Ρομποτική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στο Metropolitan: Tώρα, αποκλειστικά με το ExcelsiusGPS™

Κοινοποίηση:
3a

Λιγότερος πόνος, λιγότερο αίμα, λιγότερες επιπλοκές, λιγότερη νοσηλεία… καλύτερη αποτελέσματα. Αυτό θα πει  Excelsius GPS™, αυτό θα πει Ρομποτική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στο Metropolitan.

Η σημαντικότερη εξέλιξη για τη σπονδυλική στήλη, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το ρομποτικό σύστημα Excelsius GPS™, το πλέον εξελιγμένο σύστημα  στον κόσμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με αυτήν. 

Το σύστημα αυτό, από τον Αύγουστο βρίσκεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενισχύοντας το Metropolitan Hospital που δικαίως εδραιώνεται ως το µεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο ροµποτικό κέντρο της Ελλάδας και στον τοµέα της σπονδυλικής στήλης.

Το Excelsius GPS™ επιτρέπει την αντιµετώπιση του κάθε ασθενούς µε πρόβληµα στη σπονδυλική στήλη που έχει ένδειξη να χειρουργηθεί.

Το πρώτο και µόνο Excelsius GPS™ σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο κ. Παναγιώτης Ζουµπούλης, επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής – Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης στο Metropolitan αναφέρει: «Το Excelsius GPS™ προσφέρει, µε υψηλότατη απεικονιστική ακρίβεια, την τρισδιάστατη ανατοµία της σπονδυλικής στήλης και τη θέση των χειρουργικών εργαλείων και εµφυτευµάτων. Δίνει τη δυνατότητα προσχεδιασµού της επέµβασης και προεπιλογής των εµφυτευµάτων».

Για το ίδιο σύστηµα ο κ. Σπύρος Σκριβιλιωτάκης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Metropolitan, αναφέρει: «Το ExcelsiusGPS™ είναι το µοναδικό ροµποτικό σύστηµα που συνδυάζει χειρουργική πλοήγηση και ροµποτική καθοδήγηση. Ο χειρουργός ελέγχει υπό άµεση όραση την εφαρµογή των διαυχενικών βιδών και την τοποθέτηση των υλικών, µηδενίζοντας τις πιθανότητες τραυµατισµού».

Σύµφωνα µε τον Δρ. Μάριο Λυκίσσα, Xειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντή Ορθοπαιδικό Χειρουργό του Metropolitan και επ. Καθηγητή Ορθοπαιδικής Πανεπιστηµίου Κρήτης: «Κάθε ασθενής µε πρόβληµα στη σπονδυλική στήλη που έχει ένδειξη να χειρουργηθεί: σπονδυλική στένωση, δισκοπάθεια-εκφύλιση µεσοσπονδυλίου δίσκου, κάταγµα, σκολίωση, κύφωση, σπονδυλολίσθηση, όγκο, οστεοπορωτικό κάταγµα, πάθηση του αυχένα µπορεί να αντιµετωπιστεί µε το Excelsius GPS™».

Excelsius GPS™: κάνει τα πάντα για τη σπονδυλική στήλη

Σύμφωνα με τον Δρ. Λυκίσσα, σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνικές χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, το ρομποτικό σύστημα Excelsius GPS™:

·      Ελαττώνει σημαντικά το χειρουργικό χρόνο

·      Ελαττώνει σημαντικά τον μετεγχειρητικό πόνο

·      Ελαττώνει σημαντικά το μέγεθος των τομών και του τραύματος, καθώς και το αίμα «που χύνεται» και το αίμα που χρειάζεται σε μια εγχείρηση

·      Ελαττώνει την παραμονή στο νοσοκομείο η οποία ακόμη και στις σοβαρότερες των περιπτώσεων (π.χ. παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης) δεν ξεπερνά της τρεις ημέρες, ενώ στις υπόλοιπες τη μία διανυκτέρευση.

1 ExcelsiousGPS navigation

Με το Excelsius GPS™ μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε ασθενής με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη που έχει ένδειξη να χειρουργηθεί

 2 ExcelsiusGPS_armWithDriverR2

Με το Excelsius GPS™ μειώνεται ο χρόνος νοσηλείας, ενώ η μετεγχειρητική αποκατάσταση και η επανένταξη γίνονται πολύ πιο γρήγορα

3a

Το Excelsius GPS™ προσφέρει την υψηλότατη απεικονιστική ακρίβεια που επιτρέπει τον  προσχεδιασµό της επέµβασης και την προεπιλογή των εµφυτευµάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: