Ρόμπερτ Κένεντι Jr: Κορυφαίος παρουσιαστής του CNN παίρνει εκατομμύρια από την Pfizer!

Κοινοποίηση:
ρομπερτ

Εν μέσω κατηγοριών κατά της Pfizer για λόμπι, δωροδοκία και χειραγώγηση, ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποκάλυψε ότι ένας κορυφαίος παρουσιαστής του CNN πληρώνεται 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τον φαρμακευτικό κολοσσό των ΗΠΑ για την προώθηση του εμβολίου για τον Covid-19.

Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, ο Κένεντι – ο ανιψιός του αείμνηστου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ Κένεντι – ισχυρίστηκε ότι περίπου το 80% των ετήσιων αποδοχών του δημοσιογράφου Άντερσον Κούπερ, ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων χρηματοδοτούνται απευθείας από την Pfizer.

Ο Κένεντι έκανε αυτούς τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια εμφάνισης του στο The Liberty Daily, αποκαλύπτοντας έτσι μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που μπορεί να επηρεάσει τις θέσεις του Κούπερ για τα προϊόντα της Pfizer, συμπεριλαμβανομένων των mRNA εμβολίων τους για τον κορωνοϊό (COVID-19).

Σύμφωνα με τον Κένεντι, περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από τον μισθό του Κούπερ προέρχονται κυρίως από την Pfizer και όχι από το CNN – συμπεραίνοντας ότι ο παρουσιαστής δεν παρουσίαζε αντικειμενικές πληροφορίες για τα εμβόλια της Pfizer στους θεατές του.

Οι επικριτές των συστημικών ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τόσο του CNN όσο και του Fox News, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη χρηματοδότηση από φαρμακευτικές εταιρείες, γεγονός που οδηγεί στην προώθηση φαρμάκων και εμβολίων κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων.

Ενώ το Fox News συνδέεται συχνά με μια συντηρητική στάση, λαμβάνει επίσης οικονομική υποστήριξη από τις ίδιες εταιρείες που υποστηρίζουν το CNN, θολώνοντας τα όρια μεταξύ αριστεράς και δεξιάς όταν πρόκειται για φαρμακευτική επιρροή στη θεματολογία των μέσων ενημέρωσης.

Ο Κένεντι υποστήριξε περαιτέρω ότι περίπου το 75% των διαφημιστικών εσόδων στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, και ακόμη υψηλότερα για τις βραδινές εκπομπές ειδήσεων, προέρχονται από φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτή η οικονομική εξάρτηση θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιογραφική ακεραιότητα, εμποδίζοντας την κριτική αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Ο Κούπερ του CNN δεν έχει απαντήσει ακόμη στους ισχυρισμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: