Ρωσία: Ανά πέντε λεπτά τα ασθενοφόρα φέρνουν αρρώστους

Κοινοποίηση:
AFP_1QL26A-kYGI-U31806534987480nG-656x492@Corriere-Web-Sezioni

Όσο καιρό οι Δυτικοί έβλεπαν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους και τα υγειονομικά συστήματά τους να καταρρέουν το ένα μετά το άλλο στο ντόμινο της πανδημίας, οι Ρώσοι ανέμεναν το «θαύμα» που θα τους άφηνε ανεπηρέαστους ή, τουλάχιστον, δεν θα τους αποδεκάτιζε. Ωστόσο ο κορωνοϊός αναπτύσσεται και στην πατρίδα τους με ταχύτητα πια, απειλώντας σοβαρά τη δημόσια υγεία.

Ηδη στη Μόσχα επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ετσι ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μέχρι τώρα είχε αφήσει τη διαχείριση της κρίσης στην κυβέρνηση, παρενέβη άμεσα: «Απαιτούνται έκτακτα μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες. Δεν πρέπει να απογοητευθούμε και να λυγίσουμε, γιατί δεν έχει έρθει ακόμη η κορύφωση της πανδημίας».

Ο δραματικός τόνος του Πούτιν δεν οφείλεται στη ρωσική ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία. Αν και ακόμη τα κρούσματα δεν είναι πάρα πολλά, περί τις 22 χιλιάδες, και ο αριθμός των θανόντων μικρός σχετικά, μόλις 170 άτομα, στη ρωσική πρωτεύουσα η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει: τη Μεγάλη Τρίτη καταγράφηκαν 1.899 νέα κρούσματα. Τα νοσοκομεία βρίσκονται ήδη υπό τεράστια πίεση και κινδυνεύουν να εκραγούν.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο δήμαρχος Μόσχας επέβαλε τώρα σε όλους τους Μοσχοβίτες τη χρήση μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταγραφή των λόγων της εξόδου από το σπίτι. Βάσει αυτής, η αστυνομία μπορεί να ελέγξει οποιονδήποτε μέσα σε δευτερόλεπτα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. 1) Πως γίνεται κάθε θάνατος να προέρχεται μόνο από κορονοϊό και αφήνουν όλα τα άλλα αίτια; Καθημερινά στην γη οποίος το ψάξει πριν τον κορονοϊό οι θάνατοι αντιστοιχούν σε απίστευτα νούμερα..που λες και είχαμε πόλεμο κάθε μέρα παντού ( στην ουσία έχουμε )
    2) έχετε κ άλλες κούκλες να τις βάλετε στα φέρετρα προσβάλλοντας την νοημοσύνη του λαού
    Γιατί σε εμάς μπορεί να λάβανε 11εκατομμύρια σε σας εκεί πάνω τα 8 πλάσια στανταρτ

  2. αυτο νασ το δουν οσοι ελεγαν οτι η Ρωσια εχει το φαρμακο και το εχει δωσει και στην Τουρκια

Comments are closed.