Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! «Μπουρλότο» βάζει ο Καμμένος: Θα υπάρξει «ηρωική» έξοδος;

Κοινοποίηση:
kotzias-kammenos-tsipras--696x435

Με τον κλοιό να σφίγγει για την Κυβέρνηση όλο και περισσότερο καθώς επιταχύνονται οι διαδικασίες στα Σκόπια για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος, που έχει δει τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις, με ένα tweet που ήρθε σχεδόν από το πουθενά, το απόγευμα του Σαββάτου, άναψε το φυτίλι της… εξέγερσης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, επιτέθηκε σε αυτό με σφοδρότητα στον Νίκο Κοτζιά, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», απειλώντας πλέον ευθέως την κυβέρνηση.

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του Ν. Κοτζιά σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην οποία ο πρώην υπουργός απαξίωσε τη στάση του κυβερνητικού εταίρου.

«Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», είπε ο κ. Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια».

Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος». «Δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Όπως φαίνεται, η τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» εξελήφθη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σαν παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε αποστασία, αφού κατάφερε να πετύχει τη μεταστροφή κάποιων βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποστασιοποιούμενοι από τη γραμμή του υπουργού Άμυνας.

Το  ξέσπασμα του κ. Καμμένου έρχεται σε μια περίοδο που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, εμφανίζονταν να είναι καθησυχαστικοί ως προς τη στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Άμυνας.

«Ο Πάνος το έχει πάρει απόφαση» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είχε πει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχει η πεποίθηση στην κυβέρνηση ότι Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και ότι η κυβερνητική πορεία θα συνεχιστεί, ακόμη και με ψήφο ανοχής.

Το αργότερο σε 10 ημέρες, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για νωρίτερα, ίσως και την επομένη της 9ης Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων, τα Σκόπια θα έχουν ολοκληρώσει το δικό τους δρόμο σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και το μπαλάκι φτάνει στην ελληνική πλευρά με την καυτή πατάτα να πέφτει στα χέρια του Πάνου Καμμένου.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βλέπει την κλεψύδρα της εξουσίας να αδειάζει. Και όχι μόνο.Βλέπει την πολιτική του καριέρα να τελειώνει διαπιστώνοντας από το σύνολο των φανερών αλλά και των λεγόμενων κρυφών δημοσκοπήσεων όχι απλά ότι δεν μπαίνει στην Βουλή αλλά ότι εξαφανίζεται από τον χάρτη. Ότι εντάσσεται στον κύκλο των λεγόμενων λοιπών κομμάτων.

Όπερ σημαίνει ότι ο Π. Καμμένος θα είναι ο μόνος εκ των κεντρικών παικτών που δεν θα έχει ασυλία μετά τις εκλογές και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την τακτική που ακολούθησε καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Από την άλλη, όσο ετοιμοπόλεμο και αν εμφανίζεται το πρωθυπουργικό επιτελείο, ένα είναι το πραγματικό ερώτημα: αν ο υπουργός Άμυνας αποφασίσει, όντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, να περάσει απέναντι, στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν είναι φρόνιμο κανείς να δώσει κατηγορηματική απάντηση, δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος παλεύει για την πολιτική του επιβίωση, αλλά και ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που μπορεί να μετατρέψει τους άλλοτε κολλητούς του σε άσπονδους εχθρούς.

Πηγή: lykavitos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: