Ρωσία – Ουκρανία: Οι δηλώσεις Λαβρόφ μετά τη συνάντηση με τον Κουλέμπα (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
λαβροφ

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τις συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη.

“Υπενθυμίσαμε στην Ουκρανία ότι η Ρωσία έχει ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις της και επιθυμεί μία απάντηση” είπε αρχικά και συνέχισε: “Η Δύση δημιουργεί κινδύνους στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι σαφές αν οι εκτοξευτήρες πυραύλων που έχει παράσχει η Δύση στην Ουκρανία, θα σταματήσει. Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν βιολογικά προγράμματα στην περίμετρο της Ρωσίας
Αυτοί που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία και οι μισθοφόροι θα πρέπει να καταλάβουν τον κίνδυνο αυτού που κάνουν.
Η Δύση δημιούργησε αυτή τη σύγκρουση αναγκάζοντας την Ουκρανία να επιλέξει μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Η Ουκρανία εξελίχθηκε σε δυτικό φερέφωνο”.

Ο Λαβρόφ τόνισε ακόμα: “Πώς είναι δυνατόν το ΝΑΤΟ να αποφασίει για τη δική μας ασφάλεια; Δεν θέλουμε τη στρατικοποίηση της Ουκρανίας. Δεν θέλουμε δίπλα μας μία χώρα που ελέγχεται από τους ναζί. Θέλουμε η Ουκρανία να είναι ουδέτερη. Από αυτήν την κρίση θα βγούμε με μια νέα αντίληψη για τον κόσμο, χωρίς ψευδαισθήσεις για τη Δύση. Θα προσπαθήσουμε πλέον να μην εξαρτώμαστε ποτέ ξανά από την Δύση”.

Για πιθανή συνάντηση Πούτιν -Ζελένσκι: “Δεν μπορεί να γίνει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι απλά και μόνο για να γίνει. Πρέπει να υπάρχει μία βάση για να γίνει μία τέτοια συνάντηση”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: