ΣΑΛΟΣ στην Ιταλία: Τραμπούκος ιερέας “βούταγε” τις δωρεές των πιστών και έκανε όργια με ναρκωτικά

Κοινοποίηση:
ιερεας_οργια

Ο 40χρονος ιερέας Φραντσέσκο Σπανιέσι κατηγορείται πως έκλεβε τις δωρεές των πιστών και διοργάνωνε όργια με ναρκωτικά.

Ο Σπανιέσι υπήρξε ιερέας εκκλησίας στην περιοχή Καστελίνα της Τοσκάνης, στην Ιταλία. Ο 40χρονος ιερέας ήταν  γνωστός και ιδιαίτερα δημοφιλής για τις πύρινες και γεμάτες έμπνευση ομιλίες του προς το ποίμνιο. Λόγω των κατηγοριών που πλέον αντιμετωπίζει, ο ιερέας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την σύλληψή του από την αστυνομία, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως όλα δείχνουν, ο ιερέας μαζί με τον συγκάτοικο και εραστή του χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδες γνωριμιών για να προσκαλέσουν επισκέπτες στο σπίτι τους, με στόχο τη διεξαγωγή οργίων. Στο σπίτι γινόταν εκτεταμένη χρήση, αλλά και πώληση ναρκωτικών, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να κατηγορούνται, μεταξύ άλλων και για ναρκεμπόριο. Οι πελάτες τους υπολογίζεται πως φτάνουν τους τουλάχιστον διακόσιους. Μερικοί από αυτούς ανακρίθηκαν ήδη από την αστυνομία κα παραδέχθηκαν ότι είχαν συμμετάσχει σε πολλά από τα εν λόγω όργια, τα τελευταία χρόνια.

Καθώς εκκρεμούσε εδώ και λίγο καιρό μια καταγγελία για υπεξαίρεση 100.000 ευρώ, εις βάρος, του Σπανιέσι, ο επίσκοπος είχε απαγορεύσει στον 40χρονο ιερέα να έχει πρόσβαση στα χρήματα της εκκλησίας. Για τον λόγο αυτό, ο ιερέας άρχισε να κλέβει χρήματα από τους εκκλησιαστικούς εράνους και να ζητά δωρεές από τους ενορίτες, λέγοντάς τους ότι βοηθούσε άπορες οικογένειες.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του Σπανιέσι και του συγκατοίκου του, καθώς είχε πληροφορίες ότι ο τελευταίος είχε εισαγάγει από την Ολλανδία ένα λίτρο GHB, που είναι γνωστό και ως «ναρκωτικό των βιασμών». Στο σπίτι βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδιες πίπες για κάπνισμα κρακ, φτιαγμένες από άδεια μπουκάλια. Ο Σπανιέσι και ο συνεργός του ομολόγησαν, με τον ιερέα να παραδέχεται ότι υπήρξε «σκλάβος της κοκαΐνης, που τον άλλαξε ως άνθρωπο, αλλά και σκλάβος των χρημάτων, που θα μπορούσαν να του την εξασφαλίσουν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: