ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ : Υπάλληλοι του Jumbo καταγγέλλουν κρούσμα κορονοϊού – Η εταιρία καλείται να απαντήσει – Αφήνει απροστάτευτους εργαζομένους και πελάτες;(εικόνα)

Κοινοποίηση:
Jumbo

Καταγγελία δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά την εταιρία Jumbo της οποίας υπάλληλοι, φέρεται να καταγγέλλουν ότι υπάρχει κρούσμα κορονοϊού , το οποίο αποκρύπτει η εταιρία , με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων και των πελατών της επιχείρησης .

Καλό θα είναι η εταιρία να προβεί σε κάποια ανακοίνωση και να απαντήσει αν αληθεύει ή όχι το συγκεκριμένο γεγονός .

Η ανάρτηση που έγινε στα social media αναφέρει χαρακτηριστικά :

“Κρούσμα κορωνοϊού στα Jumbo; Η επιχείρηση αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους και πελάτες;

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, την Τρίτη 25 Αυγούστου έγινε ενημέρωση από την επιχείρηση ότι εργαζόμενο άτομο σε κατάστημα στην Αττική, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Στην αγωνία και τις ερωτήσεις των εργαζομένων, η διοίκηση απάντησε ότι η λειτουργία του καταστήματος θα συνεχιστεί κανονικά και ΟΠΟΙΟΣ/Α ΕΠΙΘΥΜΕΙ μπορεί να κάνει ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ /ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ τεστ. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι/ες, δεν υπήρξε ούτε απολύμανση του χώρου.

Κατά τα λεγόμενα της εταιρείας, όσοι/ες από τους εργαζόμενους έκαναν με δική τους πρωτοβουλία τεστ, βρέθηκαν αρνητικοί/ες. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή φοβάται για πιθανή απώλεια της εργασίας σε περίπτωση ασθένειας και δεν έχει ακόμα κάνει τεστ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιθεώρηση εργασίας έχει ενημερωθεί, ωστόσο μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση ή νεότερη ενημέρωση.
—————–

ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ:
Τι λέει η διοίκηση της εταιρείας για τις σοβαρότατες καταγγελίες;
Τα Jumbo είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ να ρισκάρει την υγεία των εργαζομένων και πελατών, καθώς και να αναγκάζει χαμηλόμισθους ανθρώπους του μεροκάματου να επωμιστούν το οικονομικό βάρος του τεστ καθιστώντας το τεστ ατομική ευθύνη και επιλογή.
Η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα αφήσουν ανεξέλεγκτη μια ισχυρή επιχείρηση να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία; Αντί να κουνάει το δάχτυλο στον κάθε πολίτη, θα κάνει αυτό που οφείλει; Να ελέγξει τους εργοδότες, ειδικά σε μεγάλους χώρους εργασίας που μπορούν να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης και να τιμωρήσει όσους αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση και θα ενημερώσουμε για νεότερα.
(Τα στοιχεία των εργαζομένων μένουν για ευνόητους λόγους κρυφά, ωστόσο θα διερευνήσουμε την υπόθεση και στην επιθεώρηση εργασίας)”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ:

    Που ειναι το Υπουργειο Υγειας να παρει δειγματα του ΓΕΜΑΤΟΥ ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ αερα των τζαμπο λογω τωνφθηνοπραγματων που πουλαει;

    Τον μονο που λυπαμαι ειναι τους υπαλληλους που αναγκαζονται να αναπνεουν αυτον τον καρκινο.

  2. ο βακάκης δεν καταλαβαίνει από κορονοϊό.. εκεί έχει βούρδουλα μόνο νεκρός η απολυμένος δεν πας για δουλειά

  3. Το σοβαρό δεν ειναι τα κρούσματα, το ότι οι αρμόδιες αρχές , για πολλοστή φορά στη συγκεκριμένη εταιρεία, φέρεται να σφυρίζουν αδιάφορα , αυτο ειναι το σοβαρό.

  4. Αφού σύμφωνα με το μακελειό δεν υπάρχει κορωνοιος κι δεν πρέπει να φοράμε μάσκες.Αρα ποιοτο πρόβλημα;
    Συνεχίστε να δουλεύετε

    1. Αυτο καταλαβες εσυ απο το μακελειο;;;;;;οτι αρνειται την υπαρξη κορονοιου,η οτι αρνειται το μαγειρεμα που κανουν στα νουμερα για να ξεσκισουν την χωρα;;;;;;;;;

  5. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις!!!!
    Σε ποιο / ποια τζάμπο υπάρχουν κρούσματα ???
    Πρέπει να μάθει ο κόσμος για να μην πάνε γονείς με παιδάκια για τα σχολικά τους είδη γιατί σε 12 μέρες ανοίγουν τα σχολεία και άμα κολλήσει το σύμπαν που θα πάει σε αυτα τα τζάμπο θα γίνει χαμός και στα σχολεία αλλά και στις οικογένειες μιας και θα κολλήσουν όλοι!

    1. Βέβαια δεν ντρέπονται, γιατί είναι αλήτες. Βριλήσσια και Παλαιό Φάληρο, και από τις 25 περίπου του μηνός Επιθεώρηση Εργασίας και ΕΟΔΥ δεν έχουν κάνει το παραμικρό…

      1. Εννοείς το μεγάλο αλιμου; και από τις 25 Αυγούστου γιατί τώρα Σεπτέμβρη δεν έχει γίνει κάτι; πείτε μας ποιο ειναι

        1. Λένε για βριλησσια, π Φάληρο και ίσως Άλιμο. Σε κάποιο ακούγεται ότι υπήρξαν 2 κρούσματα στο προσωπικό. Και εφόσον ο ΕΟΔΔΥ δεν έκανε ιχνηλάτηση και έλεγχο των επαφών του προσωπικού , η εταιρεία δεν έκανε τίποτα όπως λέει το δημοσίευμα, άρα μπορεί να έχουν κολλήσει και άλλοι υπάλληλοι των καταστημάτων και να κυκλοφορούν κανονικά μέσα στο χώρο πιάνοντας αντικείμενα και μολύνοντας τα.
          Απορώ , δεν ειναι υποχρεωτικό να γίνει έλεγχος στο υπόλοιπο προσωπικό;;;;

  6. Ο μίστερ jumbo αδιαφορεί γιατί ξέρει τη μούφα για τα τεστ και τον κορονοιό.Εσείς τι διερωτάστε;χολέρα θα κολλήσουν, μιά γρίππη θα κολλήσουν

Comments are closed.