+ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ να εισάγουν το αφήγημα της ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ… μία ολόκληρη ΒΙΟ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ (ιατροί, κλινικές, φαρμακο-βιομηχανίες κλπ.) στηρίζει το αφήγημα … μετά τις ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ+ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ έρχονται και οι “Dr. ΘΑΝΑΤΟΙ” ή αλλιώς Frankenstein+Mengele … ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ

  6. Διατρεχεις μεγαλο κινδυνο σπουδαζοντας ή κανοντας ειδικοτητα στην ιατρικη στην Αμερικη να γινει ψυχοπαθης ….

  7. Ευτυχως προβλεπεται να λογοδοτησει στο Ιατρικο Συμβουλιο.
    Ελπιζω να τον αποβαλουν για παντα.
    Και κατι ανθρωπακια (η τρολάκια) εδω μέσα που λένε ότι έχει προχωρημενη άποψη, και ο Χιτλερ μια προχωρημενη άποψη είχε, ίδια με αυτη του ‘Γιατρού του Αουσβιτς Πνευματικου’
    Οταν ομως Πνευματικε η γυναικα σου και τα παιδια σου θα έχουν καρκίνο, γιατι υπάρχει Θεια Δικη και θα τον πάρουν τον καρκίνο και τους ευχόμαστε το συντομότερο, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ επίσης να πέσετε σε γιατρο κάτι σαν και εσένα να σας πει ότι ‘δεν έχετε καλή πρόβλεψη’ άντε στα τσακίδια να πεθάνετε.
    Σου το εύχονται όλοι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ.

  8. Ιδού τά έργα σου Βρωμοπιθηκολαέ,, σιχαμερά κομματόσκυλα, πιθηκοειδή όντα,, γι’αυτό σάς αξίζει που θα εξαφανιστείτε… Νά τρέξετε νά ψιφήσετε τους βιαστές σας,,, 81% την επομένη φορά,. Ρε πανίβλακες δεν καταλαβαίνετε ότι όταν χέζετε δεξιά αριστερά, κάποια στιγμή θα τα πατήσετε και οι ίδιοι;;;;;;;

  9. Οποιος δεν σεβεται τον αρρωστο, η Θεια Δικη τον καταδικαζει στην ιδια θεση.

  10. Γελοίε αμόρφωτε όλα είναι δανεικά κ εδώ πληρώνονται

  11. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η αλήθεια. Θέλει ωριμότητα να κατανοήσει και να αποδεχθεί κανείς ότι όταν ο ασθενής είναι τελικού σταδίου τότε θα πρέπει να λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα για να μην πονάει, να μην υποφέρει και να έχει την καλύτερη για τα δεδομένα ποιότητα ζωής. Η θεραπευτική δεν έχει καμία θέση, μόνο ταλαιπωρία προσφέρει. Σε όλες τις χώρες του εξωτερικού αυτό εφαρμόζεται από ειδικευμένους ιατρούς στην παρηγορητική ιατρική.

    1. Ζώον διαφαίνεται από τα λεγόμενά σου και ζώον θα παραμείνεις Αννούλα.

    2. Άντε μωρή καημένη Άννα που τα έμαθες όλα εσύ. Αυτή είναι η αλοπαθητική ιατρική που δίνει φάρμακο για το σύμπτωμα γιατί θέλει τον ασθενή μόνιμα άρρωστο και πελατάκι. Τι ποσοστό θεραπείας έχει η χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία που διαλύουν τον οργανισμό; 5% 10%. Υπάρχουν ένα σωρό άλλες ολιστικές θεραπείες με πολύ καλύτερα αποτελέσματα αλλά απαξιώνονται και τις πολεμά το ιατρομασονικό κατεστημένο όπως ο διάολος το λιβάνι.

  12. “” Ο παππούς του Σπύρος ήταν από τους Στρόπωνες και η γιαγιά του Αγγελική από τη Στενή.”” , “” Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας από το 2013 μέχρι το 2015.”” Γονεις δεν εχει;;; Βιοηθικής και Δεοντολογίας!!! ✅

  13. Όταν θα έρθει η σειρά σου για καρκίνο….Γιατί θα έρθει να είσαι σίγουρος…. Τα ξαναλέμε.

  14. Έχετε χαζεψει τελείως; Συγκρίνετε το ΕΣΥ της Αμερικής με της Ελλάδας που δεν έχουν ασπιρίνες και γάζες; Που έχουν τρυπια σεντόνια λεκιασμενα;;; Που πληρώνουμε έναν σκασμό εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν έχουμε ασθενοφορα η αξονικούς;;;;; Αλλά τι λέω, 41% του δώσατε όλοι εσείς που τα γράφετε…

  15. Ας βρουν άλλους τρόπους να μειώσουν τις δαπάνες για την υγεία. Για τους λάθρο γιατί υπάρχει άφθονο χρήμα και ανθρωπισμός και για τους καρκονοπαθείς όχι; Σωστά το παρατήρησε άλλος σχολιαστής.

  16. Μασονία και πάσης Ελλάδος άμα λάχει να ούμε.
    “Πλήρης αδιαφορία για οποιονδήποτε άρρωστο μη αδελφό”.

  17. Πρώτα νά σταματήσουν για τους λάθρο να δουλεύουν τα νοσοκομεία τζάμπα και να γίνει όπως παλιά, όποιος βάζει ένσημα να δικαιούται γιατρό καί φάρμακα.Ετσι μόνο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα η υγεία.

  18. Το σωστό είναι να μπορέσεις σαν θεραπευτής να τού απαλυνεις τις τελευταίες του ημέρες με κάθε τρόπο. Συνήθως στην Αμερική τούς δίνουν δυνατά φάρμακα καί είναι συνέχεια στον δικό τους κόσμο.

  19. Αυτό το σκουλήκι έζησε στην Αμερική; Που φοβάσαι να πας στο νοσοκομείο αν δεν πεθαίνεις γιατί ο λογαριασμός είναι έκπληξη; Που αν πας στα επείγοντα θα πληρώσεις πέντε χιλιάρικα για το καλημέρα; Γιατί τα χάπια που σε όλο τον κόσμο κάνουν πέντε ευρώ εκεί κάνουν 500 το ένα; Που οι ασφαλιστικές είναι η μεγαλύτερη Καμόρα; με αλληλογραφία το πήρε η λόγω του ότι ηταν καθηγήτριας είχε τσάμπα περίθαλψη στα πάντα; Τομάρι του κιαρατα.

  20. Άντε να βρεθείς στην ανάγκη αυτού του γιατρού. Την έχεις βάψει. Επίσης χαίρομαι που ζω σε μια χώρα καθυστερημένη. Μία χώρα που την πλειοψηφία της την χαρακτηρίζει η ανθρωπιά και το φιλότιμο.

  21. Κοπρίτες, αλήτες νεοδημοκράτες, ευτελίσαμε τον άνθρωπο και την ίδια τη ζωή.

  22. Αυτά τα τέρατα, τους δαιμονισμένους, βγάζουν τα κωλοπανεπιστήμιά τους. Αν μπορεί ας θεραπεύσει τον εαυτό του από τους δαίμονες που τον έχουν καταλάβει. Μπορεί;

  23. Να ελθει η γυναικα του και τα παιδια του και στο τελος ο ιδιος, στη θεση, να εχουν καρκινο στο τελευταιο σταδιο και να τους πουνε, ‘ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ’.
    Με ολη μου την οργη, αυτο σου ευχομαι, Πνευματικε.

    1. Λάθος κάνεις !
      Αυτός έχει λεφτά και θα τα πληρώσει ο ίδιος, όπως ακριβώς λέει.

  24. αυτοι ειναι οι ατοφιοι ΝΑΖΙ, τυχαιο που ο Ναζισμος στηριχθηκε περισσοτερο απο καθε κοινωνικη ομαδα απο τους γιατρους?

  25. Μια χαρά τα είπε. Σε πολλές προηγμένες χώρες αυτό γίνεται.
    Μήπως θα θέλετε να πληρώνει το ΕΣΥ και την κηδεία των καρκινοπαθών για να είστε ευχαριστημένοι;

    1. Και γιατί ρε πονηρέ τραγουδιστή δε πας να πεις τα τραγούδια σου σε μία από τις προηγμένες χώρες ?
      Στη Ελλάδα προηγμένε καραγκιοζη σεβόμαστε τους ζωντανούς όσο τους νεκρούς..το φάρμακο να μην υποφέρει ο άνθρωπος κι όποτε σβήσει….έσβησε…αλλά με σαβασμο!!! τον χάνω που τον χάνω κάθε μέρα..να πονάει και να υποφέρει κιόλας..ε νεοτο(α)ξικοι κ@ρ@μ@λ@κες ? Άντε να χαθείτε ρε τέρατα..την απανθρωπιά σας και τη βρωμιά σας σε άλλες παραλίες ανατολικές.. όχι στην Ελλάδα μας…εδώ θα σας περάσουμε σουβλάκι χορεύοντας συρτάκι. !!! Π@π@ρες όλοι..να σταματήσουν να κλέβουν αυτά τα κατακάθια σαν το τύπο και οι τρύπιοι που κρύβονται στις “ασυλίες” τους πρέπει και άμεσα κι αφήστε τις νεοτο(α)ξικες σας μ@λ@κιες…!!

    2. Ναι ρε ντενεκε…να τα πληρώσεις ΕΣΥ….αν δεν άρπαζαν τα λαμόγια τα …- κοίτα το νούμερο.. νούμερο ! – 500.000.000.000 €…!!!!!!!!!!θα κηδευαμε και τους Τούρκους !!!

  26. Ο Σπύρος Πνευματικός εξέφρασε μια άποψη πολύ προχωρημένη για τα Ελληνικά δεδομένα, δεν παύει όμως να είναι η πικρή αλήθεια. Στην Αμερική σου λένε πάντα την πραγματικότητα, πχ Έχετε κύριε/α μου 4 μήνες ζωής, λυπούμαστε πολύ για αυτό. Στην Ελλάδα, αν και γνωρίζουν οι γιατροί ότι τελειώνει το λάδι στο καντήλι σου λένε: Όλα καλά θα πάνε, μη στεναχωριέσαι καθόλου. Γιατί το κάνουν αυτό ? Για τα λεφτά αγαπητοί φίλοι. Τι είναι όμως πιο έντιμο από τα 2 ? Η αλήθεια ή η ψεύτικη παρηγοριά ? Μόνο όσοι έχουν περάσει από αυτό το στάδιο με δικούς τους ανθρώπους μπορούν να γίνουν αυτά κατανοητά, μόνο αυτοί που είδαν τον πατέρα τους ή την μητέρα τους να έχει μείνει 40 κιλά & να αργοσβήνει μέρα με την μέρα.

    1. Ηλίθιε,ποιος είσαι εσύ που σβηνεις τη ελπίδα του ετοιμοθάνατου ασθενή;Ρώτα παλιάνθρωπε να μαθεις πόσοι επανεκαμψαν τη τελευταία στιγμή,στις τελευταίες σωτήριες θεραπειες.Σε πόσους αφανίστηκε παντελως-θαυματουργικα ο καρκίνος επιβεβαιωμένα από τη μαγνητικη.
      Άντε να μη βγάλω τα απαγορευμένα από το στόμα μου.

  27. Να χέσω τις ψευτοεπιστημες σας νεοταξικα σκουλήκια.

Comments are closed.