ΣΟΚ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτίθεται και κατασπαράζει δεσποζόμενο στα Καμένα Βούρλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΣΚΥΛΙΑ

Σοκαριστικές εικόνες έρχονται από τα Καμένα Βούρλα, όπου αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε και κατασπάραξε δεσποζόμενο σκυλάκι, που προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιοχή του.

Η επίθεση μάλιστα έχει καταγραφεί και σε βίντεο που θα φτάσει στα χέρια των αρμοδίων, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα.

Δείτε βίντεο με σκληρές εικόνες:

LamiaReport.gr: Σοκαριστική επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων σε δεσποζόμενα
«Φοβάμαι να βγω ή να προσεγγίσω το σπίτι μου»
Το χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα με τις αγέλες αδέσποτων σκύλων που έχουν σχηματιστεί στον οικισμό «Άγιος Στέφανος» της Κοινότητας Αγίου Σεραφείμ του Δήμου Καμένων Βούρλων, καταγγέλλουν στο LamiaReport κάτοικοι της περιοχής.

Κινδυνεύουμε μέχρι και να πάμε στο ίδιο μας το σπίτι, αναφέρει χαρακτηριστικά στο LamiaReport η κάτοικος της περιοχής και ιδιοκτήτρια του σκύλου που βρήκε τραγικό θάνατο, κ. Ελένη Τσιρακίδου.

Όπως σημειώνει: «Την συμπεριφορά τους θα την χαρακτήριζα απρόβλεπτη και άκρως επικίνδυνη. Προσωπικά, όταν αυτά συγκεντρώνονται εμπρός, κοντά ή περιμετρικά του σπιτιού μου, δεν τολμώ να βγω έξω, ενώ όταν επιστρέφω στο σπίτι μου από την έξοδό μου, δεν τολμώ να βγω από το αυτοκίνητο μου και να μπω μέσα στο σπίτι μου, διότι κατ ‘ επανάληψη μου έχουν επιτεθεί».

Επιπλέον, περιγράφει το τρομερό περιστατικό με το σκυλί της και δεν θέλει να σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν στη θέση του ήταν κάποιος άνθρωπος και πολύ περισσότερο κάποιο παιδί που θα έπαιζε με το ποδήλατό του.

«Την Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023, αριθμός σκύλων από την εν λόγω αγέλη (περίπου δέκα), επιτέθηκαν και κατασπάραξαν το οικόσιτο σκύλο που είχα έξω από το σπίτι μου. Δεν θα ήθελα να φανταστώ, τι θα απογίνει ένα παιδί, που θέλει να παίξει με το ποδήλατό του στην παραλία ή και μεγαλύτερος άνθρωπος αν έρθει αντιμέτωπος με αυτά τα επιθετικά σκυλιά».

Τόσο η κ. Ελένη όσο και οι άλλοι κάτοικοι της περιοχής, έχουν επανειλημμένα ενοχλήσει το Δήμο, αλλά και την Αστυνομία και την Εισαγγελία, χωρίς να έχουν γίνει κάποιες στοιχειώδεις ενέργειες, όπως λένε, αφού τα σκυλιά αντί έστω να μειώνονται αυτά πολλαπλασιάζονται αφού παραμένουν αστείρωτα και στην ίδια περιοχή.

«Προφανώς και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, τα αναγκάζει να κυκλοφορούν πλέον παντού αναζητώντας τροφή και το πρόβλημα έχει επεκταθεί. Η κατάσταση δείχνει νε έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», προσθέτει η κα Ανθή Πριοβόλου επίσης κάτοικος της περιοχής που έχει αντιμετωπίσει την απρόβλεπτη συμπεριφορά κάποιων σκυλιών.

Και οι ίδιοι είναι φιλόζωοι και γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς κάποιων συνανθρώπων μας που τα εγκατέλειψαν. Ζητούν όμως τα αυτονόητα. Να μπει φρένο στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους και φυσικά να σπάσουν οι αγέλες καθώς τότε και το πιο ήμερο σκυλί μπορεί να γίνει επικίνδυνο για ανθρώπους ή άλλα ζώα.

«Πάνω από 500 υιοθεσίες και 400 στειρώσεις σε 3,5 χρόνια»

Από την πλευρά του ο Δήμος Καμένων Βούρλων και ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Σωσώνης που είναι και στην αρμόδια επιτροπή αδέσποτων, σημειώνει ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν να περιορίσουν το πρόβλημα που είναι μεγάλο στην περιοχή τους όπως και σε όλη τη χώρα.

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια ως Δήμος έχουμε πετύχει 500 υιοθεσίες κυρίως κουταβιών, ενώ έχουμε φτάσει σχεδόν τις 400 στειρώσεις, αριθμός πολύ μεγάλος για έναν μικρό Δήμο σαν το δικό μας», υποστηρίζει ο κ. Σωσώνης που έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να πιστοποιήσει τους παραπάνω αριθμούς. Μάλιστα οι 200 υιοθεσίες είναι τον τελευταίο χρόνο, έχοντας στείλει σκυλιά ακόμη και στο εξωτερικό.

Ο ίδιος υπογραμμίζει την πολύ καλή συνεργασία που έχουν ως Δήμος με τη Φιλοζωική αλλά και με τους ανθρώπους της περιοχής που είναι επίσης φιλόζωοι και δεν θέλουν το κακό των ζώων.

Ήδη ο κ. Σωσώνης έχει δώσει εντολή για την στείρωση τριών ακόμη σκυλιών που δεν είχαν πιαστεί σε προηγούμενες περισυλλογές και είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για νέες εγκαταλείψεις, ενώ πολύ σύντομα θα έχει απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός σκυλιών από τη συγκεκριμένη αγέλη. «Από την πλευρά μας κάνουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν με στειρώσεις και τσιπάκια, ενώ θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε και για την τροφή αυτών των ψυχών που βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της συμπεριφοράς ασυνείδητων», καταλήγει ο κ. Σωσώνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. ειδα τις προάλλες μια μικρόσομη γυναίκα που εβγαλε βολτα ενα τερας λυκόσκυλο , τρελαμένο , το οποίο την έσερνε οπου εκεινο ήθελε.
    Αν ενα τετοιο σου επιτεθει και σου κανει ζημια , τοτε σκοτωνεις και το ζωο το τετράποδο, αλλά ΚΑΙ το δίποδο
    …και στα ## μου όποιος διαφωνεί

  2. ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΖΟΥΜ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΑ
    ΕΣΥ ΤΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΡΕ ΤΣΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΡΕ ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΠΟΙΑ ΠΑΣΤΡΙΚΙΑ ΤΣΑΤΣΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΑΝΑΣ ΓΙΕ ΖΑΙΕ?

  3. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΖΟΥΜΑΡΕΙ ΡΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ?
    ΜΗΝ ΗΣΟΥΝΑ ΕΣΥ ΠΑΛΙΟΚΟΠΡΙΑ?
    ΟΥΣΤ ΚΑΘΗΚΙ

  4. την αλλη φορα που θα δεις αγρια ζωα…πανε εσυ να τα χωρισεις…και ελα γραψε μας την εμπειρια σου

  5. Μεγαλη μπιζνα τα κακομοιρα τα ζώα.Τα παίρνουν οι ουστηδες οι δήμαρχοι από παντού και δεν κάνουν τίποτα.Το αποτέλεσμα είναι και ο κοσμος να κινδυνεύει και αυτά να ζούνε μέσα στον φόβο και τη δυστυχία.Θα μπορούσαν να είχαν τακτοποιηθεί όλα αλλά τα φράγκα τα έχουμε να τα μαζεύουμε για να τρώνε 100 γενεές.Εεεεε Κούλα?

  6. φολες στις γαμημενες φιλοζωικες και στους κωλοδημους , απο παντου τα αρπαζουν και το προβλημα απλα μεγαλωνει με τα αδεσπωτα

  7. Ο κόσμος υιοθετούσε σκυλιά μέσα στην περίοδο του λοκνταουν. Αλλά επειδή σήμερα δεν υπάρχουν χρήματα λόγο του υψηλού κόστους ενέργειας, τροφίμων κοκ, αφήνουν τα κατοικίδια τους στον δρόμο. Τραγικό.

  8. ΤΟ ΊΔΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΟΥ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΛΈΕΙ ΌΤΙ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΊΡΝΕΙ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΡΩΝΕΙ ΑΛΛΆ ΕΔΏ ΚΆΘΕ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΒΛΈΠΩ ΌΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΏΝ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ

  9. “” ……..που βρέθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της συμπεριφοράς ασυνείδητων», καταλήγει ο κ. Σωσώνης “” Εεεεε……τοτε στειρωστε τους ασυνειδητους….. εφετος με τον τουρισμο τι θα γινη;;;; Οι τουριστες θα φοβουντε να κυκλοφορισουν η θα απαγορευσετε στις αγγελες των σκυλων την μετακινηση;;;; Τετοια ανωμαλη χωρα ουτε σε 3ο κοσμικη αριστεια δεν συναντιεται…..αντε και εις ανωτερα με σκυλο πρωθυπουργο!!!!!!

  10. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΖΟΥΜ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ Η ΓΕΡΟ

    1. Ρε μπετόβλακα βίντεο απο καταγραφικό είναι.Εσύ ψηφίζεις για να ξέρω αν πρέπει να φουντάρω που ζούμε στον ίδιο πλανήτη.ΝΤΟΥΓΑΝΙ!!!!!!

Comments are closed.