“Ραγκούση, κουνάς και το δάκτυλο; Πρέπει να στο κόψει ο Τζόκερ” (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
joker2

Αυτός είναι ο δουλοπρεπής πολιτικός αρπακολατζής που υπέγραψε τον Νόμο για τις ταινίες

Διαβάστε τα όσα αναφέρει ο Nίκος Αντωνιάδης, ποινικολόγος:

“ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ “JOKER”

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 38 § 3 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3905, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ (!!!), ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΚΑΙ ΔΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ), ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΗΡΜΟΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ!!!

Συνεχίζεται η παραπληροφόρηση σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στην υπόθεση “Joker”. Σειρά είχε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, με ανάρτησή του στο fb κατηγορεί τις αστυνομικές αρχές ότι δήθεν διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας, διότι δήθεν δεν προβλέπεται η ανάμειξή τους στα ζητήματα ελέγχου σχετικά με την καταλληλότητα ανά ηλικίες παρακολούθησης κινηματογραφικών έργων.

Επικαλείται δε, προς απόδειξη του έωλου ισχυρισμού του, την υπουργική απόφαση του 2011 (αριθμ. ΥΠΠΟΤ/∆ΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/75336, ΦΕΚ Β’ 1920/2011), όπως διαμορφώθηκε στο τελικό της περιεχόμενο το Δεκέμβριο του 2014 (αριθμ. ΥΠΠΟΑ/Γ∆∆ΥΗ∆/∆∆ΥΟΝΕ/ΤΝΕ/293800/2954/34/4, ΦΕΚ Β’ 3511/2014), απο την οποία, καθίσταται δήθεν αδιαμφισβήτητο, κατά τον κ. Ρακούση, ότι καμία ανάμειξη της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είχε προβλεφθεί στα ζητήματα αυτά, και ότι την αρμοδιότητα είχαν και έχουν μονάχα αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες και μπορούν να στραφούν μόνον κατά των ιδιοκτητών κινηματογράφων με επιβολή προστίμου και σε καμία περίπτωση κατά των ανηλίκων. Και συμπεραίνει ότι “ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι είναι πλέον οι ενορχηστρωτές της γκαιμπελικής διαστρέβλωσης της αλήθειας που δρουν εκ μέρους του κ.Μητσοτάκη”. Γράφει ότι “με τα εκτελεστικά τους όργανα και τις ιστοσελίδες τους, προσπάθησαν να διακινήσουν την απολύτως ψεΥδΉ πληροφορία ότι η χθεσινή-μοναδική στα χρονικά- απαράδεκτη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ μέσα στους κινηματογράφους δήθεν βασίστηκε σε νόμο του 2010 που είχα συνυπογράψει, μολονότι δεν ήταν δικής μου αρμοδιότητας”., ότι “μέσα στον πανικό τους για να διαχειριστούν το φιάσκο που δημιούργησαν, ξέχασαν να διαβάσουν τα σχετικά ΦΕΚ”, και τέλος, καταλήγει ότι “αν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία κάποιος ή κάποια από όλους αυτούς θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί”!!!

κ. Ραγούση, πραγματικά καταλάβατε ότι με την υπουργική απόφαση που επικαλείστε ακυρώθηκε η αρμοδιότητα των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, όπως αυτή προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 38 § 3 του νόμου που συνυπογράψατε;;; Ή έτσι θέλετε να έχετε καταλάβει;;; Η υπουργική αυτή απόφαση προβλέπει απλώς και μόνο τη διαδικασία ελέγχου από τις επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού της τήρησης των αποφάσεών τους σχετικά με την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων σε κατηγορίες ακαταλληλότητας. Και έως εκεί. Οι αστυνομικές αρχές δεν παρενέβησαν υποκαθιστώντας τις επιτροπές στη διαδικασία αυτή, αλλά επενέβησαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, κατόπιν καταγγελιών είτε υπαλλήλων του Υπουργείου, μελών των επιτροπών ή μη, ή οποιουδήποτε τρίτου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατά τα άρθρα 243-242 Κ.Π.Δ., επί του αυτεπαγγέλτως διωκομένου αδικήματος της παράβασης του άρθρου 38 § του ν. 3905/2010, που και εσείς έχετε υπογράψει. Η διάταξη αυτή ΔΕΝ καταργήθηκε με την υπουργική απόφαση που επικαλείστε. Και εφόσον υπάρξει καταγγελία, οι αστυνομικές αρχές είναι υποχρεωμένες να την εφαρμόσουν, τηρώντας την αυτόφωρη διαδικασία, άλλως διαπράττουν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, κατ’ άρθρο 239 Π.Κ. Και οι επιτροπές του Υπουργείου δεν επιβάλλουν κανένα πρόστιμο. Για την παράβαση προβλέπεται χρηματική ποινή (και όχι πρόστιμο: δεν είναι πταισματική η παράβαση), και επί της πλημμεληματικού, επομένως, χαρακτήρα αξιόποινης πράξης, την χρηματική ποινική επιβάλλει το ποινικό δικαστήριο, κατόπιν παραπομπής σε αυτό από τον αρμόδιο εισαγγελέα, μετά την προδικασία (εδώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου) από την Αστυνομία. Και κανένας δεν στράφηκε κατά κανενός ανηλίκου. Ούτε οι γονείς ετέλεσαν παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αφού προϋπόθεση της τέλεσης του αδικήματος του άρθρου 360 Π.Κ. είναι η τέλεση από τον ανήλικο,που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (δηλαδή από όλους τους ανηλίκους), αξιόποινης πράξης, που τέτοια δεν προβλέπεται καμία από τις διατάξεις αυτές. Αυτό που υπέστησαν όμως παιδιά και γονείς είναι η ασύλληπτη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία, για την οποία, όμως, ευθύνεται ο νόμος που ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ. Για την εφαρμογή του οποίου μπορούν να κατηγορηθούν αυτοί που προκάλεσαν την αστυνομική παρέμβαση, για υπερβολική, επιλεκτική ή υποκριτική ευαισθησία, αλλά έως εκεί. Η αστυνομική παρέμβαση ήταν απολύτως προβλεπόμενη και νομιμότατη. Και όλοι αυτοί που την προκάλεσαν μπορούν να κατηγορηθούν από όλους τους άλλους, πλην αυτών που υπέγραψαν τον νόμο, μεταξύ των οποίων και είστε και εσείς.
Αντί να απολογείστε για την οπισθοδρομική και επικίνδυνη ποινική διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 38 του νόμου που υπογράψατε, κουνάτε το δάχτυλο στις αστυνομικές αρχές που την εφαρμόζουν!!! Για την επιτακτική ανάγκη, όμως, να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η διάταξη αυτή, κάνοντας τη στοιχειώδη αυτοκριτική, δεν γράφετε ούτε μία λέξη…”

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: