ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι αποκαλύψεις για τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι, Μπεντζαμίν Μεντί: «Κλείδωνε σε δωμάτια και ήθελε σεξ από κάθε γυναίκα που πήγαινε στην έπαυλή του»

Κοινοποίηση:
ben_mendy_1

Η δίκη του Μπεντζαμίν Μεντί άρχισε την περασμένη Τετάρτη και το πρωί της Δευτέρας συνεχίστηκε με την καθοριστική αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλυψε με λεπτομέρειες τις καταγγελίες των φερόμενων θυμάτων του Γάλλου διεθνούς και του συνεργού του, Λουίς Σαχά Ματουρί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα δύο από τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Μεντί είπαν στην αστυνομία ότι τις έκλεισαν σε «δωμάτια πανικού» προκειμένου να τους επιτεθεί. Όπως είπαν οι δύο γυναίκες ο Γάλλος αμυντικός της Σίτι και ο σύνεργός του έπεσαν πάνω τους με το ζόρι τόσο στην κύρια κρεβατοκάμαρα του σπιτιού όσο και στο γραφείο που βρισκόταν στον κάτω όροφο της έπαυλης του Τσέσαϊρ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους και τα δύο δωμάτια είχαν ειδικό μηχανισμό κλειδώματος και μετατρέπονταν σε «δωμάτια πανικού». Μάλιστα σε περίπτωση διάρρηξης τα δωμάτια μπορούσαν να ανοίξουν μόνο από μέσα και όχι απ’ έξω. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ειπώθηκε πως Μεντί και Σαχά «μετέτρεψαν την καταδίωξη των θυμάτων για σεξ σε παιχνίδι», ξεπερνώντας «ξανά και ξανά» τα όρια της συναίνεσης.

Ακόμη ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του είπε πως σε  μερικά από τα θύματα – κάποια εξ’ αυτών ήταν 17 ετών – όταν έφταναν στην έπαυλη τους αφαιρούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς εκμεταλλεύονταν την ευάλωτη ψυχολογική τους κατάσταση προκειμένου να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις.

Δύο από τις καταγγέλουσες είπαν ότι ο Μεντί χρησιμοποίησε τα ίδια λόγια λέγοντας πως «θέλω απλώς να σε δω γυμνη». Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος Γάλλος αμυντικός που κατηγορήθηκε ως «αρπακτικό» που έδειξε «ειλικρινή αδιαφορία», αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Παράλληλα φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα κατά των γυναικών από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2021 στην έπαυλή του στο Τσέσαϊρ. Το μεσημέρι της Δευτέρας ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκε ένα αναλυτικό βίντεο της τότε έπαυλής του, στο οποίο προβάλλεται μία πισίνα με τοιχογραφία τύπου Jaws, ένα γυμναστήριο με πίνακες του Μεντί, καθώς όλοι οι τοίχοι οι οποίοι ήταν επιχρυσωμένοι με το όνομά του.

Την Τρίτη (16/8) αναμένεται να σημειωθεί άλλη μια υψηλής σημασίας αγόρευση, αυτή της δικηγόρου του Μεντί, Ελεανόρ Λοζ. Στο τέλος της δίκης, που εκτιμάται πως θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αν ο Μεντί κριθεί ένοχος τότε θα τεθεί αντιμέτωπος με ισόβια ποινή κάθειρξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: