ΣΟΚ! Εκατοντάδες οδηγούν μεθυσμένοι – Πάνω από 11.000 αλκοτέστ σε μόλις 3 ημέρες – Ποια περιοχή κατέχει την πρωτιά

Κοινοποίηση:
troxaia

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι προσπάθειες της Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ το οποίο αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων. Μάλιστα το τριήμερο από Παρασκευή 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 11.819 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 430 παραβάσεις!

Πρωταθλήτρια περιοχή αναδείχθηκε η Κρήτη στην οποία διαπιστώθηκε πως 85 οδηγοί κινούνταν με τα οχήματά τους έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Κεντρική Μακεδονία με 66 παραβάτες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Αττική με 62 παραβάτες οδηγούς.

Κατόπιν ακολουθούν η Πελοπόννησος με 54, η Θεσσαλονίκη με 33, η Θεσσαλία με 25, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 24, το Νότιο Αιγαίο με 19, η Δυτική Ήπειρος με 13, η Στερεά Ελλάδα με 11, τα Ιόνια νησιά με 8, το Βόρειο Αιγαίο με 7 και η Δυτική Μακεδονία με 4 παραβάτες οδηγούς.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (3,64%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους 430 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 47 άτομα.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Επίσης υπάρχουν και υπό μέθη, δήθεν διευθυντές λυκείων ΕΠΑΛ όπως αυτό της Κατερίνης, όπου το 2014, ο γνωστός “μπουκάλι, μουστάκι, τσιγάρο” διευθυντής κηφήνας 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης σερνόταν κάθε ημέρα στο πεζόδρομο της Κατερίνης στη οδό Αγίας Λαύρας εκτός Κυριακής, τότε δεν περνούσαν γυναικείες υπάρξεις από εκεί για να της αγναντεύει όπως έκανε καθημερινά καθισμένος στα έξω και εμπρός τραπέζια του “Μαγιά και Βύνη” μπαρ μπυραρία. Η αποθέωση ήρθε όταν στην διάρκεια των καθηκόντων του, που δεν έκανε και τίποτα καθόταν μέσα σε ένα γραφείο και περνούνε την ώρα του, περιήλθε σε γενικό παραλήρημα ενοχλώντας κόσμο, καλώντας τηλεφωνικά, καταχρωντας τα προσωπικά δεδομένα μαθητών, βάζοντας άλλους να καλούν τηλεφωνικά, βρίσκοντας τηλ νούμερα και ενοχλώντας κόσμο λέγοντας ψέματα. Τον είχε ελέγξει για να σταματήσει να είναι γελοίος και να εκθέτει τη δημόσια παιδεία η Αρχή Εθνικής Διαφάνειας το 2014 μετά από αυτό κρυβόταν με μαύρα γυαλιά σε απόμερους δρόμους και έβαζε άλλους να σβήνεται ποιος ειναι τι έχει κάνει όταν γραφόταν τα χάλια του και η ανικανότητα του σε ΜΜΕ του διαδικτύου. Τον κάλυψε ο φίλος του διευθυντής Β/θμιας Εκπ/ης Πιερίας, ένας που όπου και να τον πιάσεις λερώνεσαι.

  2. Τα φορτηγά στις 6 το πρωι σημερα ετρεχαν με 140 χλμ , ακομη και οι νταλίκες στήν Ολυμπία οδο με κατευθυνση πρός Αθηνα στο ύψος τού 128χιλιομετρου. Ας αφησουμε τίς προσπερασεις . Καί η Τροχαία άφαντη.

Comments are closed.