Ρώσος αναλυτής: «Οι Κούρδοι δεν θα παραδοθούν στους Τούρκους”

Κοινοποίηση:
kurds_2

«Οι Κούρδοι δεν θα παραδοθούν στους Τούρκους, αλλά πιθανότατα θα συντριβούν. Μετά από αυτό, θα ξεκινήσει ένας ανταρτοπόλεμος», ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής Σέμιον Μπαγκντάσαροφ στην εφημερίδα VZGLYAD, σχολιάζοντας την έναρξη της εισβολής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

“Ο κύριος στόχος της τουρκικής επιχείρησης είναι να καταλάβει ένα σημαντικό μέρος της επικράτειας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για να νικήσει τις μονάδες αυτοάμυνας των Κούρδων. Δεν γίνεται ούτε συζήτηση για την υποτιθέμενη ζώνη ασφάλειας για την οποία μιλάει ο πονηρός Ερντογάν», δήλωσε ο Σεμίον Μπαγκντασάροφ, διευθυντής του Κέντρου Μελετών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, η οποία ονομάστηκε «Πηγή της Ειρήνης». Μιλώντας για μια κατά προσέγγιση πρόβλεψη για την εξέλιξη της κατάστασης, ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα χρησιμοποιήσουν ενεργά την αεροπορία, η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει μέχρι 70-80 χιλιάδες ανθρώπους και μέχρι 200-300 τεθωρακισμένα.

Επιπλέον, 15-20 χιλιάδες μαχητές από διάφορες ριζοσπαστικές συριακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στον οποίο βρίσκονται μαχητές της Jebhat al-Nusra.

“Οι Αμερικανοί έδωσαν στους Τούρκους το πράσινο φως. Επίκεινται σφοδρές μάχες, αλλά η Τουρκία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Έχει έναν από τους δέκα ισχυρότερους στον κόσμο. Οι Κούρδοι, φυσικά, δεν θα παραδοθούν, αλλά πιθανότατα θα νικηθούν, μετά από τον οποίο θα ξεκινήσει ένας ανταρτοπόλεμος“, προέβλεψε ο Σέμιον Μπαγκτσασάροφ.

“Οι Κούρδοι έχουν μια αδυναμία – μέρος των μονάδων τους, έως και 30%, είναι Άραβες. Και οι Τούρκοι επιτίθενται ακριβώς εκεί όπου ζουν οι Άραβες. Για παράδειγμα, το Et Tell Al Abyad. Αν πάρουν το Et Tell Al Abyad, καταστρέφοντας έτσι το Zaefratiye, θα έχουν πρόσβαση στο διοικητικό κέντρο της Ράκκα“, συνέχισε ο εμπειρογνώμονας.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι η επίθεση του τουρκικού στρατού ξεκίνησε με αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Ras al Ain στην επαρχία Hašek. Στο Tell El Abyad έγινε ένα δεύτερο χτύπημα. “Ένα άλλο πρόβλημα για τους Κούρδους είναι η τουρκική αεροπορία. Δεν έχουν μέσα άμυνας. Υπάρχουν ξεπερασμένα συστήματα αεράμυνας, πύραυλοι εδάφους αέρος που δεν είναι αποτελεσματικά κατά της σύγχρονης αεροπορίας. Και η αεροπορία, αυτή είναι η περίπτωση είναι το παν”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: