ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Ποδοσφαιρικός αγώνας προσβολή στην μνήμη των Ποντίων… Διαβάστε ποιοι τον οργάνωσαν

Κοινοποίηση:
190519-morfou

Περίεργη αντίληψη έχουν κάποιοι σχετικά με την προώθηση και σύσφιξη των σχέσεων και την προσέγγιση ή επαναπροσέγγιση των λαών.

 

Το προσφυγικό σωματείο ΑΕΜ Μόρφου εξέδωσε ανακοίνωση προς τους φίλους και τους οπαδούς του να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του και των βετεράνων ποδοσφαιριστών «τουρκοκυπριακών» σωματείων που μένουν τώρα στην περιοχή της Μόρφου. Ο λόγος της πρωτοβουλίας διοργάνωσης του αγώνα είναι, λένε, για να υπάρξει σύσφιξη των σχέσεων και επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Γι’ αυτόν τον σκοπό θα διαθέσουν και δωρεάν λεωφορεία για να μεταφέρουν χωριανούς από το οίκημα της ΑΕΜ στην Λεμεσό και από την Λευκωσία ώστε να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Και όλα αυτά την 19η Μαΐου, την ημέρα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την βάρβαρη γενοκτονία των αδελφών μας Ποντίων από τους Τούρκους. Την ίδια ημερομηνία, πριν από 22 χρόνια, το 1997, οι εμπνευστές της φιλίας με τους Τούρκους είχαν προγραμματίσει συναυλία του Σάκη Ρουβά με τον Τούρκο Μπουράκ Κουτ στην πράσινη γραμμή. Τότε οι Έλληνες της Κύπρου μας αντέδρασαν αρνητικά, έγιναν επεισόδια και η συναυλία ακυρώθηκε, όπως και πολλές άλλες του Ρουβά ανά την Ελλάδα. Προσπάθεια εξάλειψης της Ιστορικής Μνήμης Η αναφορά του σωματείου κάνει λόγο για «Τουρκοκύπριους» ποδοσφαιριστές που διαμένουν στην Μόρφου. Δεν μας είπαν πως μένουν εκεί, είναι άστεγοι ή φιλοξενούμενοι; Όχι είναι εισβολείς, έποικοι, κατακτητές και καταπατητές. Είναι αυτοί οι οποίοι το 1974 έδιωξαν τους Έλληνες από εκεί και έκλεψαν τις περιουσίες τους. Επίσης για ποια σύσφιξη σχέσεων μιλούν και πως εννοούν την επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων; Πως είναι δυνατόν να αποτελεί κοινότητα ο κατακτητής; Όσο για την σύσφιξη σχέσεων δεν βλέπουν τι γίνεται στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου; Δεν βλέπουν ότι με εκβιασμούς και νταηλίκια θέλουν να αρπάξουν τον ορυκτό τους πλούτο;

Ίσως οι εμπνευστές του ανοσιουργήματος που λέγεται «ελληνοτουρκική φιλία» πιστεύουν ότι οι αντιστάσεις έχουν αμβλυνθεί από το 1997 και τώρα μπορούν να προωθήσουν τα ανίερα σχέδιά τους. Μιλούν για επαναπροσέγγιση. Ας υποθέσουμε ότι το πιστεύουν, άλλη ημέρα για τον αγώνα δεν υπήρχε, τελείωσαν οι Κυριακές; Έπρεπε να διεξαχθεί ανήμερα της αποφράδας ημέρας της στυγερής δολοφονίας εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων αδελφών μας; Φυσικά, γιατί ο στόχος των νοσηρών εγκεφάλων, δεν εννοούμε τους διοργανωτές του αγώνα που μπορεί να μην το σκέφτηκαν, δεν είναι καμία ειλικρινής φιλία. Είναι η λήθη από την πλευρά μας όλων των εγκλημάτων των Τούρκων, είναι το να λησμονήσουμε την Ιστορία μας….

Πηγή: elkosmos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: