Ρωσία: Προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει αν η Ουκρανία εμπλακεί σε «γεωπολιτικά παιχνίδια» των ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
ρωσια

ΗΜόσχα θα απαντήσει εάν η Ουκρανία παρασυρθεί σε οποιαδήποτε αμερικανικά «γεωπολιτικά παιχνίδια», τόνισε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Στη διάρκεια των συνομιλιών «υπογραμμίστηκε ότι η άγνοια των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσίας, η εμπλοκή της Ουκρανίας σε γεωπολιτικά παιγνίδια των ΗΠΑ με φόντο την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε άμεση εγγύτητα από τα σύνορά μας, θα έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, θα μας αναγκάσουν να λάβουμε απαντητικά μέτρα για να επαναφέρουμε την στρατιωτική και στρατηγική ισορροπία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.ru, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε συνομιλίες στη Στοκχόλμη ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συμφωνήσουν σε μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι ελπίζει πως η σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Υπό πίεση οι πολιτικοί δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον
Οι πολιτικοί δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον βρίσκονται υπό νέες πιέσεις, τις οποίες το Κίεβο και η Δύση αποδίδουν στη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Μόσχα αρνείται ότι έχει σχέδιο εισβολής και κατηγορεί την Ουκρανία ότι ενισχύει τις δικές της δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: